Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Strážce duší - Hrobka času

Zuzik (věrná spolupracovnica světoznámého záhadologa Lukyna Vaculíka) valí ve svým trabošu a pouští si u toho Evu a Vaška. Najednou se v lese zableskne a Černej Mameluk se jí postaví do cesty! Aj dyž je jenom výplodem jejího chorýho mozku, aj tak šlápne na brzdy, aby se mu něco nestalo. Mameluk pak zmizne jak Krejčíř policajtům a Zuzikovi na sklo její luxusní limuzíny vobtiskne svou nechutnou čuňu Jastraban. Je vidět, že byl asi na ňákým mejdanu, páč je nahatej a totálně mimo. Válí se po zemi a chrochtá "help help".

Střih a vidíme, jak 5 záchranářů běží jak Zeman do kantýny na chlebíčky a jak se snažej Jastrabana zachránit. Mezitím vidíme poprvý za celou sérii, že by Lukyn (specialista na záhady a balení servírek) pracoval. Místo pořádný fachy ovšem blábolí strašidelným hlasem vo ňáký věži, na kerý sou ňáký značky, co sou hrozně tajuplný.

Doktorka, co léčí Jastrabana, se zjevně nudí, a tak pátrá po umělý protéze, co našli Jastrabanovi v papule. Jelikož sou všici felčaři vytížení asi tak jak naši poslanci, nemá problém sehnat vodbornou literaturu i podrobnej výklad vo tom, že protéza je minimálně 150 roků stará a je prej z Anglicka (dyž se může říkat Česko, tak proč by se nemohlo říkat Anglicko, no ni?). Primář napráší eště za tepla Jastrabana Interpolu, páč se bojí, že by jim jinak nezaplatil 90 kaček za den a lůžko.

Zuzik se staví do tý nemocnice, páč eště nikdy neviděla nahatýho chlapa. Jastraban se probere a začne blábolit po anglicku, že prej chce džed. Zuzik čumí jak Liška na státní maturity a vůbec nechápe, kerá bije. Dyž se jí primář zeptá, co řikal, tak dělá blbou, což jí nevobyčejně de.

V Anglicku zatím dva speciální exprti, trénovaný agenti 008 a 009 dostávaj teplej bonz, že v Česku maj neznámýho nahatýho chlápka s vytetovanou užovkou na rameňu. Agenti jen nevomylně hrábnou do trezora, kde maj hnedka nahoře nad všema teroristama i s Usámou položenou sváču a složku Jastrabana. Je to tak citlivej a nebezpečnej matroš, že ho nemaj ani v počítaču, ale pěkně svázanej v deskách jak za minulýho století. Hnedka valej do ČR, páč todle má prioritu 3A+.

Zuzik dovalí do knajpy, kde se geront Lukyn snaží sbalit servírku a je přitom trapnej jak Zubová na billboardech. Řekne mu vo Jastrabanovi a vo tom džedu. Lukyn si hnedka zapne poklopec a valí i se Zuzikem na místo činu, kde na ni hópnul jak Tarzan na vopicu. Zuzik má zas halušky a vidí Jastrabana v ňáký kleci, kde je úplně nahej. Celá nadržená se tam vydá, ale jedná se jen vo dojezd po včerejším drogovým mejdlu. Na tý louce ale najdou vykutaný metrový kolco a uprostřed takovej železnej bazmek, co vypadá jak granát z první světový.

Jastraban se konečně vzpamatuje a vstane akorát, aby viděl, jak do nemocnice valej dva agenti 008 a 009 i s překladatelkou. Páč maj brejle jak v Matrixu a černý vobleky, je mu jasný, že si přišli pro něj. Vypukne hoňka jak z americkýho filma, naštěstí sou agenti stejný magoři a neschopáci jak u nás, takže Jastrabana, kerej je v županu, bosky a dehydrovanej, ani omylem nechytěj. Nechápu, jak můžou anglický daňový poplatníci cálovat tak mizernej výcvik takovejch looserů?

Lukyn se staví i se Zuzikem za primářem a chce vidět Jastrabana, ale ten už je dávno v kelu. Dyž se vrátěj do auta, tak maj Jastrabana na zadním sicu aj s županem. Má k nim důvěru, páč ani jeden z nich nenosí brejle a sáčko. Doma ho uložej do postýlky a sami si vo ňom pustěj na videu záhadologickej film. Ukazuje se, že Jastraban není žádnej pablb, ale geniální vědec, kerej na hřbitově zbastlil stroj času a teďkonc cestuje, jak se mu páčí. Má to asi trvalý následky na mozku, páč za celej díl z něho vypadly jenom dvě souvislý věty vohledně teho džeda. Jinak mlčí a čumí. Lukyn vytáhne ten železnej bazmek a podrobí ho detailnímu laboratornímu vyšetření u nich na chatě. Zjistí, že ten bazmek dokáže rušit analogový vysílání, což je i tak naprd, páč bude zrušený tak jako tak. Pouze Lukynův bierbauch je tak dobrej, že rušení zamezí a my si tak můžeme vychutnat kvalitní seriál Strážce pneumatik.

Druhej den se slavnej vynálezce stroja času nacpe míchanejma vajíčkama a nechá se vyfotit aj s tou vytetovanou užovkou na tlapičce. Pak ho veme na natáčení na ten hrad, kde se furt točí vo tý tajuplný věži s různejma vydlubanejma hieroglyfama. Na hrad dovalej aj agenti s překladatelkou, znova se strhne strhující hoňka a zas jim zdrhne! Tentokrát jak Vinnetou na kánoi! Že se na to kluci nevydlabnou a nenajmou si za sebe Usaina Bolta a Michaela Phelpse?

Na netu si Lukyn zjistí, že Jastraban je v Anglicku hledanej za nedovolený cestování v čase. Lukyn studuje tu tetovanou užovku na tý fotce a vzpomene si, že jak na sviňu je kousek vodcaď exprd na tydle potvory. Zuzik se mezitím vrací z výslecha vod těch agentů, ale nic neřekla a hnedka doma urazila tři panáky. Lukyn teda valí za tím dědkem, než mu exne, zatímco Zuzik exne dalšího džina. Dědek je starej, plesnivej a slepej, ovšem machr na užovky. Stačí mu jeden mrk skleněným vokem, a hnedka ví, vo co go. V jižní Americe je prej ňákej kmen, kerej byl navštívenej bělochem, kerej jim přines poznání a syfilis. Založil školu, zbouchnul náčelníkovu starou, nechal se tetovat a vzal roha pomocí světelnejch blesků (asi měl sebou vohňostroj).

I dyž je Zuzik nalitej jak zákon káže, probudí ju tichej prd vod agenta, co měl hrachovku. Dole v přízemí to tam pomocí baterek voba prohledávaj a za chvílu pudou nahoru. Aj dyž zvenčí vypadá chata jak na kuří nožce, uvnitř to je úplnej labyrint chodeb, pokojů a schodišť. Díky tomu se Zuzikovi podaří nepozorovaně sejít dolů, zatímco agenti vyjdou nahoru. No zkrátka pitomci korunovaní. U vchodu ju čapne Jastraban, kerej se právě vrátil z vodáckýho soustředění. Taky Lukyn se vrací vod užovkovýho dědka plnej novejch a podnětnejch informací. Agenti zdrhaj, jako dyž se vobjeví Neo z Matrixa. Jastraban mezitím zdrhá aj s džedem a bere čáru do lepších zítřků. Ráno pak najdou fotky tý tajuplný věže a vysvětlí se ty hieroglify na věži. Byly to prej souhvězdí a ty šutráky se tam zazdily až jako dodatečně. Záhada je vyřešená, Jastraban v čudu aj s džedem a agenti dostanou prémie a diety.

 

Pro sichr tady uvádím ostatní mé články vohledně tohoto báječného seriálu:

Strážce duší - dovětek č. 2 - dodatečný rozbor postav a jejich psychologická analýza

Strážce duší 2. díl -  analýza 2. dílu 

Strážce duší - dovětek č. 1 -  dodatečný rozbor postav a jejich psychologická analýza

Strážce duší 3. díl - analýza 3. dílu

Strážce duší 4. díl - analýza 4.dílu 

 Strážce duší - poslední princezna 1.část - analýza dalšího dílu 

Strážce duší - poslední princezna 2.část - pokračování analýzy...

Strážce duší - Madonin dárek, prima pohárek - analýza dalšího dílu

 

Autor: | úterý 16.6.2009 9:44 | karma článku: 15,16 | přečteno: 2134x
  • Další články autora

Romské děti mají v Kanadě problémy!

Jak vidno, tak i v Kanadě, multikulturní zemi, jsou bohužel oškliví a zlí rasisti, kteří nutí nebohé romské děti chodit do školy! Zdejší učitelé je popisují jako žáky, se kterými se během své praxe NIKDY nesetkali! (jasný rasismus, fuj!!) Mají nulovou znalost angličtiny, jsou agresivní, vykazují malou úctu k učitelům a světe div se - nedělají domácí úkoly a mají i několikadenní neomluvené absence ve škole! Kanadští učitelé jsou zděšení a jejich pedagogické vzdělání si s těmito drobnými hloupostmi neví rady! (jestli oni náhodou nestudovali v Plzni?)

1.12.2009 v 8:43 | Karma: 36,89 | Přečteno: 3369x | Diskuse| Politika

Wolfík předloží důkazy!!!

Péťa Wolfů, bývalý poslanec ČSSD a současný přeběhlík k ODS, se zuby nehty brání zbavení imunity a za žádnou cenu nechce podstoupit trapné a nechutné vyšetřování, při kterém by se ho jistě ptali na rozkrádání dotace za necelých 5 mega! Zajisté by se mu špatně vysvětlovalo, proč si nechal vyplatit pořádně tučné částky za bezcennou studii, kterou ukradl na internetu nebo proč si naúčtoval cestovné za 1,25 mega, aniž by musel kamkoliv jezdit?

21.10.2009 v 9:09 | Karma: 15,45 | Přečteno: 2362x | Diskuse| Politika

Do Romů teď bude sypat peníze Pecinův tým!

Ačkoliv romomil Míša Kocábů vymýšlí jednu hovadinu větší než druhou jak na běžícím pásu a neustále špekuluje, kde a jak vyhodit co největší balík peněz daňových poplatníků, stále to nestačí! Nyní se do toho opřel ministr vnitra Pecina! Co má společného ministr vnitra s Romy? Prakticky nic, ale dá se z toho vytřískat popularita a utratit v době krize nějaké ty přebytečné finanční prostředky! Pecina se jako správný Limonádový Joe pustil do křížku s extremisty a chce jim vyrazit z ruky nejsilnější trumf - romskou otázku! A jak na to náš kluk ušatý jde? No přeci pěkně od lesa!

24.9.2009 v 8:48 | Karma: 34,36 | Přečteno: 2720x | Diskuse| Politika

20 Romů na jednoho bílého? Proč ne?

Jak vidno, Míša Kocábů dostává stále málo peněz pro své Ministerstvo pro potlačování práv většiny, neboť jeden z našich českých občanů nebyl dostatečně "začleněn" a "přizpůsoben" romskému obyvatelstvu. V Rumunsku byl totiž brutálně ubit český řidič kamionu, když napomenul skupinku 20 opilých Romů, aby ztišili hudbu. Ti ovšem na nějaké ztišování nebyli připraveni a zjevně jim tento nepřizpůsobivý trouba vadil tak, až si ho vytáhli z hospody a tam jej ve svorné pospolitosti umlátili k smrti.

16.9.2009 v 10:08 | Karma: 34,59 | Přečteno: 3059x | Diskuse| Politika

Půl milionu pro Talmanovou? Proč ne?

Poslanci nemusí smutnit, že se sněmovna rozpouští a pořádají se předčasné volby. Dostanou totiž od státu parádně pozlacené padáčky, za které by se nemuseli stydět leckteří "manažeři" státních podniků. Lucka Talmanová si zobne ze státního 468 800,- Kč!

15.9.2009 v 9:27 | Karma: 25,51 | Přečteno: 2836x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  18:28

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Projekt Východní štít. Polsko na hranicích postaví opevnění za miliardy

18. května 2024  17:48

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s...

Kdysi ji voda nezajímala, teď jí chybí. Francii dráždí hráz Ženevského jezera

18. května 2024  17:07

Švýcarsko nemá o vodu nouzi. Jeho sousedé však ano. Francie, kterou loni zasáhla extrémní sucha, se...

  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1298x
Pracuji ve firmě
GRAVOEXPRESS s.r.o. a někdy dělám weby
Levné prodlužování řas

Seznam rubrik