S-K: Odbory rozhodně potřebujeme!

Jen málokterý podnikatel si ve svém zaslepeném úprku za okamžitým ziskem uvědomuje, jak zásadní stabilizační roli v ekonomice odbory hrají!


Jako OSVČ jsem si až v této době bolestně uvědomil, jak se na mém životě absence odborového zázemí podepsala.

Za poslední tři roky jsem odpracoval nesčetně "přesčasů", které jsem neměl komu vyfakturovat. A říkám STOP! Už se nadále nehodlám nechat takto vykořisťovat! Sám sobě jsem tak tvrdým a sociálně necitlivým zaměstnavatelem, že pokorně uznávám okamžitou a naléhavou potřebu být zregulován.

Vyžaduji nejlépe memorandem stanovenou záruku, a ještě lépe přímo právní záruku, že budu vždy moci fakturovat tabulkově podle mých zvyklostí.....v porovnání s německými kolegy zjišťuji, že jsem se neskutečně vykořisťoval aniž by mi došlo, že jsem se soustavně podhodnocoval.

Nechci nic než oprávněnou garanci ceny mé práce, která je přátelé, a to říkám ve vší skromnosti, nemalá.

Nechce to přitom moc. Stačilo by kdyby nový odborový svaz živnostníků a drobných podnikatelů garantoval, že nikdo nebude moci legálně přijmout objednávku po 16:00, protože to mi končí pracovní doba.

Pokud vyhovím zákazníkovi po 16té hodině, tak chci zákonou oporu pro navýšení fakturace o přesčasových 25% za práci! Materiál zatím frajersky zvyšovat nehodlám. Jak říkám, nic nerozumného.

Jen přemýšlím, komu pohrozit smrtí, aby to klaplo. Nemáte někdo nějaký nápad?

Hezký "lékařsky porevoluční" den přeje KOTZOUR

Autor: Vladimír Volko | čtvrtek 17.2.2011 13:32 | karma článku: 26,31 | přečteno: 1869x
  • Další články autora

Vladimír Volko

Můj den blbec

17.9.2016 v 13:23 | Karma: 21,23

Vladimír Volko

Překoučovaná doba

6.3.2014 v 17:21 | Karma: 20,50