Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, a s díky souhlas : "...Jedině jistota, že ona nemocnice bude mravně bez poskvrny, může dát jeho slovům smysl ..." R^

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že je velmi dobře, že kardinál Dominik Duka podal po odvysílání pořadu 168 trestní oznámení na pravděpodobné pachatele zneužívání, s cílem, aby se jejich činy vyšetřily a pokud by se potvrdily, tak, by mělo dojít potrestání. Tím by se také celá věc zprůhlednila.

Ve věci soudu s australským biskupem je myslím věc dost složitá, protože jak se začala objevovat obvinění proti němu, tak on sám požádal o soudní proces. Právě proto, aby se záležitost konkrétně objasnila jednou provždy a nemohla být stále znovu vytahována ve všelijakých "tajemných náznacích".

Papež František jistě neodejme celé stigma, ale proces, který inicioval, dává naději, i když bude určitě dlouhý a všechna pokušení a selhání nevymýtí.

0 0
možnosti
Foto

Karma za článek.R^ Nejsem zastáncem ochrany církve ad absurdum a mělo by se logicky postupovat trestem za tyto delikty jako v každém jiném případě "padni komu padni"(Jak tuto formulaci slov nemám rád! A přitom mě jiná nenapadá).

Ovšem (a to z vašeho článku také plyne) na druhou stranu si myslím, že chyby církve se vypichují snadno proto, že působí na na lidi dráždivě jako červený hadr na býka. A kde se tedy hovoří kriticky o deliktech tohoto typu v ostatních zaměstnáních, ve zbytku populace..?

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, pane Vagnere. Myslím, že právě toto má papež František na mysli. Je třeba začít být zcela otevřený a pravdivý, protože doposud v těchto případech tomu bylo naopak.

Pěkný den.

2 0
možnosti
MV

myslim, Tome, ze neodstrani. ale je dobre, ze zacal s papezskou cinnosti i v tyhle "veci"

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

RK

Církev by měla ukázat svou modernější a pokrokovější tvář a v rámci dnešní uječené korektnosti odmítat křtít novorozence. Vždyť přece když má dítě mít možnost vybrat si pohlaví, podle toho jak se cítí samo, tak z tohoto úhlu pohledu se pokřtění malého nevinného novorozence zdá být velmi necitlivým zásahem do jeho práv. Některá dítka by to mohla těžce nést. Nebo snad existuje nějaký církevní rituál odkřtění? Problém pedo-stigmatu to sice neřeší, ale církev tak ukáže, že jde s dobou.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kamenský, odkřít samozřejmě nelze, stejně jako nelze být zpětně neobřezán. Křest je vstup B-ha do lidské duše. Dorůstající jedinec má v dospívání plné právo se rozhodnout, jestli bude tohoto B-ha v sobě uznávat či ne. Křest tedy není jakýmsi nezrušitelným závazkem, ale šancí.

Uvedené křtění nemá s předmětem mého blogu absolutně žádnou souvislost.

0 0
možnosti
OP

Neodstraní, ono se to celé samospádem rozsype

1 0
možnosti
Foto

No, ono se to samospádem rozsypává už asi 2000 let, paní Pavlíková. A furt nic. Církev už měla horší věci a přežila, protože nepochybně není tak úplně z tohoto světa.

Pěkný den.

1 0
možnosti
AR

Statistika byla zveřejněna r.2016 v níž bylo uvedeno, že v Evropě počet případů kdy kněží se dopouštěli zneužívání nedosáhl ani 1%. Nejvíce byli nezletilí zneužívání ve vlastních rodinách, něco přes 60%. Přes 30% připadlo na pedagogy, vedoucí různých kroužků, klubů či prázdninových táborů, sportovní trenéři atd. Uvedeno bylo, že nešlo jen o muže, ale i ženy se dopouštěly zneužití !! Samozřejmě kněz je pro média značně přitažlivější.

3 0
možnosti
DH

D37a94v42i97d 45H11o91r16á62k

11. 3. 2019 23:55

Antoníne, a není u spolku, který celá staletí tvrdí, že jen on je ten pravý, správný a jediný, který lidstvu přináší světlo poznání a ukazuje tu jedinou správnou cestu i ono 1% poněkud příliš?

1 0
možnosti
Foto

J57a89n 26Š91i40k

11. 3. 2019 21:46

Katolická církev v minulosti zakrývala hodně případů zneužívání a již dlouho mám pocit, že se začíná k věci stavět správnou cestou. Neznám statistiky, osobně se domnívám, že případů není, vzhledem k počtu kněží, zase tolik, spíše se o problémů hodně mluví. Daleko více mě znepokojuje a mělo by i bijce katolické církve statistiky zneužívání v České republice. Podle té z roku 2015 je zneužíváno každé páté dítě, tedy asi šest dětí z jedné školní třídy!!! Dle názorů odborníků jde navíc jen o špičku ledovce. To považuji za daleko více alarmující a hlavně s tímto bychom měli něco dělat. Rádi kážeme a soudíme jiné, podívejme se nejprve sami na sebe.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za přečtení. Souhlasím s Vámi, pane Šiku.

0 0
možnosti
Foto

Ono je zajímavější, proč se o této záležitosti za papeže Jana Pavla II. ani nepíplo, ale za papeže Františka se s pedofilními kněžími roztrhl pytel.

Osobně se mi tato mediální masáž nelíbí, stejně jako jakékoliv jiné hony na čarodějnice.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1000
  • Celková karma 30,35
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz