Zastánci islámu jsou jako komunisté (nebo alkoholici?)

Neumím se rozhodnout, koho mi zastánci islámu připomínají více. Jestli komunisty nebo alkoholiky. Proč? Pokusím se to vysvětlit. 

Nejprve alkoholici. Ti taky odmítají vidět svůj problém. Takže stoupající kriminalita v Evropě podle nich není problém. Stoupající počty znásilnění přistěhovalci nejsou problém. No Go Zones taky nejsou problém. Právo šaría není problém. Nucené zahalování žen není problém. Islámský teror není problém. Radikalizace není problém. Pozitivní diskriminace není problém. Cenzura není problém. Kázání o nenávisti (i v ČR) není problém. Nic není problém. Hlavně si to říkejte, až vám budou řezat hlavu. 
A proč komunisté? Komunisté byli (a jsou) přesvědčeni o své utopii, která nekorespondovala s realitou. Stejně jako multikulturalisté. Je krásné snít o bezbřehé lásce a porozumění. Bohužel když ale druhá strana takové porozumnění nesdílí, pak je problém na světě. Utopie nefunguje, jestliže ji není možné realizovat i v praxi. A praxe s islámem nám ukazuje něco jiného. 
Někteří namítnou, že znají umírněné muslimy. Jenže stejně jako v dobách nacismu nebo komunismu nešlo o ty umírněné. Šlo o radikály. Ti udávají směr. Mnoho lidí pláče, že Evropa nemá hodnoty. Ale proč je nemá? Právě kvůli různým "sluníčkářům". Oni jsou klasický příklad těch ztracených hodnot. Všechno relativizovat a pořád ze strachu ustupovat. Kdyby se naši předkové chovali jako sluníčkáři (ale já znám nějakého hodného muslima), dávno by Evropa (jak ji známe) neexistovala. 
Islám není jenom víra. Islám je ideologie s právem šaría. A to je ten problém. Představte si, že by Hitler prohlásil nacismus za víru. Taky by to pak bylo "svaté"? Spíše než slepé dogma bychom se měli ptát: Přináší toto náboženství objektivní dobro? Dogmat jsme si užili dost v minulosti, proto je potřeba klást si kritické otázky. 
Jaké dobro přináší islám světu? 
Psáno pro Distance.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lea Vojtekova | sobota 8.11.2014 18:26 | karma článku: 38,86 | přečteno: 2539x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86