Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-):-)R^R^Ďakujem za Váš blog. Dobre mi to padlo, si prečítať. Ja má jeden z obľúbených citátov- Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam...Lebo nájsť pokoj, stíšiť sa aj v hluku tohto sveta, je čoraz ťažšie.

3 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky, Tomáši, za potřebnou, milou a hlubokou úvahu!

Dovol, abych připojil pár svých poznámek.

Příběh, který vzpomínáš, je potvrzením mojí osobní zkušenosti, že Pán Bůh má neřády rád. Ostatně je to v Bibli na několika místech. Jde o neřády, kteří se vrací ke zdroji Lásky.

Dovolím si všimnout jedné často přehlédnutelné drobnosti. Když stařičký otec zahlédne svého zhýralého synka, jak se vrací domů, rozběhne se k němu, aby ho objal. To svědčí o hloubce jeho Lásky!

A, Tomáši, promiň cosi nepodstatného pod čarou. Postní doba trvá čtyřicet dnů, začíná Popeleční středou a končí vzkříšením Ježíše Krista. Také jsem se neuměl s těmi počty srovnat, než jsem se dověděl, že neděle, tedy svátky vzkříšení Ježíše, se do postu od středověku nezapočítávají. Dodnes žasnu nad moudrostí středověkého člověka!

:-)

5 0
možnosti
Foto

A lidé se dodnes nezměnili. Otec jde nádherně příkladem lásky v kontrastu se zoufalou malostí a manipulovatelností většiny lidí. Obrazec dneška. Přesto jediné, co můžeme udělat, je sami jít příkladem proměny.

4 0
možnosti
Foto

Mně ten archetyp Otce nepřestává fascinovat. Píše se, že " když ho uviděl z dálky, tak k němu běžel"....On nečekal, až syn zaklepe a bude milostivě vpuštěn s nějakým kázáním.

Vždycky si říkám, jestli bych na to měl. Odpověď - přiznám se - neznám.

2 0
možnosti
MB

V bibli je chaos. Už se nedá spolehnout ani na ty Jehovisty! Krásná beseda u mne na zahradě. K jejich potěšení jsem jevil zájem. Bezva, před - záložkovaný Matouš vše věděl! Vše do doby mého dotazu - !A lze v nebi kouřit"? Evidentně vypadli z konceptu. Požární cvičení - Armagedon ovládali docela dobře. Zde, Kniha knih mlčela. Deputátníci, delegace rovněž ... !

"A proto kouřím. Na vzdory větrům a bouřím. Kouřit a bafat budu dál. A ti, kteří tomu dosud nenavykli? Nemají žádný ideál". Semafor - Kytice. 1972 - 600 repríz! Mj., od té doby se Jehovisti nezjevili. Zřejmě bádají a já tedy doufám :-)

4 0
možnosti
Foto

S jehovisty je docela legrace. Jednou mi přišli sdělovat obsah Bible v době, kdy jsem dláždil příjezd do garáže - sám ve vedru.

Tak jsem jim řekl, že když mi pomůžou nosit štěrk a dlaždice, můžeme si přitom pošpitat o Písmu.

Oba vypadli a již se nezjevili.

5 0
možnosti
Foto

Tomáši, Tvůj článek mě silně oslovil. Jsem kombinací marnotratného syna, hodného otce, mizerného chotě a momentálně mám za sebou 60 dní trvající putování po vlastním nitru. Takže dalších 40 bude ku prospěchu věci.

3 0
možnosti
Foto

R^ Děkuji a přeji v duši klid k dalšímu rozjímání.

5 0
možnosti
  • Počet článků 983
  • Celková karma 34,43
  • Průměrná čtenost 2535x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz