Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

4 0
možnosti
Foto

R21o34m94a96n 49K95o76z35e69l

27. 11. 2017 7:30

Když ne referenda, tak by to chtělo zajistit, aby aspoň politici byli kompetentní, což nejsou, ministryně obrany byla paní, která se ani netajila, že tomu ani trochu nerozumí a co si myslet o nově zvoleném poslanci, který ani neví, že nemůže být zároveň poslancem a senátorem.

2 0
možnosti

U politiků to Vodvářka nepočítá, ti jsou pro něj dokonalí a supervzdělaní. Hlavně "rathing" Ploc a podobní.

0 0
možnosti
Foto

L49e30o88š 58R92y39š90k70a

26. 11. 2017 20:44

Díky Tomáši.

Když vidím Okamuru, mám smíšené pocity smutku. Nechápu, že je v našem národě tolik neuvažujících lidí....

5 1
možnosti
Foto

Já mám ten samý pocit na Kalouskovu čtyřku.

1 3
možnosti
JL

Lesk referenda, pane Vodvarko, je (nebo melo byt) vstup CR do EU. Toto byla otazka NAD rozhodovani Parlamentu. Uz proto, ze Senat nema vzdy moznost usmernit rozhodnuti Snemovny. Take rozdeleni Ceskoslovenska je otazka NAD rozhodovanim moci vykone a take moci zakonodarne.

Bida referenda je rozhodovani na pr. o rozpoctu, odvolani cinitelu (ustava by mela mit zminku o pravidlech odvolani). koureni v hospodach a pod. To jsou otazky, ktere Parlament MUSI resit sam, jinak nema zadnou dulezitost, zadnou silu.

V prime demokracii je NUTNO rozdelit tyto dve polozky a ustanovit ustavni podlozeni. Otazkou je, zda jsme pripraveni tento krok ucinit. Pri dnesni politicke atmosfere si to nemyslim.

3 0
možnosti

V dnešní době čím dál tím více občané volí bez racionálních podkladů a svoje rozhodnutí staví jen na svých emocích. A tak se naše společnost dělí do antagonistických skupin, naposledy na babišovce a antibabišovskou národní frontu. Strany usilující o politickou čistotu zcela ve volbách propadly. Strany stavějící na populistickém rozdělení naší společnosti, byly úspěšné. (ANO a ODS)

Okamurova strana svojí destruktivní ideologií odebrala hlasy Vojtovi Filipovi a bohužel je mnohem destruktivnější a nebezpečnější než komunisti.

A ČSSD propadla hlavně proto, že z nás občanů dělá chudáky, a my přitom se většinou jako chudáci již necítíme. Druhým důvodem bylo pohrdání střední vrstvou od Mládka a Štěcha. Třetím důvodem je rozvrácení nejúspěšnější polistopadové vlády a vyhnání z ministerstva nejúspěšnějšího ministra financí. A konečně to bylo to, že sociální demokraté nahráli Andreji Babišovi těsně před volbami na smeč, čímž ANO odebralo voliče ČSSD, kteří se rozhodují na poslední chvíli.

:-)

Referendum je vysoce rizikové pro naši demokracii a svobodu!

1 0
možnosti

I93v16o 15Ž20á15č66e65k

26. 11. 2017 21:58

Tímto prohlašuji volby za neplatné, protože všichni nevolili tu stranu, kterou jsem volil já.

2 1
možnosti
Foto

Tady s vámi úplně nesouhlasím. Pokud by to pivo za deset bylo takovým tahákem, mohly by si ho do programu vetknout populistické strany a převálcovat sněmovnu. To se ale nejspíš nestane.

Ty temné síly v politice skutečně jsou (všude) a nevidím moc jiných mechanismů, jak je z ní vystrnadit. Ve finále je jasné, že deset milionů voličů lze uplatit podstatně hůř než 200 poslanců.

Já se na referendum dívám jako na takové minivolby, s tím že pozornost bude soustředěna na jedno téma, takže nedojde k odvádění pozornosti voličů jiným směrem (což je jedna z nejstarších politických taktik). Strany tu samozřejmě budou i nadále a jejich úkolem bude svým voličům prezentovat dané téma v příslušném světle. A bude na jejich tradičních voličích, aby posoudili, zda prezentace byla úspěšná.

Nicméně referendum je velký zásah do politického stylu a muselo by se zavést postupně, aby se ho voliči mohli naučit. A to bude chvíli trvat (to ostatně platí o každé užitečné dovednosti).

3 2
možnosti
Foto

Předpokládáte, Jene, vysokou vyspělost voličské základny. Taky mám trochu obavy, že tomu tak není /jak uvádím v článku o oněch 30,- Kč, kde nešlo o komunální téma/. Onen uváděný švýcarský model se vyvíjel staletí.

Jinak díky za názor.

5 0
možnosti

I25v25a50n 63Š78t53í65p31e22k

26. 11. 2017 16:59

Eucharisticky exkrementální.

0 3
možnosti
Foto

Děkuji vám, že jste se mimo jméno konečně představil. S vaší lakonickou charakteristikou vyjadřuji souhlas.

1 0
možnosti

A čímpak to asi bude, že žádný politik ještě neslíbil pivo za 10 Kč a nevyhrál? Jestli demokrat Vodvářka nemá halucinace. Článek lze shrnout takto: "lidé jsou blbci, o všem mám rozhodovat já, protože můj názor je nadřazený".

1 6
možnosti
Foto

Pakliže se cítíte být "podřazený", je to váš problém, milý oponente.

Pokud se oprostíte od emocí, zkuste mi říci, v čem se mýlím. Slibuji, že odpovím.

3 0
možnosti

I75v41o 76Ž66á48č87e85k

26. 11. 2017 15:23

A co třeba, kdybychom my géniové nenechali ty blbečky ani volit?

2 1
možnosti
Foto

To tu někde zaznělo ?8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 30,96
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz