Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak paní Šabatová podrazila umírněné muslimy

Pořád slyšíme o tom, že nemáme muslimy házet do jednoho pytle. Proč ale do jednoho pytle hází paní Šabatová všechna náboženství? 

Zdroj: islamichouseofisrael.com

Ano, většina muslimů je umírněná. Ale podstata celého problému je v tom, že nejde o umírněné muslimy, jde o radikály. Přesně jako šlo o radikály např. v dobách nacismu. Všichni Němci nebyli nacistická vraždící monstra. Mnoho z nich s vražděním nesouhlasilo. Jenže radikálové udávali směr. Uvádí se, že v islámu je 15-20% radikálů, což je 180-300 milionů... to je velice vysoké číslo. 
Takže většina těch umírněných ze strachu raději mlčí. Našlo se pár odvážných muslimů, kteří se proti radikálnímu islámu ozývají, jenže co se děje? Buď jsou ze strany radikálů zastrašování, trestáni, nebo rovnou likvidováni (je na ně uvalena fatwa). A aby toho nebylo málo, tak je ještě někteří západní sluníčkáři označují jako netolerantní xenofoby (tak tomu říkám chucpe). 
Jedním z řešení je se s touto umírněnou většinou spojit a společně bojovat proti radikálům. Problém tkví bohužel v tom, že my jim nijak nepomáháme. Ti umírnění, kteří se odvážili ozvat, například říkají, že máme zakázat zahalování žen, protože to podporuje právě radikály. Že to brání integraci muslimů do společnosti. Jenže to my považujeme za "nehumánní". Dále říkají, že by se měla zakázat výstavba nových mešit, protože v mešitách dochází k největší radikalizaci a tam se nejvíce verbují džihádisté. Jenže to taky považujeme za "nehumánní." 
Ve Velké Británii nedávno zavedli právo šaría. Sice zatím "jenom" do dědického práva, ale vzniká tak paralelní právní systém, který diskriminuje ženy, děti a jinověrce. Naše společnost nejenže nijak nepomáhá umírněným muslimům, naše společnost nahrává právě radikálům... Jak řekl turecký prezident Erdogan: „Demokracie je jen vlak, který nás dopraví kam potřebujeme a pak z něho vystoupíme. Mešity jsou naše kasárna, minarety naše bajonety, věřící naši vojáci..."
Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová dospěla k závěru, že Střední zdravotnická škola nepřímo diskriminovala žákyně, když jim zakázala nosit muslimský šátek, který je projevem jejich náboženského přesvědčení navenek. V tom případě se diskriminačně chová Francie, Belgie, Itálie i Švýcarsko, kde je zákaz zahalování. Tento zákaz potvrdil i Evropský soudní dvůr. 
Paní Šabatová argumentuje taky tím, že islám je náboženství. A když někomu odepíráme nošení náboženských symbolů, tak jej diskriminujeme. Jenže v tom případě paní Šabatová udělala to, co sama všem vyčítá... Hodila všechna náboženství do jednoho pytle. Ale náboženství nejsou stejná. Nebo chce paní Šabatová tvrdit, že islám je stejný jako např. buddhismus? 
Podle teorie paní Šabatové, kdyby byl nacismus prohlášen za náboženství, tak nacisté mají právo dělat to, co chtějí a čemu věří... Neměli bychom náboženství posuzovat jednotlivě? Podle učení konkrétního náboženství? A podle následných činů a skutků? Proč paní Šabatová takovým způsobem paušalizuje, když jindy paušalizaci tvrdě odsuzuje? 
Ví paní Šabatová, že v mnoha islámských zemích jsou ženy k zahalování nuceny? Dokonce tam chodí i tzv. "módní policie" a špatně zahalené ženy trestá (většinou bičováním). Jak ombudsmanka ví, jestli ty 2 žákyně ze Somálska nebyly k zahalování nuceny? V tom případě jim moc nepomohla, právě naopak...  

 

Autor: Lea Vojtekova | středa 27.8.2014 10:06 | karma článku: 43,22 | přečteno: 5373x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Islamizace Evropy jako salámová metoda

Zastánci liberalismu si jaksi neuvědomují, že islamizace je postupný a dlouhodobý proces. Nenastane ze dne na den, z ničeho nic. No Go Zones taky nevznikly přes noc...

19.7.2015 v 14:26 | Karma: 44,14 | Přečteno: 4236x | Diskuse| Politika

Lea Vojtekova

Paradoxy uprchlické krize

Nedodržujete smlouvy? Chováte se nezodpovědně? To nevadí, v EU žádný problém. Naopak ten, kdo se sám chová zodpovědně, bude označen za xenofoba, případně rasistu. Vítejte v Absurdistánu!

10.7.2015 v 18:26 | Karma: 47,56 | Přečteno: 13299x | Diskuse| Politika

Lea Vojtekova

Když 2 dělají totéž, není to totéž

Strkáte si kuře do vagíny v supermarketu? Souložíte v muzeu? Děláte bordel v kostele? Pak budete hrdina a disident a lá Pussy Riot. To se vás budou zastávat politici po celém světě. Avšak...

6.7.2015 v 14:46 | Karma: 45,61 | Přečteno: 15620x | Diskuse| Politika

Lea Vojtekova

Přijímám vs. nepřijímám uprchlíky

Společnost je rozdělena. Jedni by přijímali všechny imigranty, další chtějí zavírat hranice. V čem spočívají hlavní rozdíly těchto přístupů?

2.7.2015 v 15:06 | Karma: 43,65 | Přečteno: 3896x | Diskuse| Politika

Lea Vojtekova

Problém politické korektnosti a tabu multikulturalismu

Někteří lidé se podivují nad tím, proč EU začala problém s uprchlíky řešit až teď. Přitom o tomto problému se ví již roky. Jedna z hlavních příčin se jmenuje politická korektnost.

27.6.2015 v 20:36 | Karma: 44,80 | Přečteno: 4292x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:55

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody

3. května 2024  11:46

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik