Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Aký to rozdiel s kresťanským videním sveta. V kostole na svätej omši som nikdy žiadneho kňaza nepočul povedať, že za moje/naše problémy môže niekto iný - zamestnávateľ, rodičia, manželka atď. VŽDY to bolo v takomto duchu: "Za svoje problémy si, drahý brat a sestra, môžeš sám. Je to tvoja pýcha, tvoja lakomosť, tvoja lenivosť a závisť, ktorá spôsobuje tvoje problémy."

Nedávno som čítal knihy a videl pár videí od lektora pozitívneho myslenia Iva Tomana. On o sebe vyhlasuje, že patrí medzi 1 % ateistických lektorov pozitívneho myslenia. Pri pohľade na svet však používa veľmi podobné slová, resp. rovnaké videnie sveta.

Niekto môže namietať, že je to opačný extrém - hľadať chybu vždy len u seba. Že to ubíja vlastné sebavedomie atď. atď. Ale ktorý postoj z makropohľadu - teda z pohľadu celej spoločnosti je lepší?

Držím sa hesla: Pomôž si sám, aj pánboh ti pomôže. A zatiaľ to funguje...

0 0
možnosti
Foto

To vypadá velice zajímavě, děkuji za odkaz.

0 0
možnosti
JR

J10a13n 72R81á21ž

20. 8. 2014 19:32

Levicový liberál neexistuje. Buď je levičák anarchista nebo kolektivista. Obojí se s liberalismem míjí. Levicový liberál je stejný protimluv jako konzervativní liberál...... i když i to jsem už slyšel.

Liberál se zamýšlí nad společnosti, kterou tvoří svobodní jednotlivci a ve ktere je zájem jednotlivce to, co vytváří společenská pravidla. Kdežto levičák přemýšlí o společnosti jako celku, kde jednotlivec je jen pouhou částí a tak zájem společnosti je v očích levičáka nadřazen zájmům jednotlivce. A to s filozofií liberalismu dohromady nejde.

3 0
možnosti
Foto

Bohužel dnešní svět se už posunul do doby, kdy se všechno relativizuje, slova i významy se matou. Mě taky nejde do hlavy levicový liberalismus, ale jako pojem to existuje. A označuje se tak mnoho stran. Něco jako klamavá reklama. Tito levicoví liberálové asi mají na mysli svobodu menšin... že Ti mohou všechno, ale my musíme držet hubu a krok.

2 0
možnosti
RH

Liberalismus je důraz na maximální lidskou svobodu. Otázkou, na které můžeme liberalismus štěpit na pravicový a levicový, je obsah pojmu "svoboda". Argumentem tzv. moderních liberálů je cca, že svoboda na poušti bez vody není skutečnou svobodou..

1 0
možnosti
SB

Sice pocházíme z různých rodinných prostředí, avšak všichni v České republice žijeme v podstatě ve stejných společenských podmínkách. Přesto někdo krade a vraždí, jiný se stane slušným řadovým člověkem, který nikoho nenadchne, ale také mu celkem není co vyčítat, a třetí světově uznávaným vědcem nebo klavíristou. Takže to asi není zdaleka jenom otázkou společenského prostředí.

2 0
možnosti
Foto

Ano, každému rozumnému člověku je jasné, že vliv mají i geny. Jenže někteří levičáci si vzali do hlavy, že vliv má JENOM prostředí. Že JENOM prostředí utváří člověka... a pak vznikají velké problémy.

3 0
možnosti
MT

Těch zkušeností s tímto etnikem je mnoho, ale jedno mají společné. Do dvanácti let se to dá jakžtakž ukočírovat, pak v tom "zvítězí" geny a je to jak přes kopírák stejné jak o tom píše autorka. Karma ! R^

6 0
možnosti
Foto

Není liberál ten, kdo vůbec začne o nějaké skupině myslet něco. Liberalismus nemá nic společného s kolektivismem.

2 0
možnosti
VL

To by chtělo hodně zpřesnit. Ten termín liberál a zvláště liberalismus má svůj vývoj. Pokud si liberálové ve Vašem pojetí nemyslí něco o nějakých skupinách, pak nejspíš nemyslí vůbec!

1 0
možnosti
Foto

Tak na začátek karma. Ale malou poznámku mám: příběh pí. Boučkové jsem sledoval od uvedení prvních článků. Všechno je to dost zajímavá zkušenost ( pro nás ) a hrozná zkušenost pro ni. Ale dělat podle toho nějaké obecné závěry je trochu přitažené za vlasy....:-)

1 0
možnosti
Foto

Zobecňovat zkušenost paní Boučkové je dost pováženou, protože ten její nezdar může vyplývat z toho, že se k těm osvojeným dětem přece jenom jinak podvědomě chovala. Případně i to, že i ty děti se díky odlišné barvy pleti začaly uvědomovat svou odlišnost.

0 4
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik