Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu, je to klasická ukázka postupu a přístupu bolševických pohlavárů. Nařknout druhou stranu, obrátit situaci proti nim a obvinit je ze svých lumpáren. Ostatně, po pravdě řečeno, obdobně postupovali i nacisti v případě říšského sněmu a drží se toho i Putin a jeho nohsledi. Naposled když Lavrov v Indii vyprávěl, jak bylo Rusko napadeno a snaží se zabránit válce.

Dlouhá léta stejná šablona, stejný přístup, stejné chování. Jenže kdo nechce vidět a chápat.... chová se jako užitečný idiot. Resp. jím skutečně je.

9 0
možnosti
Foto

Jsem Češka, národností polské, a vůbec nechápu o čem se tady diskutuje??? Pokud v textu byly nějaké nesrovnalosti..... stane se. Ale KATYŃ byla, je a bude!!! Té hrůzy se Rusové nikdy nezbaví!!!! Což samozřejmě nevylučuje to, že mám ráda ruskou kulturu ( např.: písně, literaturu, náboženství, dějiny...atd) Tak nějak kroutím hlavou... je třeba si uvědomit, že na každé straně jsou lidi. A na každé straně jsou vítězi i poražení. A doufám, že mně nikdy nepotká to dilema na někoho střelit nebo nestřelit!!!!

5 0
možnosti
Foto

Nejprve k bodu 1. Můj otec, dědeček a další předci v této linii žili před válkou (2. světovou) v Polsku (pobělohorská emigrace). V naší rodině se traduje, že dědeček Josef bojoval po první světové válce v Polsku proti bolševikům (wojna polsko-bolszewicka 1919-1921). Faktograficky to odpovídá: naši měli v té době polské občanství (česká menšina) a dědečkovi bylo v době vypuknutí války třiadvacet let a jako zdravý mladý muž narukoval. Jsem na toto jeho angažmá patřičně hrdý.---Pokud jde o soud se Skálou a spol., jsem stoupencem mnohem větší míry svobody, než jaká se ustálila v postkomunistických zemích Evropy. Abych mohl s čistým svědomím tuto kauzu hodnotit, musel bych si poslechnout celý inkriminovaný pořad tzv. Svobodného rádia, v němž byly proneseny souzené výroky. Na něco takového ovšem nemám čas ani žaludek, takže mi nezbývá než pasivně vzít na vědomí verdikt soudu bez dalšího komentáře.

3 0
možnosti
IS

Skála je prachobyčejný bolševický příslušník tura domácího, který má v kebuli méně racionality než to nebohé výše uvedené užitečné zvíře.

12 0
možnosti
MJ

Lze vůbec věřit textu, že není účelově splácaný, když už v bodě 1. autor uvádí zjevné nepravdy?

Ani zmínkou nepřiznává, že Polsko téměř okamžitě po svém založení (1918) samo napadlo bolševické Rusko (1919) zabrané do vnitřních problémů občanské války, kdy anektovalo Litvu, západní Ukrajinu a většinu Běloruska chtěje získat území ke stavu z roku 1721 a pomstít se za trojí dělení Polska jen té nejslabší straně. Následovaly střídavé úspěchy, aby nakonec polská výhra znamenala neoprávněné zabrání části Běloruska a Ukrajiny.

A pakt Molotov - Ribbentrop (srpen 1939) znamenal z ruské strany pouze navrácení běloruských a ukrajinských území zpět na textem zmiňovanou Curzonovu linii, jak bylo navrhováno po 1. sv. válce, což územíchtivé Polsko tehdy odmítalo.

Tudíž číst ostatní body by patrně byla jen škoda času kvůli vyvracení dalších nepravd. To nechť si laskavý čtenář případně dohledá sám.

0 16
možnosti
Foto

Po bolševické revoluci v Rusku a konci první světové války panovala ve východní Evropě velmi zmatená situace.V oblasti bývalého Litevského velkoknížectví, které zahrnovalo dnešní Litvu, Bělorusko, velkou část Ukrajiny a menší části současného Polska a Ruska, se střetávaly zájmy Polska, Ruska, Litvy a ukrajinských a běloruských aktivistů usilujících o nezávislost. Polsko chtělo zpět hranice které mělo do roku 1772, tedy před prvním dělením Polska. Proto zaútočilo na Rusko ve kterém spatřovalo úhlavního nepřítele Polska.

4 1
možnosti
MV

Dobře,že jsi tohle po soudu se Skálou napsal. Bohužel se pořád najdou bloudi (radši bych to napsal z plných plic, ale zde nelze), kteří budou tvrdit y že v Katyni Rusové nemasakrovali Poláky. Ten národ je ztracenej (Rusko) a všichni, kdo se ho i za současné situace zastávají by si měli jet do Ruska odzit alespoň jeden rok.

Karma za text a pěknej wknd přeju.

24 0
možnosti
Foto

Jasná karma.Svého času se u nás Katyň učila podle Skály, mám na to ze školních lavic vzpomínku.A věřila tomu i část Poláků, alespoň podle mé zkušenosti.Tragickym paradoxem je, že kdyby ses veřejně tehdy vyjádřil podle pravdy, zavřou tě asi tak. Teď je to podle pravdy a spravedlnosti.

18 0
možnosti
Foto

Doufejme že vyšší soudní instance nebudou pokračovat v této linii kriminalizace svobody slova, neboť Česko se dosud těšilo v zahraničí dobré pověsti svobodného demokratického a právního státu.

0 19
možnosti

Zákony platí pro všechny, tedy i pro soudruha Skálu. A vyšel z toho ještě dobře, protože podle §405 TZ (viz níže) mohl jít i bručet.:-/

13 0
možnosti
IM

I84v10a64n 94M40i56n20á51ř

4. 3. 2023 12:26

Zločiny bolševismu a fašizmu je skutečně třeba si stále připomínat. Bylo velkou chybou, že komunistická strana po sametové revoluci - nebyla okamžitě zakázána. Heslem "Nejsme jako oni", byla vyvolána ve společnosti jen zbytečně nepatřičná velkorysost a mylný dojem - že bolševická ideologie v praxi, nebyla s fašizmem srovnatelná. Omyl ! V mnoha směrech byla horší. Stalin v Rusku vyvraždil celé národy a .. budováním koncentráků poučil hitlerovský režim, jak stupňovat teror vůči jakékoli oposici.

Žádná z evropských zemí neutrpěla střetem těchto totalit více než Polsko. Ztrátou minimálně jedné osoby, byla postižena každá rodina v zemi. Záměrná likvidace tisíců polských důstojníků - v mnoha případech spíše produktivní inteligence národa - byla stejně děsivá, jako pozdější licoměrné přihlížení Sovětů k vyvražďování Varšavského gheta.

Není překvapivé, že solidarita Polska s obrovskou mírou pomoci okupované Ukrajině, patří k nejvyšším.

26 0
možnosti
JS

Bylo to Varsavske povstani z1. srpna r. 1944. Sovetska armada stala necinne na druhem brehu Visly a cekala az Nemci vyvrazdi civilni obyvatelstvo a nepohodlne bojovniky Armije Krajowej.

5 0
možnosti
Foto

V návaznosti na délku podmínky Skála řekl něco ve smyslu, že teď nebude moct pět let nic říct, aby jej nezavřeli. V tomto případě je pět let málo.

21 0
možnosti
Foto

Je nemravné trestat lidi za jejich slova, kterými proti nikomu neútočí. Trestné má být pouze vyhrožování útokem proti člověku, nebo jeho majetku.

7 16
možnosti
  • Počet článků 984
  • Celková karma 33,35
  • Průměrná čtenost 2533x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz