Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Dík za článek!

Dík i za prezentaci definice z Wikipedie! Obdivuhodně mi připomíná tato definice shodu s vlastenci jednoho cizince, který právě takovou vlasteneckou stranu ovládá! Ale těch proputinoských vlastenců je u nás přehršel!

Za války stačilo na vrata napsat JUDE a šlo o výrok smrti. Dnes stačí nepravém napsat fašista, a jde opět o výrok smrti. Bez vítězství Pravdy a Lásky nad lží a nenávistí se toho nezbavíme!

:-)

0 0
možnosti
MG

Všichni jsou fašisti, jen Putin je letadýlko...

10 0
možnosti

Schizofrenik svoji diagnózu také nikdy nepřijme! :-)

0 0
možnosti
LS

Pro ruSSáky Ukrajinci vymysleli skvělý inovovaný termín, rašisti.

11 0
možnosti
Foto

Měli bychom obnovit termín fašismus nikoliv jako nadávku, ale jako pojmenování skutečných idejí. To z důvodu, že tyto ideje jsou stále živé, mají svou hlubokou historii a jsou vpletené do současné politické agendy.

Dobrým zdrojem pro pochopení původu, implikací a smyslu fašismu je kniha As We Go Marching z roku 1944 od Johna T. Flynna. Flinn důkladně prozkoumal historii zrodu fašismu v Itálii a pokusil se zmapovat jeho hlavní vlastnosti.

1. Vláda neuznává žádná omezení své moci. 2. Tato neomezená vláda má vůdčí diktátorskou postavu.

3. Vláda významně zasahuje do fungování kapitalistického systému skrze značný byrokratický aparát.

4. Hospodářský život společnosti je organizován syndikalisticky. Ekonomicky aktivní skupiny jsou rozděleny podle profese pod dohledem státu.

5. Vláda spolu se syndikalistickými skupinami vypracovává ústřední plán, který obvykle míří k uskutečnění národní autarkie.

6. Vláda přebírá odpovědnost za to, aby národ byl vybaven adekvátní kupní silou skrze státní utrácení a půjčky.

7. Militarismus je používán jako vědomý mechanismus, jak regulovat vládní utrácení.

8. Imperialismus je zahrnut jako politika nevyhnutelně plynoucí z militarismu stejně jako jiné prvky fašismu.

Flynn uzavírá: „Pokud pozorujete národ, který naplňuje všechny tyto body, tak můžete říci, že jde o fašistický národ. Úměrně tomu, jak využívá některé z nich, můžete předpokládat jeho tendenci ve směru k fašismu.“

9 0
možnosti
SL

Kromě bodu 7 jste popsal reálný socialismus a vedoucí úlohu strany :-P ...

0 0
možnosti
JZ

Fašisté jsou hlavně rusáci.

12 0
možnosti
PS

Karma, Tomiku! Jak tak soupu v koutě nohama už 66 let, teprve teď diky tobě zjistuji, ze i jako velitel čety, desátník a vzorny vojak, jsem byl celé 2 roky....fasistou...

0 0
možnosti
SL

Vy jste na svou kariéru v ČSL armádě hrdý ?

A nevadilo Vám, že jste se cvičili jak zatočit s obyčejnými lidmi, kteří neměli potřebu šířit komunistické myšlenky. Tanky byly použity proti Našim lidem a ne na ochranu Našeho státu. Viz internacionální osvobození r68/69 ...

0 0
možnosti
JS

J21o56s90e28f 55S61u63k

28. 7. 2022 11:07

Ani titulek, ani předoslední odstavec nepovažuji za šťastné..Už vidím ty citace v Rusském tisku ukazující na to, co si myslí obvyvatelé v nepřátelském Česku..

0 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma Tome :-)R^

7 1
možnosti
MB

Hrdě se hlásím k příslušnosti. Pocházím z rozvratné, fašizující rodiny! O otci škoda slov. Svou kariéru zahájil - sundáním Rudé hvězdy, z továrního komína. Občanské nepokoje podněcoval svou tajnou zbraní. Baňokem rybízového vína. Rozvracel doma i na chatě. Stále nadával, u demijonu příznivců - už sborem. I pokojná matka se přidala. Vyrazila s průvodem zdravotníků a protestovali proti okupaci 1968. Zachránila ji korpulentní postava vrchní sestry Cibulcové. Její mocná pohrudnice matce prodloužila kariéru. Stb měla namířenou kameru blbě, pak ji v řadě nebylo vidět! Vrchní pochopitelně z polikliniky Krnov vyhozena - Následně jako řadová - v blázinci zámečku Linhartovy. Péče o choré ženy ...

Co by rodičové na dnešek řekli? Klasika. Proč to Rusko, jako typická rozvojová země stále obtěžuje? Prý nějaký agent Stb uvažuje o kandidaturu na Hrad - To není možné, neslýchané! A že bývalý komunista již proléhává v Lánech svůj 2 pontifikát? "Člověče, synu. Co to zase meleš. Z které to krčmy, se pro změnu zase vracíš"? Jo, jo, slušní lidé. Samí fašisté. Jsem rád mezi nimi ... :-)

23 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz