Levicový liberalismus popírá sám sebe

Určitě to znáte, výkřiky typu: ,,To je rasismus! Diskriminace! Oni za nic nemůžou, to všechno ta zlá společnost." Co je ale na této teorii chybného? 

Zdroj: psiweb.denicek.eu

Spisovatelka Tereza Boučková si adoptovala dva romské chlapce. Sice se s manželem snažili, jak jen mohli, ale výchova se bohužel moc nezdařila. Kluci kradli rodičům peníze, utíkali z domova, dělali dluhy. Situace došla až tak daleko, že rodiče (aby se úplně nezhroutili) s nimi museli přerušit kontakt. Paní Tereza o této zkušenosti napsala i knihu. 
Jenže ouha! Po napsání knihy začaly slovní útoky mravokárců a levicových liberálů. Vyčítali jí, že poškodila Romy, že si teď nikdo nebude chtít adoptovat romské děti, dokonce, že se prý o děti špatně starala a chování obou chlapců je její vina. To všechno jenom kvůli tomu, že si paní Boučková dovolila napsat o své zkušenosti...
To, co tvrdí tito mravokárci je klasickým případem levicového liberalismus: ,,On chudáček za nic nemůže, na vině je špatná společnost." (Špatní rodiče, špatní zaměstnavatelé, špatní sousedé... prostě někdo jiný.) Tuto argumentaci vidíme často i ve spojení se snahou omlouvat islámské nepokoje v Evropě. Jenže celá ta teorie je v podstatě to samé, jako kdybychom tvrdili, že: ,,On chudáček za nic nemůže, to všechno geny." Obě teorie zbavují osobní odpovědnosti a snaží se vinu hodit na někoho jiného.
,,Nic zlého v člověku, všechno z vnějšku!" to je krédem levicového liberalismu. Proto také není rozumného důvodu k odsouzení vraha, zloděje, podvodníka, vyděrače, byl jen nesprávně vychován a nedostatečně informován. Vším zlem (zločinností, válkou, hladem, nezaměstnaností) je vždy a bez výjimky vinna nedobrá společnost. 
Myslím, že pravda je někde uprostřed a vliv na člověka mají jak geny, tak prostředí... je to hezky vidět např. u dvojčat, která měla stejnou výchovu, stejné prostředí, ale i tak jsou sourozenci zcela jiní, mají jiné vlohy i nadání. Kromě toho má celá tato teorie jednu zásadní chybu... ohání se rovností, ale sama ji uplatňuje jenom jednostranně.
Představme si společnost, ve které je jistá skupina lidí (nazvěme je skupina A) a pak další skupina lidí (nazvěme je skupina B). Skupina A začne dělat nepořádek a levicoví liberálové řeknou, že na vině je skupina B, protože se ke skupině A chová špatně. Jestliže ale chceme tuto teorii aplikovat skutečně spravedlivě, tak to samé musíme udělat i obráceně... Skupina B se chová špatně, ale je to vina skupiny A.
Nelze házet vinu jenom na jednu skupinu, jak to dělá právě levicový liberalismus... potom je tato teorie nespravedlivá, pokrytecká a popírá sama sebe. 

Autor: Lea Vojtekova | středa 20.8.2014 13:46 | karma článku: 28,51 | přečteno: 1291x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86