Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V době Covidu jsme se k té totalitě hodně přiblížili.

0 0
možnosti
ZZ

A po 24.2.2022 jsme totalitě ještě blíž.

Jenom masové protesty zpomalily Rakušanovo řádění.

0 0
možnosti
Foto

Soudruh Rakusan, ministr vnitra a clen UV KSC dnes sdelil, ze vysilani Svobodne evropy a Hlasu Ameriky bylo zablokovano na zaklade doporuceni vojenskych zpravodajcu. Dale informoval o pripravovane provokaci protisocialistickych sil na Vaclavskem namesti, prestoze bylo jiz nekolik samozvancu, zaprodancu a valecnych stvacu exemplarne odsouzeno k nepodminenym trestum za postoje proti nasemu socialistickemu zrizeni a proti nasim spojencum ve Varsavske smlouve. Zminil uspechy ozbrojenych slozek v boji proti narusitelum verejneho poradku, kteri chteli z budovy Narodniho muzea odstranit vlajku Sovetskeho svazu a z budovy Ministerstva vnitra plakat zobrazujici Ronalda Reagana v pytli na mrtvoly. Pripomel tez bezduvodne napadeni sovetskeho obcana ve vozidle se sovetskou statni poznavaci znackou na minule protistatni ilegalni demonstraci. "Tyto udalosti dokazuji, ze podobnych provokaci se ucastni pouze priznivci zapadniho zpusobu zivota, kteri jsou rizeni a podporovani z jejich ideovych central. Jsou to nepratele vseho socialistickeho, nenavidi uspechy naseho socialistickeho zrizeni, jsou to revansiste, zaprodanci a ztroskotanci" zakoncil svuj projev soudruh Rakusan.

4 2
možnosti

Podle definice Wikipedie se totalitářsky chovají Miloš Zeman a Andrej Babiš. Oba nezákonně ingerovali do moci soudní, oba pociťovali totálně neomezenou osobní svobodu, oba mohli být nebezpeční pro policii a justici, neboť tyto složky státu se jich očividně bály! Za oběma zjevně stály a stále stojí totalitaristické síly místní i zahraniční, které u nás zjevně ingerovali do voleb! Oba vnímám jako nebezpečí pro naši liberální demokracii, občanské svobody a právní stát!

5 0
možnosti
JP

Jen se divím co někteří lidé dokáží překroutit. Dneska může každý vyjádřit svůj názor, pokud slušně tak je to v pořádku. Za totality by většina těch, kteří by vyjádřili nesouhlas s režimem, měla větší či menší problémy ale spíš větší. Zažl jsem na vlastní oči a uši rozhovor dvou komunistů, kteří po roce 68 prováděli prověrky. Jeden z nich byl ředitel lihovaru kde jsem pracoval, byl jsem tedy nucen rozhovor vyslechnout. Oba si pochvalovali jaká to byla politická práce, když rozhodovali o osudech jiných lidí. Lidé byli za svůj nesouhlasný postoj k okupaci naší republiky vyhazováni z práce nebo byli přeřazováni do jiných pracovních pozic (horších). To byla totalita!!! Dnes je to naprostá pohoda. Každý si může hlásat co chce a pokud neporuší zákon tak je to v pohodě.

6 0
možnosti

Andrej využíval komunistické totality pro svůj prospěch, efektivně spolupracoval s StB a udával občany dle dochovaných svědectví! A tento člověk má tu drzost žvanit (to je jeho osobní výrok), že místo svobodné demokracie máme totalitu!

Tento neduh je celosvětový, že autoritáři kolem sebe vytváří gloriolu totalitou utiskovaných v zájmu osobního reálného ukořistění totální moci! Tím jsou pro společnost vysoce nebezpeční, ale simplexní lidé za nimi jdou!

2 1
možnosti

Relativizace termínů je prostě tradiční postup - problábolit se k tomu, že cokoli znamená cokoli a tím si otevřít cestu k maximálně emotivnímu a věcně chudému dialogu. 'Jseš pitomec' 'Ty seš větší pitomec a tvůj táta taky' Atd. Používá kde kdo.

5 0
možnosti
Foto

J69a92n 85K29o70z86á11k

13. 9. 2023 23:02

To co jste napsal, je úplný nesmysl, zamrzl jste v minulosti. Totalita se vyvíjí stejně, jako se vyvíjí společnost. Jenom méně chápavý člověk si myslí, že totalita bude vždy pracovat se stejnými pravidly jako před minulými léty. Každá totalita si hledá svůj nástroj na zblbnutí lidí a vždy najde svoje ovečky.

8 7
možnosti
RK

Můžete ukázat na nějakém příkladě, že se totalita vyvíjí? Že se mění její znaky? Zkuste nějaký příklad, že jinde vznikla jiná totalita, než se píše v učebnicích politologie.

5 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

LS

To řekla jedna osoba působící mimo politiku!

0 0
možnosti
LS

Obdivuji toleranci příspěvků pana Vodvářky.

Myslím, že někteří blogeři by smazali polovinu příspěvků.

8 0
možnosti
PC

Tak nevím, pane Vodvářko. Jestliže si totalitu představujete jen v intencích let 40., později v poněkud pozměněné formě let 50. a pak let 70., tak upřímně a s prominutím je Váš pohled na to, co totalitou skutečně je, velmi omezený.

Přesně a zcela konkrétně to tu napsali už mnozí diskutující přede mnou, takže bych jen opakoval, co už bylo sděleno.

Co mě však nejvíce zaráží, je, že vzdělaný člověk, jako jste Vy, neví, že totalita mívá různé podoby (postupem času vetšinou čím dál více sofistikované, přesto však alarmující a do očí bijící), a přesto je tento vzdělaný člověk nevidí nebo nechce vidět.

9 7
možnosti
MB

Nebezpečí totality samozřejmě hrozí (a bude hrozit) stále, problém je ale i v nadužívání tohoto pojmu, kdy se často stává jen klackem v ruce v mocenském boji. Stačí si vzpomenout na 1. republiku - komunisté vyřvávali, že nám vládnou fašisti, Československo je fašistické...a přes některé znaky, které by svědčily pro toto zařazení (cenzura, zmocňovací zákon atd.), je charakteristika meziválečného Československa jako fašistického státu nesmyslná...

1 0
možnosti
  • Počet článků 979
  • Celková karma 34,43
  • Průměrná čtenost 2549x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám