Tohle je klasika. Vidíme kurz bitcoinu/zlata/akcií, ... a říkáme si, proč jsme to nekoupili? Vždyť bitcoin byl za 100 USD a dnes jsem mohl být milionářem. Neuvědomujeme si, že teď vidíme celou situaci. V době, kdy byl bitcoin za 100 USD ho skoro nikdo z nás nekoupil, protože jsme celý obraz neviděli.

To samé je to se střelbou. Teď vidíme celý obraz a jsme chytří.

Další věci je, že pozůstalí jsou zneužíváni médii, kteří se v tom trusu chtějí za každou cenu hrabat. Zvyšuje jim to zisky.

VF

Asi nejlepší, co tu bylo na toto téma napsáno. Díky.

Spousta zdejších autorů a diskutérů si plete realitu s filmem.

Foto

Nedovedu posoudit, co kdo zanedbal. Včera mě zaujala slova policisty, že si musí lidé uvědomit, že to není jako ve filmu, kdy se přiřítí komando, během chvíle obsadí všechny střechy, vyklidí se pár budov a pak do té k vrahovi vtrhne hejno policistů, kteří jej následně během chvilky zlikvidují.

Dále pak slova státní zástupkyně, že se vrah "uvařil" sám v sobě. Pokud byl opravdu pro okolí nečitelný a nikdo nemel žádné podezření, mohl vše v sobě dusit. Na venek se neprojevovat a plánovat vše do sebemenšího detailu. Souhlasím s tím, že takovýto člověk dokáže ošálit i odborníka.

Při slovech matky jedné z obětí jsem si říkal, že pozůstalí mají jako jediní právo nadávat, odsuzovat, žádat odvolání ministra, hlavouna policie, domáhat se dalších a dalších vysvětlení. Vím co to je přijít o dítě. Ale nedovedu si představit, co to je přijít o dítě takovýmto drastickým způsobem.

MV

Jasnej souhlas s tím, že je nadmíru odporný tuto tragédii politicky zneužít. A to se, podle mého názoru, děje.

Dobře sepsáno. Fajn pátek a celej víkend přeju.

Foto

Zvláště paní Wlidumetzová - Mračková (to je ta, co se veřejně skláněla před moudrostí presidenta Zemana v přímém přenosu), byla docela výživná.

Foto

Karma, velmi výstižně a přesně napsáno. Zůstávám ve velké úctě k pozůstalým...

Avšak pokud se někdo z opozice snaží z tohoto za každou cenu snaží vytřískat jakýsi "politický kapitál", pak je to hyenizmus.

Foto

J29a98n 83Š12i76k

21. 6. 2024 8:38

Měl jsem rozepsaný článek, ale protože bych to líp neřekl Tomáši, smažu ho. Snad bych jen doplnil, že většina poškozených, tak jako bychom ve většině očekávali i my, chce vidět, že někdo bude potrestán nebo odvolán a podvědomě se domnívají, že to zmírní jejich bolest a noční můry. Chtějí prostě najít ztracenou rovnováhu. Jenže i kdyby vedení policie vyhodilo celé policejní útvary a potom komplexně v plném počtu samo odstoupilo, i kdyby odešel ministr, předseda vlády a ba i prezident, nic z toho se nestane. Jejich bolest to nezmírní a noční děsy nezmizí. Myslet si, že na jejich místa nastoupí někdo lepší je naivní. Budou příště dělat ty samé chyby, protože se neměli možnost poučit ze svých vlastních. A příště bude stoprocentně. Signálů o osamělých, zoufalých a zakomplexovaných skrytých šílencích, které jdou ze společnosti je víc než dost. Dar života je totiž jako hra v kostky. Někomu padá štěstěna víc a někoho provází při hře jen smůla. Je to dáno jenom náhodou a štěstím. Někdo žije do sta let a jiný zemře ve dvaceti při dopravní nehodě. A nikdo za to nemůže. Prostě ty kostky takto padly. Hezký den

Foto

Díky Honzo, myslím, že jste mazat neměl.

A napíšu cosi, co jsem do textu psát nechtěl. Vím, že paní Šimůnková (matka jedné oběti) je v obviňování policie a politiků velmi aktivní.

Moc ji nerozumím. Pokud bych byl v její situaci (denně se modlím k Ha Šem, aby tomu tak nebylo), byl bych spíše uzavřen sám do sebe a svůj smutek a celoživotní trauma řešil jinak, než veřejně proklamovaným hledáním viníka. Její dceři to nepomůže, sama se rozedírá k ještě většímu trápení.

Možná to vidí jinak, nechci soudit. Jen říkám, že já bych se k tomu stavěl jinak než ona.

JP

Ano, takže , jak píše jeden diskutující, hledat chyby a vzít si z nich poučení a ne hledat další viníky. Policie jednala adekvátně k dané situaci. Bohužel to nestačilo. Jediný viník je ostatně znám.

PJ

Lišíme se v úhlu pohledu. Já si myslím, že úplně adekvátně se nechovala a pokud se některých věcech měli pistupovat lépe, tak minimálně kázeňské tresty by přijít mohly. Obecně přeci trestáme chyby, kde by měla být hranice od kdy ne?

Foto

J22a15n 63A54n98d75r73l71e

21. 6. 2024 11:46

Tomasi, velmi trefne, a metodologicky a nanejvys odborne popsane prislovi Po bitve kazdy general. A ja jako stary zbrojnos dodavam, ze to nejdulezitejsi neni hledat viniky a exemplarne trestat, ale najit pouceni pro budoucnost, tedy nepripravovat se na minule valky pokud mozno. Tobe doktore

Většina lidí je bohužel v zastaralém myšlení, že se musí trestat chyby a hledat viníci. Proto to vypadá jak vypadá.

ŠM

Máte pravdu, pregnantně jste vyjádřil to,co si myslím a kvůli čemu je na mne několik přátel a spolupracovníků naštváno..

chápu pozůstalé, že z nich promlouvají emoce a bolest z té ztráty, ale to by jim za chvíli mohl někdo vyčíst, že svým dětem tu školu schválili, podporovali je na ní a že si za tohle mohou sami..NEMOHOU a stejně tak ,za to,co střelec udělal, NEMOHOU POLICISTÉ...

  • Počet článků 1000
  • Celková karma 30,37
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz