Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J93a41n47a 26M72a89j79o50v38á

29. 9. 2014 21:39

Náročné téma a výborně napsaný článek. Děkuji za něj, ač k němu diskutovat vůbec nejsem schopna. O takových věcech se ale psát musí.R^

2 0
možnosti
KT

Skvělý článek, příšerné pomyšlení.R^

1 0
možnosti
LM

Pane Vodvářko,

kdybyste věděl, kolik lidí se staví za eliminaci těžce nemocných, třeba i dětí, jejichž mozky byly poškozeny během porodu.

;-(

0 0
možnosti
JV

Ono spíš vyplynulo, co v lékařích ve skutečnosti je. Laici si je představují jako anděly, kteří nezištně pečují o zdraví a životy jiných. Kteří se trápí se svými pacienty a sdílejí s nimi citlivě jejich bolesti. Proto jsou u nás jakousi šlechtou. Ve skutečnosti jsou to zpravidla mimořádně cyničtí lidé a polovina z nich nesnáší nemocné lidi. Stačí se podívat, jak se nakládá se starými a bezmocnými lidmi v nemocnicích. K nadřazenému jednání je vedou už na medicíně. Téměř všem je pak jedno, co se děje s jejich pacienty. Já jim to ani nezazlívám, v takové profesi člověk prostě cynický být musí, ale nečekejme od nich nějaké mimořádné etické kvality. Ostatně lékaři v politice jsou zpravidla tragédie - namátkou Bém, Langer, Barták, Dryml, Rath, Emerová....

2 3
možnosti
LM

Nevzpomněl jste klatovského primaře, který týral malé děti a svádí se to na bipolární poruchu osobnosti.

Myslím si, že člověk, který nemá sadistické sklony, i v manické fázi nerozpíchá dítě jako jehelníček.

0 0
možnosti
PK

Z čehož se dá usuzovat. Budou-li dva lokály plné, jeden obsazený doktory a druhý zedníky, procentuální počet možných zločinců v obou lokálech je zhruba stejný. Samozřejmě s přihlédnutím na vzdělání, inteligenci a na profesní prostředí, ve kterém ta či ona skupina působí a žije.

1 0
možnosti
JV

zedníci nikdy nebudou tak kreativní

3 0
možnosti
JT

Z toho je zřejmé, že úroveň vzdělání automaticky nekoreluje s kvalitou člověka. Můžete mít tři tituly a můžete být zlý člověk. Důvod proč se zúčastnění lékaři zachovali takto, je však mnohem hlubší. Na vysvětlení je však zde málo místa. 

Karma.

1 0
možnosti
JH

J50a72n 33H42l88e79d85í30k

29. 9. 2014 12:21

bohužel ani vy ani já se nedožijeme doby, kdy zbytky našich potomků nás proklejí a zatratí, že jsme nezabránili pohlcení euro-atlantské civilizace barbarskými, negramotnými, zato krutými kmeny Asie a Afriky. Na našem pomníku bude nápis: "DĚKUJEME HUMANISTŮM, ŽE MOUDŘE VYMŘELI"

3 0
možnosti
TB

Máte pravdu, je to jedna z nejtemnějších událostí v historii lidstva, kdy se státní mašinerie rozhodla zbavovat nepohodlných občanů jejich fyzickou likvidací.

Dnes už si málokdo uvědomí, že  fašisté jako první spustili genocidu vlastního národa. O to více neuvěřitelné je, že jim za to tento národ tleskal (až na výjimky) a nadšení němců pro nacismus rostlo.

Byla to drastická ukázka jak je možné manipulovat lidmi když se spojí věda a propaganda.

Dobře že jste ten článek napsal. Měly bychom si to přípomínat

2 1
možnosti
MK

Jako první spustili genocidu vlastního národa komunisté a to již ve dvacátých letech dvacátého století. Nacisté (nikoli fašisté) měli proti komunistům deset let zpoždění protože se dostali k moci až v roce 1933 :)

5 1
možnosti
SS

Nebyl to G.B.Shaw (levicak, nositel Nobelovy ceny za literaturu), kdo zadal vedce a lekare o vynalezeni "humanniho" plynu na likvidaci "zaostalych", trvale nemocnych a jinak "poskozenych" jedincu ??? BTW byl to velky obdivovatel obou soucialismu  - internacionalniho i nacionalniho a pritel jak Dzugashvilliho tak Hitlera ...

5 1
možnosti
Foto

A znáte vůbec někoho, kdo nebyl levičákem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 981
  • Celková karma 35,94
  • Průměrná čtenost 2544x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz