Diskuse

Nenávist

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H71a45n68a 49V62l52k81o72v11á

28. 11. 2018 17:01

Nečetla jsem celou diskusi, jen doporučované a pár posledních příspěvků.

Signifikantní od těch co šíří nenávist je že "oni sami žádnou necítí" (nicméně si nezapomenout kopnout do člověka s jiným politickým názorem, plácat se do stehen škodolibým -a v zásadě hloupým- vtipům).

Inu, potom se vzájemně v diskusi poplácají po zádech a mají jasno - oni jsou ti "správní", jejich projevy nenávisti nejsou nenávist ale spravedlivé rozhořčení a politují že zde nepublikuje tolik lidí co dříve.

To mají pravdu. Odešli ovšem převážně lidé s "nesprávným" názorem.

(a taky pár chytrých a zábavných lidí co jim přijde to poplácávání po zádech nudné)

A diskutovat člověka taky moc nebaví když ví že v diskusi mají zůstat "správné" příspěvky .....

Ano, "správňáci", je to tady vaše.... tak si to ....užijte

S velkou vděčností vzpomínám na Václava Jindru, který toho mnoho nenapsal, ale co napsal to byla pecka. Bez nucené bodrosti. Ve svém profilu měl něco jako "vášnivé diskuse jsou mým koníčkem". Odešel mezi prvními.

1 0
možnosti
AL

Nenávist slabochů není tak nebezpečná jako jejich přátelství.

:-)

0 0
možnosti
IM

I19v71a 18M56a13r60k52o42v38á

27. 11. 2018 20:27

Závist a žárlivost (předstupeň nenávisti) mají kořeny v nejistotě člověka...

3 0
možnosti
Foto

J15a36n 18Š64i71k

27. 11. 2018 19:13

Nenávist v internetových diskuzích přímo tryská. Někdy je nečtu nebo se do nich nezapojuji, protože mám strach. Ne z těch diskutujících, ale z toho, že na mě ta nenávist ulpí a ovlivní mě v nějakém mém konání nebo jednání. Možná i proto zde někteří zajímaví lidé nepíšou nebo do diskuzí nechodí. Děkuji za článek a přeji hezký večer

7 0
možnosti
Foto

Přesně takhle to dopadlo na Lidovkách. Relativně malá smečka zlomyslných lidí dokázala znechutit a vykousat zajímavé, přemýšlivé autory a nové, začínající mladé blogery. Zároveň titíž lidé odradili nové čtenáře blogů od účasti na diskusích. Sledoval jsem to skoro denně. Když se objevil někdo nový, slušně se zapojil do diskuse a případně nějaký blog pochválil, byl okamžitě napaden. A kromě toho mu taky začaly chodit domů agresivní maily. Vím to od několika svých přátel, kteří si náhodou našli nějaké články a zkusili se zapojit do diskuse. Všichni toho hned nechali a když jsme se potom někde náhodně potkali, naznačili mi, co se děje.

4 0
možnosti
Foto

Hezky napsáno, pane doktore :-)R^

4 0
možnosti
Foto

Ještě se vracím. Začíná to být nebezpečný fenomén, jehož cílem má být diskvalifikace určitých osob. Příkladem je třeba označení za "hysterického" u osoby historika Petra Blažka, který upozornil na to, že při debatě na Karlově univerzitě nebyl její host Alojz Lorenc představen takovým způsobem, aby bylo jasné, kým opravdu je. To je přeci úloha historiků, aby tyto věci připomínali. Co když bude příště Petr Blažek označen za "nenávistného" a z toho titulu mu nebude dáno slovo?

6 0
možnosti
JH

Popsal jste to velmi dobře. A co v kontextu tohoto blogu soudíte o iniciativě HateFree? Není to ukázková projekce nenávisti do lidí, kteří třeba jenom nesouhlasí?

Ptám se, protože s Vámi sdílím základní principy i přístup k lidem a životu, ale mnohdy se s Vámi neshodnu na názorových postojích z těchto principů plynoucích. A tak mě opravdu legitimně (v zájmu studia sebe sama) zajímá to, na co se výše ptám.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane Havránku, každý odpovídá sám za sebe. Nemohu hodnotit jedince či organizaci, kterou neznám a s níž nemám nic společného. Osobně se řídím jistými principy, které se mi v životě osvědčily, které jsem si odnesl z výchovy mých rodičů a které porovnávám s postoji mých bližních.

Takže na Vaši otázku Vám při nejlepším vůli nemohu odpovědět. Každopádně pěkný den.

1 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz