Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Vážený pane kolego, velice Vám děkuji za dva Vaše články z poslední doby, "schwarzenbergovský" a "háchovský". Háchova smrt ve vězeňské nemocnici a Lex Schwarzenberg představují příklady událostí z temného období českých dějin, které zdaleka nezačalo až únorem 1948...

0 0
možnosti
JC
Foto

V roce 1908 ukončil právnické studium v Dijonu /diplom mu pražská universita neuznala/. V roce 1945 byl jmenován čestným doktorem práv.

1 0
možnosti
RH

Dobrý článek, jenom dle mého názoru nebyla třetí republika demokratickým státem, ale jakousi "řízenou demokracií" nebo pretotalitaristickym režimem. Poválečná vláda nevznikla demokratickou volbou a volby v roce 1946 nelze označit za plně demokratické. V té době už se blížení totality dalo poznat.  Znarodnovaci tendence měli sociální demokraté i národní socialisté a často je prosazovali hlasitěji než komunisté.

2 0
možnosti
JC

Beneš již před válkou aktivně vystupoval proti svobodě obcí a jakmile mohl, svobodu jim vzal: svým dekretem č. 18 z 4.12.1944.

No a bez svobodné obce není svobodného státu.

1 0
možnosti
Foto

J93a19n 13R15ý49z77n91a33r

16. 7. 2013 20:51

R^!

Díky za vynikající článek. Přijetím mnichovského diktátu skončila v ČSR demokracie a obnovovat se začala pomalu a pracně až po r.1989. r.1948-48 demokratcií už nebyly - viz. např. Košický vládní program.

2 1
možnosti
JC

Mýlíte se. 

Demokracie u nás neskončila Mnichovským paktem.

Skončila teprve zmocňovacím zákonem z prosince 1938.

0 0
možnosti
AK

Myslite, ze tady nekdo chce slyset pravdu? Chce slyset o slechticich, na ktere bychom meli byt pravem hrdi? Ne, my ve vetsine mame radi lhare, kteri si tak akorat honi svoje ego. Smutna to doba.

8 0
možnosti
Foto

Musí se to brát jako antimonopolní zákon. Šlo o příliš velký soukromý majetek ve velmi malé republice. Nedalo by se nic naplánovat.

1 5
možnosti
BM

Konečně rozumný článek..... Karma.

Avšak mnozí se na Vás vrhnou. To zase bude spílání na pana Schwarzeberga...... (a minusů pod mým příspěvkem;-D)

5 1
možnosti
Foto

Vážený pane Marjanko, nejde jen o Schwarzenbergy, ale o obecný princip demokracie, která - chce-li se tak nazývat - nemůže ukrást nikomu majetek pod jakoukoliv záminkou. Lex Schwarzenberg je stále v platnosti, což je navýsost ostudné i pro dnešní dobu. Přeji Vám pěkný večer.

5 0
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 35,34
  • Průměrná čtenost 2552x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám