Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soucit s nemocným může paradoxně komplikovat jeho léčbu. Neboť lékař musí často provádět úkony nepříjemné či bolestivé.

Mohl by zubař vytrhnout trpícímu zub, kterýžto úkon moc příjemný není?:-)

2 0
možnosti
Foto

Základem všeho, co označujeme jako dobré, musí být dobrovolnost, bez ohledu na cíle, které chceme dosáhnout. Dobrovolnost vede k bohaté a ctnostné společnosti, který rychle řeší vše co popisujete na základě dobrovolných kooperací mezi jednotlivci.

Na druhou stranu tu máme donucení, což je současný stav, který ale nakonec ztroskotá na nemožnosti ekonomické kalkulace a stejně se rozdrobí na privilegované, kterým bude systém pomáhat na úkor těch neprivilegovaných.

0 0
možnosti
Foto

Jen bych poznamenal, že některé formy alkoholismu si člověk nezpůsobí sám, je to způsobenou nějakou poruchou látkové výměny, kdy si organismus přísun alkoholu vymáhá. Snad to může být dědičné. Podobně jako třeba oční vady - já jsem krátkozraký od narození.

Nemohu za to, ale víte, co už mě stály brýle? To je nespravedlivé!

0 0
možnosti
Foto

R^Jsem moc ráda, že zde nyní a právě nyní píšeteV.

6 0
možnosti
Foto

Napsal jste:

"Sumárně - všem lidem bez rozdílu, kteří jsou nemocní, je třeba pomoci, i když třeba víme, že tato pomoc je ze strany nemocného málo či vůbec účelná. Ale nutit se do empatie, plakat nad těmito jedinci? Myslím, že u většiny lékařů a nejspíše i laiků podobných pocitů dosíci nelze."

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778050

Dalo by se však říci a odůvodnit i obrácené tvrzení:

Pokud si někdo dlouhodobě sám ničí zdraví, tak k němu cítím soucit, protože je jaký je a jinak asi ani nemůže, ale snažit se mu pomoci se uzdravit nemá smysl a je jen ztrátou času a peněz. Lékaři a ošetřovatelé pak mohou více pomáhat lidem, u kterých to má smysl.

Toto je otázka do diskuse.

1 0
možnosti
IA

Mně se oškliví alkohol a jeho milovníci. A přesto se ho nikdo nesnaží omezit. Taktéž ti, co šňupají kokain a pěstují marihuanu. Jo, ono se brání - co není zákonem zakázáno, to je povoleno a žádná vláda se neodváží zakázat zákonem alkohol a s tou marihuanou jsou také hodně opatrní.

0 0
možnosti
Foto

Mně se zase alkohol neoškliví. Sklenka kvalitního červeného je dokonce zdraví prospěšná, povzbuzuje mozkovou činnost, rutin a flavonidy, v něm obsažené, prospívají cévám a mají antioxidační účinky.

Ovšem v nepřiměřeném množství škodí všechno!

5 0
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno.Lecba těchto lidí stojí ohromné peníze a ty se pak nedostávají na ty,kteří za své poškozené zdraví nemohou.Takovy lidé by si svou léčbu měli platit sami....

1 0
možnosti

Někteří lidé dokonce chtějí z našich peněz na naše zdraví hradit testování, protože odmítají jít na očkování! :-)

0 0
možnosti
MK

Zbytečně dlouhé. Stačilo napsat, nesnáším M.Zemana.

1 6
možnosti
Foto

A Vy jej snášíte?

6 0
možnosti
Foto

Moc hezky napsané. Já jsem zjistila, že umím mít soucit i s lidmi, kteří si za své neštěstí nebo trable mohou sami. Neumím ale mít soucit s lidmi zlými, pro které je životní náplní ubližovat jiným. Se Zemanem proto soucit nemám.

3 0
možnosti
IA

Paní Jandová, moji prarodiče zažili první a druhou světovou válku a dobu španělské chřipky. A byly to zřejmě časy kruté, museli opustit všechno, co si vybudovali a vnitřně se podřídit své situaci. aby ochránili své děti a své blízké. Nikdy jsem od nich neslyšela, že by někoho soudili, kdo jim způsobil udáním velké strasti a pokud jsem měla tu čest je poznat hlouběji, byli to lidé soucitní a pomáhali tam, kde to bylo třeba a nikoho neobešli. Když se zřeknete soucitu u jednoho člověka, pak ho ztratíte i pro dobu, kdy ho bude někdo od vás očekávat.V Já jsem z chování lidí v této zemi překvapená.

4 0
možnosti
Foto

Tome, jestli jsem to dobře četl, dalo by se to shrnout, že člověk se může svobodně uchlastat:-)

1 0
možnosti
Foto

A ještě ho všichni musí litovat, mít s ním soucit a společnost mu musí platit léčbu, byť nemá smysl, v jedné z nejlepších nemocnic.

0 1
možnosti
  • Počet článků 1000
  • Celková karma 29,74
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz