Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R80o33m50a43n 63K24o89z35e69l

10. 4. 2013 23:17

Soudný člověk ví, že zdravotnictví nikdy zdarma nebylo. Naopak častěji o zdravotnictví zdarma slyším od pravicově orientovaných a to mne vždy napadá - mám zkusit na své zdravotní pojišťovně říct, že už nic platit nebudu, že zdravotnictví je přece zdarma?

2 1
možnosti
Foto

Já úplatek lékaři nikdy nedal, pouze "doplatek" - láhev kvalitního alkoholu po výkonu. A k tomu se váže jedna legrační příhoda, ilustrující názorně, že i pan inženýr může být blbý jako pučtok.

Měl jsem Dupuytrenovu kontrakturu (lze vygooglovat) a bylo to nepříjemné třeba v tramvaji. Člověk se chytil za tyč a ty výrůstky na šlachách bolely. A tak došlo k ambulantní operaci ruky, po které jsem si musel dojet k závodnímu pro neschopenku. Sídlili jsme v Jungmannově ulici a já s tou hotovou neschopenkou zašel k Pinkasům na gulášek a Plzeň. Ovšem, nezůstalo u jedné, dal jsme si hne tři a když jsme vylezl z hospody, svět se se mnou zatočil.

Moc nevím, ja jsem se dostal domů, zato ale přesně vím, jaký debílek jsme to byl, když jsem si neuvědomil, že ta lokální anestezie se v těle popere s tím alkoholem z piva. Ale důsledky nebyly tak negativní, spal jsem 24 hodin a zaspal, když ta rána přicházela k sobě.

A u příležitosti té jsem pak pánům operátorům, byli to rutinéři, přines láhev kvalitního pití a oni jásali, že o víkendu bude co pít.

2 1
možnosti
Foto

Paní Šporková, já si z Vás nechci dělat legraci. ale na jedné straně líčíte, jak jste byli zcela o hladu (je nemyslitelné, aby za socialismu někdo nedostal práci, to by bylo protizákonné) a na druhé straně jste rozdávali úplatky. No, nevím, nevím.

3 2
možnosti
DD

Také mne to zarazilo a nějak mám pocit, že si paní poněkud vymýšlí.

2 2
možnosti
Foto

Je pravdou, že výběr léků a technika jsou dnes lepší, to dá rozum, ale není pravdou, že by si lidé dnes i tehdy mysleli, že je cokoliv, tedy i zdravotní péče, zadarmo. Tak hloupí snad nejsou. Někteří říkají zadarmo, ale měli by raději říkat bezplatně - a to je pravda, zdravotnictví bylo bezplatné a co navíc, systémově téměř dokonalé. Nějaké dobré léky také ale musely být, jinak by mě v mládí nevyléčilo z těžké nemoci a mému malému synovi dokonce nezachránilo život (a bez nějakých úplatků). Já osobně mám s lékaři v minulosti velmi dobré zkušenosti, zato po sametovce už je to horší a budu se snažit lékařům vyhýbat, pokud to jen bude možné.

4 6
možnosti
Foto

Vážená paní Černá, představa bezplatného  zdravotnictví je chimérická. To, že přímo neplatíte lékaři na ruku ještě neznamená, že jste za to nedala a nedáváte žádné peníze. Bylo a je to skryto v daních, které odvádíte do solidárního systému /tento způsob zavedl poprvé Bismarck a v různých variantách je všude ve světě/. Vám  a Vašemu synovi bylo pomoženo a je to samozřejmě dobře, já bohužel ze své profese znám tu druhou stranu, kde mnoha lidem nebylo pomoženo, ač být mohlo. A za ten systém v minulosti a nyní nemohou lékaři ale politici.

3 3
možnosti
TH

K bodu 1. mate naprostou pravdu. 

Spousta lidi podlehla ideologicke diverzi, takovym zpusobem, ze veri i dnes, ze zdravotnictvi bylo tehda za komunistu zadarmo.  

Ze meli cisty a hruby plat k nim nejak nedolehlo.

5 3
možnosti
Foto

Ono je to spíš tak, že jen málo lidí si myslí, že dříve bylo a mělo by i nyní být, zdravotnictví "zadarmo", spíše je obecný odpor proti tomu, aby ten, kdo více zaplatí, dostal také lepší péči.

9 2
možnosti
JT

J84a87k19u83b 80T59r53e76n63k

10. 4. 2013 16:34

Přitom to dává poměrně velký a logický smysl. A´t už ze strany příjmů zdravotnictví tak ze strany motivace k výkonu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 981
  • Celková karma 35,38
  • Průměrná čtenost 2544x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz