Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Globální rozmražování

V době, kdy je celá planeta rozrušena klimatickými změnami jsem se ocitl tváří v tvář rozpustilé přírodě v očekávání aspoň minimálního oteplení..... ...snad se náš prezident spletl. Stav bojiště:  Víkend, horská chata, rodina s sebou, slivovice vypita, čas k odjezdu, uklizeno/sbaleno, klíče od pokoje vráceny, zima jak v morně, žena s dětmi natěšeni domů, parkoviště nalezeno...... ale místo aut podivné sněhové kupole.

Hodina první - fáze přípravy

Páteční sněhová nadílka, sobotní sluníčko a následně onen proklatý mráz, který teď ozobává tváře mého pokrevního příbuzenstva, to vše bylo temnou příčinou toho, že naše milé vozíčky na hotelovém parkovišti u lesa vypadaly jako zasněžené krmelce pokryté tvrdou ledovou slupkou.

Děti vrhaly tázavé pohledy na matku: "Mamííí, jak se dostaneme domů?" Ona dobrá žena logicky tázavý pohled předisponovala na mě. "No, to je teda skvělý!!! Co budeme dělat? Včera v baru si byl hrozně chytrej... tak se předvěď, nádhero. Jsem sama zvědavá, co s tím provedeš."

Musím přiznat, že nebyla zdaleka sama, kdo byl zvědavý...

Jako správný muž vím, že hlavní je nepropadat panice. Začal jsem si vybavovat všechny známé filmy o přežití v divočině, přechodu severního pólu.... a nějak nepatřičně se mi do mysli připletl i zajímavý dokument o životě tučnáků.

Jako první opatření, které se mi jevilo klíčové, bylo odstranění všech svědků z místa svých pokusů. Otočím se k dětem: "Zlatíčka běžte se s mamkou ohřát na recepci, ona vám koupí něco dobrého." Podával jsem ženě stokorunu, která nějakým zázrakem přečkala večerní běsnění v baru a v duchu počítal kolik času mi taková stokoruna v hotelu dává na nerušené vyřešení situace... (bylo to méně než jsem myslel)

Ve stylu profesionálů shlédnutých v Apolo 13 jsem začal rekapitulovat stav pomůcek, které mám k dispozici. Tak to je: klíče od auta, klíče od baráku s otvírákem a "fleškou", jedny cigára, zapalovač, kapesník a pastilky proti kašli (už týden zápasím s nějakým bacilem). No, věčná škoda, že jsem si skládací lopatku, škrabku a odmražovač nechal v kufru auta.

Po rekapitulaci pomůcek bylo víc než zřejmé, že bez cizích zdrojů se neobejdu. Po obhlídce okolí hotelu jsem byl vybaven jedním tlustým klackem a miskou od květináče. Mířil jsem si to k našemu "krmelci", z kterého jsem hodlal vykouzlit zpátky náš původní dopravní prostředek.

Se zručností sobě vlastní jsem začal klackem dlabat v prostoru, kde jsem tušil dveře. Proseknout ledový krunýř klackem....táááák....a miskou opatrně dlabat sníh, abych moc nepodřel náš rodiný přemísťovač.

Hodina druhá - pořád dlabu

Děti se přišli podívat, jak se mi daří. "Tatíííí, jde ti to nějak pomalu. To máš teprvé pvní dveře??? Jéééé, můžu taky dlabat???" Odehnal jsem drobotinu zpět do hotelu: "Néé, to je dobrý. Jděte do tepla." Bylo víc než jasné, že se nezadržitelně blíží okamžik, kdy se přijde podívat i drahá manželka. Trápili mě obavy, že po jejích zanícených komentářích k mé činnosti by hrozilo, že klackem vážně poškodím dopravní prostředek s doprovodnými akustickými projevy, které se do této tiché, zvěří obývané, končiny příliš nehodí.

Přidal jsem v dlabání. Je zajímavé, jak se člověk v tomhle nelidském mraze dokáže zpotit. Grrrrr....

Dveře hotovéééééé. Uuuáááááá. Kliknu klíčem, nastartuji, zatopím, vrstva začne odtávat a hned se mi bude lépe dlabat. "Klik" .....nic. "klik, klik, klik".....zase nic. "Herdek, automatické zamykání bude asi zamrzlé. No nic, zkusím klíček." ....nejde zasunout....

Za zády slyším manželku: "Hele, že ty si odhrabal nějaký cizí auto??? Jsem si hned říkala, že naše bude to čtvrté zleva. Ale nechtěla jsem ti do toho mluvit. Víš, jak to nemáš rád......"

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!! "Kurnik! To je tím, že máme pitomou stříbrnou oktávku. Každej blbec má dneska stříbrnou oktávku." S tímto tvrzením žena kupidivu vřele souhlasila.

Hodina třetí a čtvrtá - opuštění destinace

Již se nebudu dlouho rozepisovat.... Nacvičenou operaci jsem zopakoval u vedlejšího "krmelce" se stupňujícími se nadávkami. Duševní stav okolní zvěře mi začínal být silně ukradený!!

Odhrabáno! "Klik...cvak." - "Ufff, a jsem vevnitř." Po dočištění zbytku krunýře se motor už dostatečně zahřál. Vrazím zkřehlé ruce do mřížky větráku... "Ááááááá. Teplíčkooooo.

Jdu vyzvednout rodinu. "Tak rodinko, už můžeme startovat." - "Už??? Opravdu jsem slyšela už???" - "Grrrrrrrrrr"

"Ještě se máme stavit k mamince na oběd. Teda teď spíš na pozdní svačinu!" Mlčím a jedu. Jestli mi něco malého ušatého vběhne do cesty, jsem připraven to rozválcovat na kaši!!!

 

Doma - teda u "maminky"

- "Celý víkend sněžilo. Tam muselo být kráááásně.", povídá "maminka".

- "Ano, maminko. Krásně.", povídám já...

 

Autor: Vladimír Volko | pátek 5.2.2010 18:06 | karma článku: 9,92 | přečteno: 789x
  • Další články autora

Vladimír Volko

Můj den blbec

Normální duševně stabilní jedinec zvládne zarezervovat ubytování přes internet tak, aby se vešel maximálně do třech katastrof na den. Talentovaní jedinci však nemají problém tento počet hravě překročit.......

17.9.2016 v 13:23 | Karma: 21,23 | Přečteno: 690x | Diskuse| Cestování

Vladimír Volko

Překoučovaná doba

Dneska jsem cestou od stravovacího kouče potkal před obchodem naší rodinou sexuální ko(u)čku. Fakt minda. Měli jsme nedořešené poslední tantrické sezení, ale bohužel, sotva jsme stihli prohodit pár slov, už jsem se omlouval, že "taimzmany" a že "verisory" a kmital směr posilka. Začíná mi tam za 10 min můj fitness program. Fakt nadřenej kousek. Prý bezpečně shodíš a ještě budeš vypadat. Navrhoval mi to nejlepší trenér na okrese. Prý koučoval předtím i olympioniky. Můsím pohnout, když už to platím, tak přece nepřijdu pozdě. Mojich 105 kg se valí Hlavní třídou....

6.3.2014 v 17:21 | Karma: 20,50 | Přečteno: 1045x | Diskuse| Společnost

Vladimír Volko

Nový občanský zákoník - hrozí smrt vyděšením. Satane ustup!

1.1.2014 nastává chvíle, kdy se nekonečněkrát odkládaný občanský zákoník ze dne 3. února 2012 stane součástí našich bídných životů. Stromy se vyvrátí kořeny vzhůru, psi začnou výt obráceni exkrementačním otvorem k měsíci, zvěř zaleze hlubuko do nor a mezi občany vypukne chaos a zmar.

20.11.2013 v 15:15 | Karma: 22,11 | Přečteno: 1700x | Diskuse| Ekonomika

Vladimír Volko

Chcete diskutovat? Máte smůlu. Nic nefunguje.

Asi jsem oběť doby, když si u mne zákazník objedná nějakou SW úpravu, očekává, že bude fungovat. Nutí mě to, pokud chci peníze, dobře pracovat. Co dělám špatně, že neumím brát peníze za p.r.d. (p.r.d. = zkratka, admine neřeš, za ofocenou občanku prozradím, co znamená) :-)

1.11.2012 v 13:24 | Karma: 25,58 | Přečteno: 2109x | Diskuse| Společnost

Vladimír Volko

Blíží se anonymní poprava 9 kocourů!

Prý mají kocouři 9 životů.....a prý zrušením anonymní diskuse, nastane období elektronické slušnosti.

5.10.2012 v 13:38 | Karma: 26,29 | Přečteno: 1755x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...