Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Je evidentní, že hošík by potřeboval těch facek mnohem více.

5 0
možnosti
RM

Dle mého názoru, laika, žáci ve škole již mají převahu nad učiteli. To je nepochybný fakt.

Nejsem příliš stár, ale ještě za mne když přišla facka či pohlavek, tak jsme si nestěžovali, protože nám bylo jasné za co byla a co jsme provedli. Ovšem problém je, že dnes to spoustě dětem jasné moc není. Mladí lidé znají kupu svých práv, kterými se umí ohánět. Zapomínají ale na to, že mají i své povinnosti, které musí plnit.

Nejsem pro to, aby se děti ve škole tloukly hlava nehlava. Jsem ale zděšen z toho, že učitel často není vůbec respektován a vesměs stačí 1-3 "nezbední" žáci na to, aby pokazili výuku celé třídě. Zde ale musí člověk začít primárně u rodičů, kteří při podepisování poznámky řeknou, že je učitel debil za to co píše. Kteří komentují úkoly slovy, že ten učitel je snad blbec že děti tak zatěžuje atd. atd. atd. - jak si má pak dítě toho pedagoga vážit, když od rodičů slyší, že je to vlastně debil.

4 0
možnosti
VI

Aha! Někomu to připadalo neslušné! Tak se pokusím znovu.

Facka do školy patří, pokud chci z chlapce vychovat chlapa.

Facka do školy nepatří, pokud chci z chlapce vychovat sjalbotku.

:-)

5 0
možnosti

Díky systému vzdělávání naši pedagogové již dávno zalezli do ulity a přestali vychovávat. A podle toho to tu také vypadá!

Facka do školy patří, pokud chci z kluka vychovat pořádného chlapa.

Facka do školy nepatří, pokud chci z chlapců vychovávat jen sralbotky.

:-)

1 0
možnosti
LG

Já ale od pedagogů výchovu dětí nečekám. Odkdy je věcí učitelky či učitele, aby z mého syna nevyrostl "sralbotka"? To je přece moje odpovědnost.

Pedagog má dítě učit, ne vychovávat. Jinak se zase těžko vyhneme problémům s ovlivňováním a propagandou.

Na druhou stranu ale chápu, že je těžké učit bandu nevychovaných spratků, o tom žádná. A souhlasím, že školy mají málo možností, jak si zjednat pořádek. Takže jsem pro podporu jejich autority, nikoli ale "výchovou" fackami.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem pro, patří. 

Ale přitom si uvědomuju, že k tomu taky do školy  patří soudný vyrovnaný kantor, který svede rozumně rozhodnout, kdy tu facku dát. A jak takové do školy dostat (a jak z ní dostat nesoudné, nevyrovnané a nerozumné), to vyřešit neumím...

Ovšem za tenhle chytrej blog dík!

5 0
možnosti
LG

Můj názor. V situaci, kterou popisujete, udělal první chybu ředitel, když označil žáky za blbce, pak ten kluk, když byl drzý a nakonec opět ředitel, když fackoval dítě.

V tom prvním případě byl ředitel "jen" neprofesionální, ve druhém hrubě porušil pracovní kázeň a byl po zásluze potrestán pokutou. 

Umím si představit, že se takové selhání může stát i chápu polehčující okolnosti, takže bych jako rodič jeho odvolání nežádala a považovala vše za vyřízené (a dítě samozřejmě také potrestala). 

Proč se to řešilo dál netuším. Ale hlásat tu, jak je normální a v pořádku mlátit děti ve škole, je hloupé. Není to v pořádku, stejně jako vám nenafackuje prodavačka nebo lékař, když se k nim chováte hrubě. A to by to bylo alespoň fér - mezi dospělými, kteří se toho účastní oba dobrovolně.

1 3
možnosti

Škoda, že nelze pacientovi nafackovat. Mnohý by si to zasloužil Zvláště, když je nemohou ve škole vychovávat ke slušnosti. Pak je lépe pacienta upozornit, že já neumřu, že umře on, když si nenechá poradit. Stejně to nepomůže. Je to marné. Musím jen udělat navíc o tom dlouhý zápis, aby mne nevyhodili jako toho ředitele...

1 0
možnosti
AR

A24n13n28a 25R16a57d72o13v55á

8. 10. 2015 19:15

"Líbí" se mi, že se propíral kantor, ale nikoliv PROČ se neudržel... Měli by si podat i rodiče, že nenaučili svého spratka jak se chovat, což ostatně doložila matka "řešením" incidentu.

Neumím si představit, že bych šla hájit svoje děti pokud by byly vulgární na učitele. Samozřejmě je vedeme ke slušnému chování, ale kombinace puberty s machrováním před partou může udělat své...

4 0
možnosti
Foto

Jenže podle článku si učitel začal. Opravdu by Vám nevadilo, že učitel učí Vaše děti, že je běžné jim říkat blbci?

2 1
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,87
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám