Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Foto

R^R^ Moc dobře napsané. " Doktore, vy zvládnete i nemožné. Tak ještě víkendovou službu a noc na pondělí... a ty recepty zase nejdou tisknout... vypadáte nemocen, přijdu jindy, abych se od vás nenakazil...";-);-D

1 0
možnosti
Foto

J60o96s55e42f 90B35á85r58t53a

28. 3. 2019 12:04

Dočkal jsem se odpovědi, tak díky.

1 0
možnosti
Foto

Rádo se stalo, pane Bárto, Vám děkuji za inspiraci.

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-DR^ Karma doktore. Je to geniálně napsáno. Držím Vám palce, abyste si dokázal tento nadhled udržet.

3 0
možnosti
Foto

Do geniality to má daleko, ale nemohl jsem odolat oné hozené rukavici.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, je to tradičně perfektní, pane Vodvářko. Shrnuto ideálním lékařem může být jen nečlověk, protože odbornost je nad lidskostí. Co teď s tím, když někteří "vědci" přicházejí s novinkami, že nejvzácnějším léčebným protředkem je lidský dotek a sebeuzdravení je přirozenou schopností každého (původně) zdravého lidského organismu? Že bychom si měli každý konečně přiznat, že mé tělo je mé a především já za něj nesu odpovědnost?

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale bude to trvat ještě dlouho, než nebudou lékaři potřební. Co jsem četl knihu "Kvantový doktor", tak jsem na hodně věcí změnil svůj názor. Tabletky beru jako poslední možnost. Pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

A to ještě moje matka a babička hovořila o "domácím lékaři" (nemyslím knihu ve stylu urob si sám:-)). To je zvláštní sorta ideálního lékaře ještě se zpřísněnými pravidly?;-D A vyskytuje se ještě vůbec v našich krajích? Obvykle je k vidění ve filmech odehrávajících se v Anglii.R^Karma.

1 0
možnosti
DS

Všechno je o komunikaci, Tomáši a velká spousta našich spoluobčanů je stále zvyklých na to, že za socialismu bylo všechno společné (ač nikdo nevlastnil nic) a že lékaři a jiní "intoši" vystudovali na jejich úkor, tudíž jim "patří". Navíc ti stejní spoluobčané nabyli dojmu, že čím víc budou křičet (klidně i sprostě), tím větší práva a svobody si vydupou (posle stejně nesmyslného socialistického hesla "bojujeme za mír", které kterýsi disident srovnal s "m.dat za panenství". Takže křičí, fňukají a vyhrožují, namísto aby se slušně snažili domluvit a aby vzali na vědomí, že lékař je člověk z masa a kostí, jako oni. A odpovědnost? Jsme přeci národ "já-nic-já-jen-muzikant"ů. Tobě dostatek sil nadhledu do dalšího léčení R^

2 0
možnosti
Foto

Zkusím to, Dášo, doklepat. A až půjdu do pense, tak začnu dělat medicínu jen pro ty, kteří se chtějí vyléčit. Fakt se na to těším.

0 0
možnosti
SL

měl bych něco ze života k bodu 5, 7 a 8. :-)

Dovezl jsem manželku do okr. nemocnice po epi záchvatu a při čekání před ordinací sanitka dovezla "prioritního" pacienta s předností. Po vyšetření byl položen na lůžko a dostal kapačku. Když došla na řadu i manželka, tak ji dali do stejné místnosti na lůžko (kontr. odběry hladin + kapačka). Ten prioritní pacient byl spolužák mé sestry - tak jsme dali řeč.

Stal se po bouračce epileptik a taky po čase bezdomovec. Na dotaz: co bereš za fety odpověděl, že něco ano, ale občas zapomene. Ale má velice rád "rumík". To vysvětlovalo, proč je od bláta a voní močí. Na mém odchodu se zeptal: nemáš 5Kč na autobus ? ;-D;-D;-D (přitom ho domů vezla sanitka)

0 0
možnosti
Foto

děkuji za návštěvu pane Šiku.

0 0
možnosti
Foto

Moooc pěknýR^.

Jen bych ráda poznamenala, že v očích pacientů je lékař, kterého přepadne byť i lehká rýma, stejně podezřelý jako rozcuchaná kadeřnice, uhrovitá kosmetička a chudý ministr.:-)

4 0
možnosti
Foto

Tak to mi povídej. Po 20 letech jsem byl skolen minulý měsíc na týden. Po příchodu do práce jsem několikrát slyšel tu šílenou větu:" Já jsem tady, pane doktore byla minulý týden, moc mě to bolelo, a VY JSTE TADY NEBYL !"

Tož tak.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1000
  • Celková karma 30,35
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz