Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D64a15v66i34d 52V10l96k

18. 5. 2023 9:46

Já myslím ,že bys to neměl okecávat a napsat rovnou, že ti prostě občas ti pacoši lezou už na nervy .Myslím ,že po tolika letech praxe si to můžeš jako vyhlášený lékař dovolit

1 0
možnosti
Foto

Díky za blog. Situaci by aspoň z části vyřešilo snížení "papírování", tj. vyplňování nejrůznějších nesmyslných hlášení, zdůvodňování překročení restrikcí, apod. Ale to nepřipadá v úvahu, protože by potom na ministerstvu a na zdravotních pojišťovnách půlka lidí být nemusela. A zrovna těchto lidí se popsaný stav netýká - ti mají vždy někde nějakého známého lékaře, tak na co si ti "dole" vlastně stěžují, že ano ....

4 0
možnosti
Foto

Ahoj Tome, za član Ti P.S.: Vloni ve věku 89 let zemřel můj skvělý pan doktor- internista. Žádného jiného jsem neuhranula- všichni mají beznadějně plno, takže o mě pečuje praktička. Mé neuroložce je také již přes 80. Je výborná a až se rozhodně odejít, čemuž bych se nedivila, mám rovněž po žížalkách- všude obsazeno. Totéž gynekolog, zubaře mám skvělého- bez smlouvy s jakoukoli pojišťovnou...

3 0
možnosti
JF

J21a42n 20F92e78r26e54n56c

14. 5. 2023 19:38

Ne, že byste neměl kus pravdy. Ale mám osobní zkušenost, že ani s oteklým uslzeným okem mne v pracovní době nepřijal k ošetření žádný z oslovených 11 očních lékařů dostupných v mém bydlišti. Po dvou dnech jsem skončil pochopitelně v nemocnici na pohotovosti, jinde prostě neměli čas. Já zase nemám čas je žalovat.

3 1
možnosti
Foto

Byl jste, prosím, s Vaším okem u praktického lékaře? Ti schopní poznají, oč jde a jsou schopni Vám pomoci.

Mohl bych Vás zásobit řadou regulačních opatření, které jsme jako lékaři v ambulancích nuceni dodržovat, v případě jejich překročení jsme a/ nezaplaceni, b/trestáni pokutou.

Myslím, že by se pacienti divili, co všechno musí běžný lékař řešit.

2 0
možnosti
VZ

I Vy jeden. Kvůli tomu odstavci s patologem jsem si musel utírat poprskaný montor, protože to se prostě nedalo ustát s kamennou tváří. Jinak s článkem samozřejmě souhlas. Neurologie je shodou okolností jeden z oborů, se kterými se potkávám. Byť se jinak snažím navzdory překročené padesátce pro svoje zdraví něco dělat, tak téhle specializaci se bohužel nevyhnu.

Před lety jsem si totiž dle hesla "sportem ku zdraví nebo k invaliditě" trochu pobořil bederní páteř. Naštěstí mne moje paní doktorka dokáže vecpat aj do poměrně malých časových oknek, protože u mne je to většinou hodně rychlé. Zase to tam je zablokovamý. A kontrola se zaměří spíš na to, zda se přece jen neobejvil nějaký kořenový útlak nebo jak se to nazývá, který by signalizoval nový problém. Úplně super bylo období, když byla děcka malá, protože jak paní doktorka říkávala, děti jsou prvotřídní nahazovači blokád.

0 0
možnosti
MK

Souhlasím s autorem, že nejdůležitější je správný životní styl a jeho přizpůsobení konkrétní situaci. Když toto někdo nedodržuje a nadává přitom na systém, je to špatně.

Na druhou stranu, občas se prostě nějaké nezaviněné potíže vyskytnou a je potřeba je řešit. pokud je lékař vyřeší, je to ta lepší možnost. Avšak když řešení selže, může to mít dvě možné příčiny. Buď je takový stav nevyhnutelný a pak se s tím nic dělat nedá. Nebo se lékař dopustil nějaké chyby. Je to ta méně pravděpodobná možnost, avšak zcela vyloučená rozhodně není. A pacient laik opravdu nemá jinou možnost, než získat nějaký další pohled na věc od někoho jiného.

2 0
možnosti
FV

Vážený pane kolego, Vaši poznámku o patolozích samozřejmě beru jako vtip, pro laiky však musím poznamenat, že s realitou náplně práce patologa ani s jejich dostatkem na trhu práce nemá nic společného, protože dnes 90 % náplně práce patologa je mikroskopická diagnostika onemocnění za pomoci nejmodernějších metod včetně DNA z tkání odebraných živému pacientovi.

2 0
možnosti
Foto

Vážený pane kolego, jsem rád, že jste pochopil ironii. O podstatě práce patologa samozřejmě vím. Hezký večer.

1 0
možnosti
JK

J36a60n 73K53a98r71a31s82e25k

14. 5. 2023 16:35

blog pana doktora jsem pochopil nasledovne:

lide by se meli vice pohybovat, min a zdrave jist, hloupe se neprepinat a nechodit s kazdou volovinou k lekari.

Chtel jsem to nejak okomentovat, ale k tomu mi uz fakt chybi energie.

4 1
možnosti

Jsem rád, že jsem v penzi!

Přes dvacet let jsme upozorňovali, že musí být zachovány přirozené vztahy ve zdravotnictví, pokud má fungovat. Marně. Dnes neseme důsledky politických rozhodnutí, že musíme zachovat komunistické zdravotnictví. Tak ho máme a budeme mít! Bez korupce a protekce se v něm nehneme. Komunistické zdravotnictví je ve skutečnosti proti chudým občanům!

Jsem rád, že jsem v penzi!

O zdravotní péči vím své, na zdravotní péči, a už vůbec ne na stát, nespoléhám!

2 1
možnosti

Ja se ani nedivim, ze lide chteji obcas druhy pohled. Mezi lekari je stejny pocet lemplu a hlupaku jako v jakemkoliv jinem. Kdyz se podivate, jak Vam zmrsi auto, mate strach verit lekari. Obvzlaste kdyz se Vy a Vasi znamy na vlastni zdravi presvedcite, ze to skutecne plati

4 1
možnosti
Foto

Ale jistě, second opinion je docela důležitý. Jistě ovšem chápete, že pokud je každý pacient vyšetřen de facto 2x, je čekací doba na specialistu dvojnásobná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,86
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám