Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji Ti a těším se na podzim v Ostravě

0 0
možnosti
AS

A54d91a54m 56S55t63a63v90a

27. 7. 2015 13:00

"....Přijetí omluvy a přiznání vlastní viny ...": Autore, nechápu o čem to píšete. O Odsunu bylo rozhodnuto víceméně o nás bez nás, i když pravda jsme si v tom taky svůj prstíček smočili. A  že to probíhalo jak to probíhalo, za to mohou zase jenom a jenom ti, kteří nám po dobu šesti let deptali a devastovali policii a strážníky, kteří potom zcela přirozeně nebyli sto zajistit pořádek. Jen hlupák to nedokáže pochopit. Můžete meditovat, jak chcete dlouho,  kdo nám ty české strážníky totálně zdemoralizoval.... Kdyby jenom ty! Němci se nám ještě dost nenaomlouvali jen za to, jak zlikvidovali demokracii v naší zemi.  Já jim dnes již nic nevyčítám! Ani náhodou, ale uráží mě takové hloupé diskuze o jakémsi omlouvání, a ještě hloupější politické postoje, které ještě dnes s tím v česko německých vztazích  vyjedou! To  skutečně smrdí!

1 0
možnosti
TT

Řeknu k tomu jediné. Omluvil se Havel v lednu 1990, bylo to snad první, co jako prezident udělal. To když jim nestačí, tak Bělobrádky nepodporuju.

3 0
možnosti
Foto

Jako říct, že při odsunu se Češi také dopouštěli násilí, které vyplývalo z dané historické situace a že někteří z Němců mohli být odsunuti nespravedlivě - to bych jaksi bral. Ale ty řeči pana Schwarzenberga o tom, jak by Beneš stanul před soudem pro lidská práva - s tím ať jde slušně řečeno do háje. S odsunem jako takovým souhlasím a nepovažuji jej za historickou křivdu na Němcích.

11 0
možnosti
JT

tito Němci byli před válkou občany RČS. Pokud jsme jako stát chtěli navázat na demokratickou tradici první republiky, měli jsme provinivší se české Němce soudit a ty, kteří se provinili podle práva, odsoudit. Ne zakládat sběrné tábory, pořádat pochody smrti, jako třeba ten pohořelický.

Možná to nebyla historická křivda na českých Němcích, ale zcela jistě to byla újma na morálce nás samých. Protože na jedné straně kritizujeme řádění Němců a na straně druhé omlouváme podobné činy na naší straně jako "spravedlivou odplatu".

4 5
možnosti
VS

Domnívám se že to co Němci prováděli Českému národu a to i plošně nebyla  v případě odsunu  žádná zanedbatelná epizoda. Takže nějaké omluvy z naší strany nejsou namístě. Záhy se budeme Němcům omlouvat za to že druhou světovou válku prohráli.

4 7
možnosti
JT

pokud to chápu správně, zastáváte názor, že když gestapáci a ssmani mučili, trýznili a vraždili obyvatele Československa, mohli jsme i my po válce mučit, trýznit a vraždit německy mluvící obyvatele RČS.

3 4
možnosti
Foto

„…..,,Zavřeli vás buď jako rukojmí, nebo jako potencionální revolucionáře, nebo jako podzemní pracovníky, kteří se vzbouřili proti barbarskému jejich útoku na existenci národa. Žádný z vás nezadal k útoku jejich té nejmenší oprávněné příčiny. Žádný z nás neměl té nejmenší viny, stejně jako ji neměl váš tradičně de­mokratický národ. Všichni jste věděli, že ani naše vláda neměla viny na tomto politickém zločinu ze září roku 1938, sousedního početně velkého ná­roda. Je v tom velká mravní síla a oprávněná velikost národa, můžete-li si takto sami době konstatovat fakta ve světě, který klesl v roce 1938 tak žalostně nízko. Ale nejen to. Přijde brzo chvíle, kdy tito viníci se budou před sebou samými a před světem očisťovat z toho, co v těchto letech napáchali. A budou tomu sami věřit, až ty své nové lži budou přednášet. Říkal jsem vám při jiných příležitostech, že máte všechno zaznamenat a povědět, co jste zažili ve svých vězeních a koncentračních táborech. Snad jen proto, abyste vyložili nám všem svá utrpení, ale proto, abyste znovu mohli bránit, až oni začnou s touto kampaní. Neboť na válku z let 1938 – 1945 se nesmí nikdy zapomenout. A že začnou, o tom buďte přesvědčeni…“

7 0
možnosti
JC

... a přišla ta chvíle. Havel tomu dal zelenou a od té doby se to děje tu s větší, tu s menší intenzitou.

Moudrá a předvídavá slova, která jste zde citoval ...

2 4
možnosti

Podle mého názoru by bylo nejlépe Sudeťáky ignorovat a  ne se omlouvat

a  tuplem účastnit se jakýchkoli akcí  Jednoduše ignorovat. To by bylo slušné a zároveň výmluvné.

6 5
možnosti
Foto

S málokým tu skoro vždy výhradně souhlasím tak často jako to bývá pravidlem u Vás. Díky a karma :-)

4 3
možnosti
JS

Omluva, neomluva. Kdo zasil vítr, sklidil bouři.Nechte to spát, je sedmdesát let po válce. Komedianti. :-/

10 8
možnosti
TK

Tady je to mnohem horši. Němci zaseli bouři a sklidi slabý větřik.:-/

3 0
možnosti
Foto

Přiznat vlastní vinu je určitě správné, ale kdo z nás může říct, že odsun sudeťáku je jeho vina? Nemluvě o tom, že Češi byli ze Sudet odsunuti dřív, doufám, že se jim Bělobrádek nezapomene omluvit. :-/

8 2
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 34,58
  • Průměrná čtenost 2546x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz