Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Potěšilo!

A jestlipak víš, proč se říká, že se pivo točí (pravda, pivovarští trvají na tom, že čepuje)?

0 0
možnosti
VV
Foto

R^:-)když vinař, pak potom i chmelař nebo ječmenář:-)

0 0
možnosti
RE

Mezi sládkem a pivařem funguje většinou pingl, vrchní, putykář. Pivonoš říkám jenom já a setkávám se s rozpačitými pohledy(v případě ženského personálu užívám výrazu ,,nosnice"). Konzumenty vína nazývám ,,vínoví a svícoví lidé" Je to složité, ale stejně jako věda, kterou oni dělají z pití vína. No a s kořalkou to máme asi nastejno. Dík za počteníR^

2 0
možnosti
Foto

souhlasím s Vámi, že termín nosnice /ač mluvnicky zcela správný/ evokuje jistý živočišný druh, který není zrovna salonfahig. Případný termín pivonosnice by mohl být zajímavý, leč nejspíše neprotlačitelný.

1 0
možnosti
SN

:-)....Vybral jste dobré tema!  Souhlasím s Vámi ve všem, protože jsem konzumentem od 15 roků, kdy, samozřejmě jako studenti, kteří měli hluboko do kapsy, hledali útěchu v pivu.  

    Piju pravidelně dodnes,(pivo- ne moc, ale dobré víno, liguere, jak říkám, když už se trávit, tak dobrým jedem), ale nic se nemá přehánět. Měl jsem po komplikované žloutence roční pauzu, přežil jsem bez újmy na zdraví. Řídím se radami prof. Šamánka a kardiochirurga dr. Pirka, který je ve svém věku pořád dobrý sportovcem. Já jsem podstatně starší, narodil jsem se před 2. světovou, ale jízdě na koni se věnuji pořád a pravidelně.  Váženými lékaři doporučené množství obyčejně překračuji, ale nepřeháním to! Jak protřu ráno oči a dám si kelíšek slivovice, je hned pohled na svět veselejší!  Pilo se od pradávna,(viz zázrak v Káni Galilejské), ale hranice mezi konzumentem a alkoholikem je někdy velmi tenká. Zvláště u žen, to je pak katastrofa !  

R^R^R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 987
  • Celková karma 32,61
  • Průměrná čtenost 2526x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz