Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK
Foto

Od Vás to vždy potěší. Díky

1 0
možnosti
Foto

O89t31a84k61a76r 87S72e54k87l

24. 10. 2013 6:04

Za nějakých sto dvě stě let, až jméno Lenin a Marx bude znát jen pár studentů historie, napíše snad někdo zajímavou studii. Pojednání o tom , proč ausgerechnet v české kotlině a moravských úvalech dlouhodobě přežívalo pochybné a mylné učení o třídním antagonismu , absolutní sociální rovnosti a rodičovské roli státu.

Řeč je komunismu. V Evropě na periferii , max 5 % voličů jako každá jiná extrémistická strana. Ve světě přežívá v pár "koncentrácích" typu sev. Korea či Kuba. Pouze v ČR je neustále volena nezanedbatelným počtem lidí, někdy i docela inteligentních / bez urážky pro podstatnou část elektorátu/.

0 0
možnosti
FS

Autore,již se vzpamatujte!

3 7
možnosti
PK

Běžte si lehnout dědoušku:-)

1 0
možnosti
Foto

" Uzurpuje si veškerou moc nad svými poddanými, kterým nalinkuje jejich životní dráhu doslova od kolébky po hrob. Neustále je nucen hledat nepřítele, který je vinen za všechny maléry, které se v jím ovládaných zemích staly"...

Nehodí se tato slova spíše pro většinu církví včetně katolické?

1 9
možnosti
Foto

Mýlíte se pane Petříku a nejspíše účelově. Nevím, jak vás uzurpovala církev ve vašem životě. Měl jste s ní nějaké problémy? Nutila vás k něčemu?

I příslušník církve může kdykoliv vystoupit z této denominace, nebo přejít k jiné a to bez jakýchkoliv sankcí. 

Pokud jste žil v komunismu, pak jste nejspíše - budete-li poctivý - byl občas nucen dělat něco co jste nechtěl nebo nemohl něco, co jste chtěl. 

Rovněž nevím, jak církev hledá své nepřátele za svá provinění.

7 1
možnosti

Dotaz: Pokud tvrdíte, že komunismus je neustále je nucen hledat nepřítele, který je vinen za všechny maléry, které se v jím ovládaných zemích staly, tak to znamená, že komunismus nemá nepřátel? Tedy kromě toho posledního, Vás?

4 3
možnosti
PK

Snaha být za každou cenu originální není vždy to pravé ořechové;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 987
  • Celková karma 32,61
  • Průměrná čtenost 2526x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz