Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

neumím si představit, jak by mohla normálně společensky žijící žena, dát dítě k adopci, aby na ní nebylo pohlíženo skrz prsty a o ušlém zisku a  zdravotních rizicích ani nemluvím.

4 1
možnosti
JK

Pěkný, vyvážený článek.

2 0
možnosti
JC

A to jenom špička ledovce. Tohle se dělo běžně všude v době, kdy si církve dělaly na sirotčince své "svaté právo" a měli je jenom ony pod "palcem". Proto je potřeba včas zastavit snahy vrátit tyto "aktivity" církvím.

Chudáci děti ...

4 3
možnosti
LK

Pan autor má koukám ve všem jasno. Tak třeba žena má právo se svobodně rozhodnout, jestli chce jít na potrat - zatímco doktor právo na svobodné rozhodnutí NEMÁ. On podle něj konat MUSÍ, cokoli si pacient přeje, a to i když se doktorovi NECHCE, je to PROTI JEHO VŮLI, ba dokonce nejspíš i když NEMÁ KVALIFIKACI. Na to, že se prezentuje jako zastánce "lidských práv", celkem slušná schizofrenie.

0 5
možnosti
JT

Me se taky leckdy nechce do prace, ale musim.

3 0
možnosti
JK

J78á97n 63K15o60t82ú41č

4. 6. 2014 21:52

V mnohých štátoch (vrátane ČR a SR) sú často pod reálnym existenčným tlakom lekári, ktorí odmietajú vykonávať potraty. Nechcú ich zakázať, len ich nechcú vykonávať. To je spravodlivejšie?

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, je to tak, na trhu práce jsou nepohodlní. A to i přesto, že z důvodu víry mají právo takový zákrok odmítnout a doporučit pacientku jinam...

4 0
možnosti
VJ

V20í93t 12J44ů70z79a

4. 6. 2014 20:44

K článku si dovoluji poznamenat:

1. Aspoň u nás jsou iniciativy nabízející a pomáhající nastávajícím matkám v těžkých situacích, jestli Polsko v tomto zaostává, to nevím.

2. Umělé oplodnění samozřejmě je mravně špatné, nejen že se zpravidla počítá s likvidací části embrií, ale i z hlediska značně zamotaných příbuzenských vztahů a že ty děti nejsou už produktem milování, ale výroby.

3. Podle názvu ta výzva je nějaká divná, lékaři by měli v těchto věcech jednat správně i právě kvůli pacientům, ne kvůli Bohu proti pacientům.

4. Církev je tu mimo jiné i proto, aby pomáhala lidem srovnat si své svědomí.

3 11
možnosti
OH

Dovolte mi vyjádřit více než podiv a odpor nad vaším traktátem.

Už jen bodem č.2 jste mne přímo šokoval a přesvědčil, že podobné fanatiky je třeba od veřejného života izolovat. Podle vás raději žádný nový život než selekce z pár chomáčků buněk a štěstí rodiny.

Víte vážený i Noe prý musel vybrat, která zviřátka umřou a která spasí, ale to je O.K. to nařídil Bůh.

A je Úžasné (ano s velkým "Ú"), že církev je svědomím světa a kdo je svědomím církve? 

Quis custodiet ipsos custodes?

8 2
možnosti
AF

Nevím, proč by měl kdokoliv (nejen ženy) skákat tak, jak nějaký šašek v černém (i jiném) hábitu píská. To bychom se mohli rovnou vrátit do středověku.

5 1
možnosti
Foto

Jsem proti potratům, nejsou-li zde závažné zdravotní problémy, ale současně jsem i proti tomu, aby jakákoli církev lidem určovala, co smí nebo nesmí se svým životem dělat. V případě nechtěného těhotenství považuju za maximálně slušné vůči dítěti donosit je a nabídnout k adopci- nebrat mu jeho právo na život.

4 0
možnosti
JK

J70á79n 41K69o10t98ú44č

4. 6. 2014 21:54

ale realita je taká, že dnes napr. vo Francúzsku je pomaly trestné odhovárať ženu od potratu. Organizácie, ktoré chcú pomôcť nechcene tehotným ženám (bez toho aby ich poslali na potrat), majú veľké problémy. Nežiada to nijaká cirkev, ale sekulárne "náboženstvo" a jeho dogmy.

2 0
možnosti
AO

"Církev by měla ponechat vše na svědomí člověka, který je obdařen svobodnou vůlí k jakémukoliv rozhodnutí." - tak s tím naprosto souzním... je nesmírně únavné být neustále něčím nástrojem - aby o nás, jako o věcech, museli rozhodovat jiní - a to se netýká jen těch potratů... ostatně - skutečně je to právě to jediné - a to je svědomí, co člověk dovede ke správnému řešení (což nemusí být správné řešení pro ostatní přihlížející, protože oni to neprožívají)..

díky!

2 0
možnosti
JK

J35á50n 42K68o38t40ú28č

4. 6. 2014 21:57

"Církev by měla ponechat vše na svědomí člověka"... výborný nápad, založte si cirkev, ktorá bude hlásať, že ľudia si môžu robiť čo chcú a že záleží len na ich vlastnom svedomí...

2 3
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz