Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S nejhlubší pietou k obětem: R^

2 0
možnosti
Foto

Popis osvětimské tragédie - díky, je třeba. Ale já spíš vyjdu z nadpisu a ten se mi velice moc líbí, protože se dotáčí posledními odstavci článku. Byť si úplně v svém pozitivismu nemyslím, že nás tahle rampa může potkat, jedno je nasnadě - a Ty o tom píšeš - řadu věcí přehlížíme. Genocida Rohingů širšímu veselému světu jaksi uniká, Aun Schan Su Ťij, státní poradkyně Barmy, de facto vůdkyně země, slavná disidentka, je ostudou pro ty, již za ní kdysi bojovali. A je třeba dát najevo - Bono Vox to umí - dávám od Vás ruce pryč; u nás to dokáže - a to mě těší, jasná Havlova linie - například Žantovský...dále... Čína se postará vymazat z paměti ostudné datum masakru na svém nebeskoklidném náměstí a jeden žasne nad vyhlášením některým sportuodevzdaných, když se pátrá po zmizelé čínské sportovkyni - kritizující režim - že politika do sportu Přece!!!nepatří. Hlavně totiž lidská práva bohužel nikdy nepřeboxují svět byznysu. Bohužel. Olympiáda v Číně je jeden velký provar dát celosvětově najevo jisté postoje bez frázovitě řečeného - řinčení zbraní. Nevím, vskutku nevím, zda si zastánci olympijské slavnosti uvědomují, co neštěstí a zbídačení a fyzické likvidace v honu svět omráčit tak zakusí místní, obyčejní chudí Čínani, kdy lidský život vlastních před velkou čínskou prestiží znamená míň než knoflík na míchčce betonu. Za blog , Tomáši, karma.R^

5 0
možnosti
VV

Jeste dodam Turecko, ktere dnes odsoudil ten nespravedlivy EGMR k zaplaceni 13 300€ za nespravedlive vezneni novinare Yücela.

1 0
možnosti
PC

Osvětim i jiné vyhlazování tábory, včetně všech dosavadních historických hrůz, by měly být trvalým mementem pro všechny následující generace. Tedy i pro ty současné!

Žádná taková nebo podobná zrůdnost ještě nikdy nenastala ze dne na den. Ta plíživost a domnění mnohých, že se "nic neděje", natož aby se dalo /mohlo srovnávat, je tou nejzákeřnější a nejnebezpečnější cestou, jak se vcelku "bez problémů" mohou dostat k moci noví psychopaté, kteří nám způsobí opétovné peklo v životě. Následující "prozření" a litování, kam až to nakonec dospělo, je pak úplně k ničemu

2 0
možnosti

Už jste prozřel Andreje? :-)

0 1
možnosti
Foto

Špatně se to čte (ne z důvodu autorova podání ) nehezky na to kouká a úplně nejhůř navštěvuje. Každopádně karma

0 0
možnosti
JS

J41a20n 17S15t17i15f78t93e20r

25. 1. 2022 13:23

Ano, spousta Němců vyklouzla bez potrestání. Ale, když se na to podíváme z odstupu, je to jinak. Chtěli čistou rasu, samozřejmě germánskou. Dneska tam mají spoustu Turků, Arabů, černochů - jejich rasa už moc čistá není a mám pocit, že možná zcela zanikne. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

Škoda jen, že do toho zatáhnou celou Evropu, jako tenkrát. Ale tenkrát Evropa ochotně mlčela i pomáhala a tak i tentokrát se veze s sebou.

Jinak karma. R^

1 3
možnosti
Foto

Takto podobně se bude chovat každý stát, pokud se moc koncentruje do rukou několika osob, kteří budou oprávněni vydávat takové zákony a příkazy, které budou porušovat přirozená lidská práva. A nejásejme, že k tak zrůdným represím by nemohlo dojít. Myslím si, že mohlo, stačí aby většina byla zmanipulována k přesvědčení, že je to správné a v zájmu většiny.

1 0
možnosti

Teď jste přesně popsal režim v putinovském Rusku.

3 0
možnosti
VV

Po Bavorsku jsou rozsety pamatniky na te ceste kamsi do Alp.

https://www.wochenanzeiger.de/article/236525.html

1 0
možnosti
Foto

Ano, Winston Churchill viděl nejdále. Kdyby se Roosevelt na konci války neskamarádil se Stalinem více než on, vypadalo by to zřejmě v Evropě jinak. ;-D Opravdu by mě zajímalo, co by radil dnes, kdyby žil.

1 0
možnosti

Souhlas, snad jen s tou lokalizací rampy v poslední větě jste nemusel být tak konkrétní.:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 979
  • Celková karma 34,87
  • Průměrná čtenost 2549x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá, s nikým nesoutěží a nepotřebuje tím pádem nad nikým vítězit. Příležitostný herec, nejčastěji v roli starého, protivného Žida.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz