Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Je pravděpodobné, že se situace bude opakovat a zdravotnictví se znovu objeví ve finanční krizi. Takže další vláda bude muset udělat spoluúčast, ale ta bude mnohem dražší než ta sociální Julínkova. Za blbost se platí!!!

4 2
možnosti
KD

Do zdravotnictvi jde nyni asi 260 miliard korun. OSVC plati naproste minimum a tak cca 40 miliard korun ktere od nic chybi je znat a zadne vymysleni poplatku to nezahrani. To by se za den v nemocnici muselo platit nejmene 500,- a za navstevu u lekare aspon 200,- ! Nejjednodussi by bylo, kdyby zivnostnici meli vlastni pojistovnu !

2 3
možnosti
MT

Ve více příspěvcích projevujete nenávist k živnostníkům. Asi kolem sebe žádné nemáte. Já jich několik znám a rozhodně bych neměnil. Nevědí, co je pravidelná pracovní doba, co je dovolená, víkend. Přes zimu třeba nemají žádnou práci a v létě, když je, tak pracují dokud vidí. Důchod asi ani nebudou mít. Mohli by chodit na pracák, ale starají se o sebe. Já před nima smekám. Hledejte jinde. Jsou kvanta takových, kteří pracovat mohou, ale skládáme se na ně všichni. A potom stát - rozhodl, že bude platit za důchodce, tedy nejdražší občany a platí za ně několik směšných stovek.

4 1
možnosti
JS

Mého kamaráda převezla záchranka od nehody do nemocnice v bezvědomí. Po jeho probuzení po něm chtěli regulační poplatky.  Jakou měl asi možnost se rozhodnout zda do nemocnice pojede nebo ne. Jakou funkci tady regulace vlastně hrála ? Doktor na sále, který ho operoval samozřejmě neviděl z poplatku ani korunu. Jo, to náš obvoďák, která nemá ani poloviční zodpovědnost a odbornost poplatky vesele od babiček vybíral a jezdil třikrát za rok na lukrativní zahraniční dovolenou. Pak že je na světě sprsvedlnost

1 6
možnosti
MS

Pokud někoho přiveze rychlá do nemocnice, tak nikdy poplatky neplatil! 

Bohužel to dost lidí zneužívalo a zneužívá, protože mají na ambulanci navíc přednost, ale poplatek ten váš kamarád určitě neplatil za prvotní vyšetření a ošetření.

2 0
možnosti
KD

Poplatek 30,- nebyl regulacni, bylo to vynucene spropitne ordinacim, ktere si lekari vykladali po svem. Proto je dnes praxe ve vybirani poplatku velmi odlisna. U jednoho lekare za stejny vykon platite a nekde neplatite. Nic nereguluji, protoze o pristupu ke zdravotni peci vetsinou rozhoduji sami lekari. A vydelek zdravotnich zarizeni predevsim urcuje schopnost lekaru vhodne nabasnit diagnozy pojistovnam.

4 3
možnosti
MT

Asi Vás nepřesvědčím, ale je všechno jinak. Poplatek samozřejmě (tak jako každá vydaná koruna) měl i regulační funkci. Nakonec je to už vidět na LDN a později se ukáže i jinak. O přístupu nerozhodují sami lékaři, tedy pokud nejste nesvéprávný. Básnění dg. v ambulanci nijak neovlivní jejich příjem a v nemocnici je to sledované pod dost přísnou sankcí. Praxe vybírání byla poměrně jednoznačně definovaná a myslím, že významné rozdíly ani nemohly být (výjimky nepopírám).

3 4
možnosti
AN

Socani před volbami slibovali, že poplatky zruší a ruší je. ODS slibovala, že daně nezvýší  a zvýšili je.;-D A zdravotní péče u nás rozhodně není zadarmo, každý měsíc mě o tom přesvědčí výplatní páska.

3 1
možnosti
MT

Tak ono to bylo trošku jinak. Jednak došlo v rámci celosvětové krize k prudkému poklesu příjmů státu a muselo se reagovat (a třeba jinak). A nezvýšila to ODS, ale vláda, ve které byla ODS a na přímý tlak partnera, tedy TOP.

3 3
možnosti
RM

Nejsem voličem ČSSD a ptám se....proč mám dávat praktické lékařce, která člověku napíše recept, 30 Kč za to že tam dojdu? (a neříkejte, že při vypsání receptu na něco dávat peníze nemusím, ona si vždy najde důvod proč si ty prachy vzít...třeba Vám prohmátne uzliny)

Chápu to v nemocnici, kdy poplatek jde nemocnici. Proč bych měl doktoru automaticky přispívat na auto a nebo na lepší dovolenou?

3 4
možnosti
JV

J87o78s31e12f 32V53a49l31a

28. 7. 2014 15:47

je zajimave, ze se nikdo nedivi tomu, ze si musi koupit cely casopis za 50 Kc, kdyz si z nej chci precist jenom jednu stranku. Vystaveni receptu je jednou pravne definovana lekarska cinnost, i kdyz ji v zastoupeni provadi treba sestra. Myslete si tedy, ze jste zaplatil ne lekari, ale sestre pripsevek na jeji plat......Ja jsem jednou za vystaveni certifikatu pro individualni dovoz osobniho automobilu u certifikovaneho dovozce v CR zaplatil 1.500 Kc za neco, co trvalo stejne dlouho jako vystavit recept

7 3
možnosti
JH

J35a18n 22H96l45e93d33í34k

28. 7. 2014 15:14

zrušit poplatky v ordinaci a nemocnici může pouze a jenom šílený Jekyl, který se podbízí části nemocných, často i simulantů. Moderní přístroje a léky se nonstop zdražují, jejich výroba a složení se stále více komplikuje a prodražuje a malý český pacient právem požaduje tu nejlepší péči, platit však nic nechce, ba ani ne za hotelové služby v nemocnici. --  V dobách reálného socialismu si výše postavení soudruzi dokázali snadno přivézt švýcarské léky a své přestárlé rodinné příslušníky přednostně umístili v ústavech s brilantní péči řádových sester.--- Kdy se český volič zbaví idealismu a KSČSSD zavrhne?

6 1
možnosti
KD

A se zvysovanim mezd odvody na zdravotnictvi neustale rostou , netyka se samozrejme odvodu OSVC,tam nic neroste.

0 2
možnosti
Foto

R32o85m68a58n 69K73o12z56e87l

28. 7. 2014 14:27

Ach jo, hned tolik katastrofických scénařů, to je typické pro Čechy. ČSSD slíbila, že poplatky zruší, to také udělala, ODS před volbami 2006 slibovala, že je nezavede, ale pak jim nějak přeskočilo, zde je dost důkazů. 

"Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat. Zachováme ústavní právo na bezplatnou péči na základě veřejného pojištění" Smlouva ODS s voliči.

"Podsouváte nám něco, co neprosazujeme! Nebude se platit, nebudeme zvyšovat poplatky" Petr Nečas v TV debatě, květen 2006.

"Za recept a za pobyt v nemocnici se povinně platit nebude" Mirek Topolánek, MfD květen 2006.

"Spoluúčast v programu nemáme - není tam a nepočítame s ní" Vlastimil Tlustý, Právo 23.12.2005 (reakce na to, že ODS nemluví o zavedení poplatků.

"Kdyby mi kolega pořád neukazoval nesmyslné letáčky" Tomáš Julínek o volebním programu ODS, září 2007. Se slovem zadarmo šetřete - na výplatní pásce vidíme, kolik peněz jde na ZP, když jsem pracoval na živnost, tak jsem každý měsíc nosil na pojišťovnu 1601 Kč.

6 3
možnosti
MT

To hlavní jste napsal úplně na konec. 1601 Kč. To jako myslíte, že zaplatí zdravotní péči roku 2014 ??? Převeďte to na eura a podívejte se (nebo se zeptejte) kolik se zhruba platí v Evropě.

4 0
možnosti
JP

Zrušení poplatků byla pro ČSSD pouze vstupenka k moci !! Již po druhé. Kdy se lidi poučí ??

14 3
možnosti
AT

Lidi jsou už lehce poučení. I zarytí voliči ČSSD v mém okolí přiznávají, že by jim nevadilo, kdyby zůstaly zachované alespoň poplatky za pobyt v nemocnici. Ale holt Sobotkovci mají jistou setrvačnost v myšlení.

4 1
možnosti
MP

Hlavní problém je v socialistickém systému, kde chybí motivace pacienta i zdravotnického personálu. Ve světě i vzhledem k jejich platům je trojnásobně vyšší spoluúčast. I od samotných lékařů slyším, že vyčítají Julínkovi, že mu ČSSD nedovolila kvůli krvavým třiceti korunám dokončit tolik potřebnou reformu. Dokud se neobjeví ODVÁŽNÝ ministr, který udělá KOMPLETNÍ reformu, do té doby bude zdravotnictví nemocné. Větší počet pojišťoven vůbec nevadí, problém je jinde. Konkrétní případ- nějaké dítě potřebovalo velmi drahou operaci v cizině. VPZ odmítla,  jiná pojištovna zaplacení této operace nabídla. Takže kdyby byla jediná pojištovna, toto dítě by nemohlo být operováno.

6 1
možnosti
KD

A u nas jsou procentne nejvyssi odvody na zdravotni peci, krome zivnostniku samozrejme. A je poznat kdyz tak velka skupina vydelavajicich cca 800 000 neplati prakticky nic.

0 1
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám