Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdůrazňuji, že pana Bilaka si rozhodně nevážím. K článku mám mám však dvě zásadní připomínky. Bilak nikdy nezradil, protože zájmy komunismu vždycky stavěl nad zájmy republiky. Pokud se jedná o ten slavný zvací dopis, Bilak nezastával žádnou funkci, která by mu umožňovala oficiálně cizí armádu do republiky pozvat. Tedy řečičky na toto téma pouze omlouvají tento imperiální krok sovětské armády a jejich spojenců.

0 0
možnosti
Foto

Pane Slavíčku, definice vlastizrady může být i taková, že postavíte službu cizí ideologii nad zájem vlasti. Věcně je jedno, jestli tak učinil pro své hluboké přesvědčení, nebo za peníze.

Bilak zastával významnou funkci, byl jedním z předních komunistů, což - jak si možná vzpomenete - byla strana, která ovládala vše, co se zde pohlo. Vláda země byla pod vedením bolševiků, rozhodující slovo měl ústřední výbor KSČ, jehož byl Bilak členem.

0 0
možnosti

Díky, Tomáši!

Dodám jen perličku: Vasil Bilak byl krejčí a na výučním listu měl poznámku: "Nepúšťat na saká!"

A my jsme ho pustili k řízení státu!

0 0
možnosti
Foto

l) Vasil Bilak nic takového na výučním listu neměl, zvláště ne slovensky.

2) Nikdy jsme ho k řízení státu nepustili, pokud nepočítáme poslancování, měl pouze stranické funkce.

0 0
možnosti
Foto

Díky, Tomáši! Zase máš pod blogem můj podpis...!!R^

1 0
možnosti

Souhlas se vším a s poslední větou obzvlášt. R^R^

1 0
možnosti

Dobrý text, Tomáši.!! Mezi mými spolužáky ze střední školy je i jeden velmi chytrý vasokoškolský prosesor a generál. Nedávno se mi u vína pochlubil, že jako generál požadoval v r, 89 tanky do ulic. No, pochubil! Přiznal!!! Zbiješ ho? Ovšem s Bilakem jsem se šít saka neučil!!;-O Tohle nejsou lehké věci, většina mých spolužáků šla názorově doleva, chystám se dlouo napsat o jiném spolužákovi, který dělal našeho velvyslance v USA. Kolik lidí má fotky, jak byli s Reganem a rodinou v prezidentské pracovně, on ano. Je to pro mne především pořád kamarád a jeho cesta za díplomatickým úspěchem, to je téma na román. Věci nejsou černobílé, ale to víme oba. A Bilak se skoro symbol!!;-O!!

0 0
možnosti
Foto

A co zbourání Mariánského sloupu v Praze na Staroměstském náměstí v roce 1918?

Je to hanobení, nebo ne?

0 0
možnosti
Foto

Jestliže soud neshledal důvod potrestat Bilaka, je to z hlediska práva závazné. Ale z hlediska vyššího principu mravního je stavění pomníku takovémuto člověku absolutně nepřijatelné.

2 1
možnosti
Foto

Ani Moravce, ani Bilaka nelze označit za vlastizrádce, protože nejednali skrytě, naprosto veřejně projevovali své sympatie. A navíc vždy šlo o spojence. Těžko můžete označit za vlastizrádce, kdo jedná v souladu s ústavou. K tomuto postoji je vždy dohnala jejich životní zkušenost.

1 3
možnosti
Foto

tady vždycky ve mně bouchnou sazeRv... já vůbec netuším, proč někdo stále omílá nějakou ústavu. Kdysi také - Hus byl upálen dle tehdejšího práva, čili OK, Horáková podle práva, tedy OK, v Číně popravujou díky danému právu... proboha , slyšel někdo z pánů Řezníků a jim podobných, že nad právem vysoko převysoko přečnívá morálka?

4 0
možnosti
Foto

Tzv. demokraté by měli nejprve studovat elementární pravidla slušného chování, základních společenských kontantů mezi lidmi a koneckonců i zásady slušného chování. Demokracie je o samostatném myšlení, ne o papouškování názorů, které jim do hlavy valí propaganda. A pokud ještě jdou a páchají vandalské činy, je to smutná vizitka. Chovají-li se jako fašisté, pak to jsou demokraté na baterky. Zde vidím velký dluh a mezeru ve výchově, snad rodiče - snad učitelé - snad média nebo kumpáni z mokré čtvrti - nevím, všichni by měli zpytovat svědomí Rv!

1 8
možnosti
Foto

Jsem rád, že jste tak veřejně odmítl bourání soch TGM po r. 1948 třeba v Přerově.

0 1
možnosti
Foto

s pomníky je to vždy těžké... ale člověk pořád může rozlišovat... já jsem třeba opravdu pro toho koníka ve Střezeticích...to je správný. TomášiR^:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 35,24
  • Průměrná čtenost 2552x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám