Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen detail: "Před II. sv. válkou Stalin a Hitler uzavírají pakt o neútočení, známý pod jménem Molotov - Ribbentrop. Ten umožnil Hitlerovi mít krytá záda v jeho expansi na západ a nejspíše již v té době bylo rozhodnuto o dělení Polska."

Ne nejspíš, právě v dohodě Molotov-Ribbentrop bylo dohodnuto rozdělení Polska, Hitler si vzal všechna území, kde bylo více než 50% německy mluvícího obyvatelstva, Stalin to samé, podle čáry, kterou namaloval mezi polským, běloruským a ukrajinským obyvatelstvem lord Curzon.

Jinak vše sedí, doporučuji polské filmy Katyň a Volyň. Hodně nechutná podívaná, ale k pochopení celého problému skvěle natočeno.

1 0
možnosti

R^

Dík za informace!

Pravda a Láska musí zvítězit nad postkomunistickou lží, závistí, nenávistí a korupcí! A je lhostejno, zda jde o lži Putina, Lavrova, Šojgy, Zemana, Babiše, Okamury, Filipa...

Příliš sloužíme zlu! Je mi z toho smutno! Polepšeme se! Postní doba volá!

:-)

5 1
možnosti
LF

L58u41k10a17s 59F26i47k67r

5. 3. 2022 20:57

Kdyby tu byl rezjir (co ho covid vzal do rudeho pekla) - tak by vam vysvetlil, proc polske vojaky popravili Nemci a ne jeho milovani rudi rusaci.

4 0
možnosti
VH

Rus byl, je a bude vždycky sv..ěRv

8 1
možnosti
VV

Podle mne bude mnohem horsi Cech, ktery zde za toho Rusa kope.

4 0
možnosti
JD

tak rus vždy obdivoval vůdce, kteří pozvedli matičku rus i za cenu hald mrtvých rusů :-).... když rusko zaostávalo, Petr I z nich udělal evropskou velmoc na kostech ruských mužiků ... a když zase zaostávali udělal z nich Stalin světovou velmoc, za cenu hekatomb. no a v současnosti zase zaostávají .. nechtěl bych se narodit v rusku :-/

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma Tome :-)R^

11 0
možnosti
  • Počet článků 999
  • Celková karma 30,24
  • Průměrná čtenost 2518x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz