Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Krásně napsáno, ode mne obrovská karma! Dovolím si jen jednu malinkou poznámku. Na Velký pátek se neslaví vigilie, velikonoční vigilie je v liturgickém kalendáři noc z Bílé soboty na neděli Zmrtvýchvstání Páně. Ale jinak se Váš článek četl nádherně.

3 0
možnosti
Foto

děkuji i za připomenutí drobné chyby

1 0
možnosti
KB

K67a84r54e62l 71B30o81k

25. 3. 2016 18:24

Správně a velice dobře napsáno. Karma.R^

3 0
možnosti
Foto

děkuji za návštěvu

0 0
možnosti
JT

:-)R^ Děkuji, hezké čtení k zamyšlení.

1 0
možnosti
Foto

díky za návštěvu a přeji pěkné Velikonoce

0 0
možnosti
RP

Je dobře, že Velký pátek je takovým dnem, kdybychom neměli myslet jen na to, kolik co bude stát v obchodech, anebo jestli budou mít otevřeno. Je to vzpomínka na den , když ukřižovali Božího syna Ježíše Krista, který umíral za každého z nás na kříži. Byl potřen pro naše nepravosti a hříchy Jeho ranami jsme uzdraveni...(Izaiáš 53:1-12).

O co víc si můžete uvědomit tuto zvěst naděje, když víte, že Vám život utíká pod rukama, anebo Vás obkličuje čím dál větší tma všeho marasmu a lidského pachtění....Můžete se zastavit a podívat se ke kříži, který zeje prázdnotou...Ježíš tam už není, byl vzkříšen a je v nebi a přimlouvá za nás každým dnem, abychom neprošvihli Jeho navštívení v našem životě....Kdokoli by zavolal na Jeho jméno , nebude nikdy zahanben (Římanům 10:13).

5 0
možnosti
Foto

díky za návštěvu blogu

0 0
možnosti
KC

Krásné Velikonoce, pane Vodvářko, Žít bez hlubšího smyslu je život ze dne na den a Vy jste promluvil k lidem, kteří ten smysl berou vážně. Díky, čtu Vás často a přesvědčil jste mě, že to máte v hlavě v pořádku. Zdravím a přeju vše dobré !

6 0
možnosti
Foto

děkuji za poklonu, i když nejsem tak úplně přesvědčen o tom, co jste napsal. Přeji Vám i Vašim blízkým hluboké prožití svátků

1 0
možnosti
RS

"Tím možná dojít i k odkazu, který nám onen ukřižovaný jedinec zanechal."

K tomuto odkazu nelze dojit. Tomuto odkazu vdecime za nasi civilizaci a kulturu. Toto si uvedomujeme, teprve az se musime zastavit a nevime kudy kam. Tento odkaz je v nas a beda, kdyz si spolecnost zacne myslet, ze se tohoto odkazu zrekla. Tady nejde o viru, ale o zakladni hodnoty nasi spolecnosti.

5 0
možnosti
Foto

Zajímavý pohled, díky.

0 0
možnosti
PL

P29e43t43r 46L84a40n58g21e56r

25. 3. 2016 17:45

Zajímavé a pravdivé zamyšlení, díky za ně.

Obávám se, že typický český ateistický spotřebitel bude tak akorát přemýšlet, na který den v týdnu připadne Velký pátek v příštím roce.

4 0
možnosti
Foto

jsem věčný optimista a doufám, že nemáte tak úplně pravdu.

0 0
možnosti
KT

Některé velikonoční zvyky a mýty pozůstávají ještě z polyteistického období oslav slunovratu, které bývaly též symbolem znovuzrození. Víra našich předků nebyla o nic horší nebo lepší a o nic menší či větší než tomu bylo v dobách následných. Ne nadarmo se říká matka příroda a bůh otec.

Křesťanství přineslo prostřednictvím Ježíše Krista lásku k bližnímu a odpuštění. Dnes by měla být hlavním tématem tolerance, avšak vzájemná. Víra v rozlišných kulturních oblastech je prozatím bohužel neslučitelná.

Krásný článek vedoucí k zastavení a rozjímání. Stejně se ale o půlnoci poohlédnu i po zlatém kapradí.:-)

4 0
možnosti
Foto

Děkuji a mějte se fajn

1 0
možnosti
DR

"Před 2 tisíci lety se na Zemi objevil jedinec, jehož životní příběh je dokonale zmapován"

Tohle ale není pravda, pane Vodvářko.

3 4
možnosti
JV

Zato VY tu pravdu znate, ale nepovite, vidte.

2 0
možnosti
TH

Dekuji mockrat a taky preji klidne proziti Vanocnich svatku.

2 0
možnosti
Foto

Díky Vám za návštěvu a přeji klidné a soustředěné Velikonoce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 990
  • Celková karma 31,12
  • Průměrná čtenost 2524x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz