Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Havel zjistil, že pravda a láska jaksi nezvítězily...

Havel v rozhovoru pro agenturu Bloomberg prohlásil, že "Málo z nás si myslelo, že se dveře otevřou tak rychle všem těm mafiánům a pokoutním vekslákům," z nichž se dnes stali milionáři a miliardáři. (Jestli to nebylo tím, že jim ty dveře otevírali zevnitř zkorumpovaní politici jako Standa a spol.?)

Dále zjišťuje, že "Češi budují paláce konzumu". Prý se za 12 let zvětšily prodejní plochy z 50 tisíc m2 na rovné 2 mega. (Kdo chce chodit nakupovat, tak ať chodí. Nechápu, proč mu to vadí? Já si koupím rohlíky a paštiku, to mi stačí. Když si někdo chce koupit celé prase, tak proč ne? Za komunistů byly bezmasé středy a mandarinky jen na vánoce. Dobré maso pod pultem a fronty i na blbé košíky. To se to má zase vrátit?)

Podle organizace Transparency International klesla Česká republika na žebříčku korupce loni o čtyři příčky na 45. místo, o něž se dělí s jihoasijským Bhútánem. (Co k tomu dodat? Snad jen, že lituju Bhútán, když ho s náma srovnávají.)

Havlova slova z listopadu 1989, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, prý "stále některé lidi dopaluje". (Tak to se jim nedivím a patřím mezi tyhlety exoty. Já blbec opravdu věřil, že nějaká alespoň ta elementární spravedlnost bude zavedená. Kolik kauz o podplácení, klientelismu, zneužívání dotací a střetů zájmů proběhlo v televizi? Desítky? Stovky? A co z toho nakonec bylo? Jediný Svoboda a Snopková šli do kriminálu, jinak se nám všichni smějí do ksichtů a kšeftují dál. Kde je Krejčíř, Pitr, Kožený? A co potrestání Kalouska za ty nefunkční padáky? A Zgarby za rozkradení pozemků za miliardy? A Grosse a jeho vypečeného strýčka? A Tlustého, který dodneška není schopný vysvětlit, kde vzal na dům? A Zubová a její mnohamilionová kampaň na Eurovolby? A Dimun s Dalíkem, jeden za 18 a druhý bez 2 za 20? A Wolf a jeho internetové studie? A Snítilý a jeho STBácká minulost? A Praha Olympijská, nechutné tunelování peněz pro nesmyslný projekt s nulovou šancí na uspořádání? Republika se topí v dluzích a všude, od té nejposlednější radnice v Kotěhůlkách až po parlament kradou jak smyslů zbavení. A Havel se diví, že se lidi jeho slovům smějí? Jo kdyby řekl "úplatky a známosti zvítězí nad právem a poctivostí", tak to bych bral, to je opravdu ze života.)

Autor: | čtvrtek 18.6.2009 10:18 | karma článku: 22,96 | přečteno: 1126x
  • Další články autora

Strážce duší - bráchové vohňa

A už je to tady! Další netrpělivě vočekávaná séria strašidelnýho a děsně tajuplnýho seriála je tady! Lukyn i Zuzik sou zpátky a v plný formě! Teda krom Lukyna, kerej už má umělý i horní zuby a kerej v průběhu tohodle díla nafasoval slušivou špacírku, aby tolik nenamáhal ten umělej kyčel. Eště stačí nafásnout rádiovku a igelitku vod Billy a je z něho čipernej důchodce jak dyž vyšije! Taky Zuzik už překonal pubertu a přišel vo svý dlouho chráněný panenství! Tak dem na to, ať to sviští na kluzišti!

24.6.2009 v 8:58 | Karma: 14,19 | Přečteno: 1219x | Diskuse| Kultura

400 kaček a guláš

Nová revoluční a na 110% demokratická metoda ODS, jak vyhodit z oblastní rady na děčínsku všechny "problematické" členy, kterým se nelíbí Vladislav Raška, jenž se dohodl se stavebními firmami. Je to velmi snadné, neboť stačí do sálu nahnat pár set "straníků", kteří ve straně nikdy nebyli a ani nebudou. Nezajímají se o politiku a jde jim jen o čtyři stovky a teplý guláš. Za tyto peníze odsouhlasí třebas skládku jaderného odpadu na náměstí v Děčíně.

22.6.2009 v 12:27 | Karma: 19,99 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Politika

Mobilizace pravice?

Topolánek se snaží zmobilizovat pravici, k čemuž už od počátku přistupuji s krajní nedůvěrou. Ne že bych podporoval vyhazování státních peněz z okna a plnění nereálných slibů levice, ale jaksi nemohu zapomenout na taťku Klause a jeho "mobilizaci pravice". Tenkrát před desíti lety jsem já hlupák šel k volbám a vhodil svůj hlas jako každý správný "odvedenec" do urny pravice. Jaké bylo ovšem mé překvapení, když vznikla opoziční smlouva, která na čtyři roky zablokovala jakoukoli demokracii ve sněmovně a zajistila prebendy a teplá místečka pro ODS a ČSSD? Zjistil jsem, že kdo volil pravici, volil vlastně levici, kdo volil levici, tak zvolil slepici, pak sklenici, slonici, opici atd...

19.6.2009 v 8:47 | Karma: 12,60 | Přečteno: 875x | Diskuse| Politika

Strážce duší - Hrobka času

Zuzik (věrná spolupracovnica světoznámého záhadologa Lukyna Vaculíka) valí ve svým trabošu a pouští si u toho Evu a Vaška. Najednou se v lese zableskne a Černej Mameluk se jí postaví do cesty! Aj dyž je jenom výplodem jejího chorýho mozku, aj tak šlápne na brzdy, aby se mu něco nestalo. Mameluk pak zmizne jak Krejčíř policajtům a Zuzikovi na sklo její luxusní limuzíny vobtiskne svou nechutnou čuňu Jastraban. Je vidět, že byl asi na ňákým mejdanu, páč je nahatej a totálně mimo. Válí se po zemi a chrochtá "help help".

16.6.2009 v 9:44 | Karma: 15,16 | Přečteno: 2134x | Diskuse| Kultura

Český dluh roste jako z vody!

Již jsme překonali magický 1 bilion rozházených a prošustrovaných korun a načali jsme druhý! V průměru tak dluží každý Čech včetně kojenců, důchodců, nezaměstnaných i bezdomovců závratných 96 tisíc Kč! Letos jsme jen na úrocích zaplatili fantastických 64 miliard a příští rok to vytáhneme na úžasných 78 miliard! A to se jedná jen o úrocích, neb samotné dluhy prý není třeba splácet, jak tvrdí Paroubkovic Jiříček.

15.6.2009 v 10:43 | Karma: 16,28 | Přečteno: 693x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:19

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1298x
Pracuji ve firmě
GRAVOEXPRESS s.r.o. a někdy dělám weby
Levné prodlužování řas

Seznam rubrik