Všechno jednou končí. I moje blogování na iDnes.

Toto je můj poslední článek na iDnes. Chci se rozloučit se svými čtenáři a taky naposled diskutovat, dokud to jde normálně. Co mě k tomu vede? 

zdroj: allthingsd.com

Vede mě k tomu změna, kterou zavádí redakce iDnes v diskusích od 1.11.2012... Více zde:ttp://redakcni.blog.idnes.cz/c/290391/iDNEScz-upravuje-pravidla-diskutovat-pujde-jen-pod-realnym-jmenem.htmlSama jsem u svých posledních článků diskuse neotevírala. Nechci tady rozebírat, proč tomu tak bylo, ale určitě to nebylo ze strachu před kritikou, před nadávkami ani ničím podobným. Taky jsem zveřejnila email a kdo chtěl, mohl se mnou diskutovat tam. No a kdo zná mé předchozí diskuse, tak ví, že názorovým konfrontacím jsem se nevyhýbala. 
Teď bych vlastně měla jásat, že iDnes zavedla tyto změny. Ale nejásám a raději se přesunu blogovat jinam (asi nesmím napsat kam, jelikož by to byla reklama). Daly by se ještě pochopit změny v diskusích pod blogy. Ale v diskusích pod normálními články? Nevím, co k tomu redakci iDnes vedlo, jestli skutečně diskuse, nebo spíše nějaká touha po cenzuře. 
Vím, že iDnes je soukromá firma, takže si může určovat pravidla. To respektuji a děkuji za to, že mi dali možnost tady psát. Jenom ty budoucí pravidla pod diskusemi se mi nelíbí. Je to podobné, jako kdyby obchod zavřel kvůli tomu, že tam chodí několik zlodějů. Ano, v diskusích se vyskytli hulváti, ale od toho tam byli admini, nebo ne? 
Nové změny, kdy se identita bude prověřovat přes občanský průkaz, mi zavání dobou před rokem 1989. K tomu přidružená "odměna" pro toho, kdo bude "slušný". Tak takový hodný a slušný člověk bude moci mazat jiné příspěvky v diskusích. Bravó, to je "odměna". A lituji lidi, kterým se taková "odměna" líbí. 
Jistý bloger tady zveřejnil svůj občanský průkaz jako protest proti systému. Nechápu, v čem má ten protest spočívat. To je podobné, jako kdyby se všem lidem zavedly do bytu kamery a zdůvodňovalo by se to tím, že "slušný člověk se přece nemusí ničeho bát." 
Ano, slušný člověk se (možná) nemusí ničeho bát, ale taky má právo na soukromí. To je zakotveno dokonce v Listině základních práv a svobod. Možná, že o nás stát ví, zná naše jméno, adresu, číslo občanského průkazu... ale nezná naše názory. Moje tedy zná, jelikož vystupuji pod svým jménem, ale taky nezná všechny moje názory. Jenže jde mi o princip a o to, aby se každý mohl svobodně vyjadřovat na netu. Beze strachu z čehokoliv..
V neposlední řadě byly diskuse pod články mnohokrát hodně vtipné. Asi jedna z posledních, takových vtipných a svobodných diskusí, je zde: http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A121003_290391_blogidnes Je tam přes 11 tisíc příspěvků. Jsem zvědavá kolik příspěvků bude pod diskusemi od 1.11. 2012.
V diskusích na iDnes se vybudovala v podstatě taková komunita. Děkuji všem příznívcům i odpůrcům. I redakci iDnes. Jmenovitě Gwendolyn!, pavelkula, opportunity, Lumpíí i po banánu, Glock Mark XXVI, old fashioned Kokodák..., Roger Wilco - 4. reinkarnace, stařec bez moře, SYETEY-KOTZOUR, kunta_kinte - protistatni zivel, pěnice, cyankáli v šampaňském a plno dalším (omlouvám se, když jsem na někoho zapomněla :). Taky patří speciální dík všem mým trollům. Vy mi taky budete chybět. 

A je mi jedno, jak se kdo jmenuje ve skutečném životě. Je mi jedno, jestli je to Marie Nováková, Petr Veselý nebo Pepa Drozd. Tak doufám, že se ještě sejdeme někde jinde ve virtuálním světě. Ale hlavně, nechte si své nicky, abych vás poznala :) 
No a na závěr nechávám otevřenou diskusi, když už je to naposledy, tak ať to stojí za to :) 


 
 
 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lea Vojtekova | pátek 5.10.2012 15:26 | karma článku: 31,10 | přečteno: 3150x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86