Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GH

The main college entrance exams are the ACT and the SAT. The CLT is a newer alternative that is accepted by a small number of colleges. Colleges and universities, especially highly selective schools, may also require SAT Subject Tests.

College Entrance Exams — What Admissions Tests to Take ...

University of Portland

https://www.up.edu › ready-for-college › college-entranc...

0 0
možnosti
JA

J71a30n 84A84b70r89t

2. 5. 2023 15:32

Nyní vycházejí ze ZŠ ročníky 2007 +2008 kdy se v tyto roky celkem narodilo 232.202 dětí. Někteří již studují na víceletých gymnáziích, někteří z roč. 2007 již chodí na SŠ a někteří 2008 budou vycházet až příští rok. Já jsem ročník 1976, kdy se společně s ročníkem 1975 narodilo celkem 379.154 dětí a NIKDO si nedokázal představit, že svou neschopnost uspět u přijímacích zkoušek bude svádět na vysoký počet uchazečů a na obtížnost otázek!!!!!

1 1
možnosti
JK

J23a74n 84K15a89r21a75s36e21k

30. 4. 2023 11:59

ja jsem ten clanek autora pochopil nasledovne:

'jednou budou v teto zemi rozhodovat lide, kteri se umi pripravit na testy'

Z hruzou zjistuji, ze se tento aspekt vubec nediskutuje, misto toho se jako obvykle predhodi autorovi, ze nazev te spolecnosti, ktera ta testy pripravuje nesouhlasi a ze zivot je 'boj' a 'lehce na cvicisti' apod.

Nebylo by mozne, ze uz i dnesni disktujici podstupovali v mladi podobnou selekci?

2 0
možnosti
JK

Já bych to tak černobíle neviděl, já se na testy nepřipravoval a měl jsem percentil přes 90.

0 0
možnosti
LV

V situaci, kdy střední školy nabírají žáky bez ohledu na výsledky přijímacích řízení, lze těžko mluvit o nějaké likvidaci děti deformovanými přijímacími testy. Možná s výjimkou některých škol, očima rodičů vnimanych jako prestižní, jsou přijímačky pouze formalitou, kterou ředitelé škol nejpozději ve druhém kole ve snaze naplnit kapacitu školy obejdou.

Proč je správná myšlenka, aby přijímací zkoušky byly tvořeny centrálně? Protože garantem a téměř 100% investorem vzdělávání je stát. A ten tudíž rozhoduje o "výši laťky". Diskutovat by se mělo spíš o tom, co stát za své peníze očekává a jak zajistí jejich návratnost. Vlastní přijímačky ať si tvoří školy, které státní podporu nepožaduji.

A vždycky je tu možnost přestupu na jinou školu. Takže zák, který se dostal na nějakou střední, může přestoupit na jakoukoliv jinou střední. Běžně se to děje.

A co se týče podpory dětí z nemajetných rodin, měl by existovat systém stipendií, prospechovych i sociálních, včetně sponzoringu. Bohužel tenhle systém notně osekala levicová Sobotková vláda.

1 0
možnosti
Foto

Přiznám se, pane Viťho, že jsem vůbec nepochopil smysl Vašeho prvního odstavce. Výsledky scio testů přijdou vyhodnocené, škola vylepí na dveře seznam všech, co přišli na zkoušku a udělá čáru, kde ti nad ní jsou přijatí a ti pod ní ne. Tak se to děje (aspoň ještě v loňském roce) na gymnasiích v městě Ostravě, kde žiji.

Váš příspěvek se nejspíše týká středních odborných škol a učilišť, kde bude nejspíše tlak na přijetí menší, než na gymnasia, odkud je přeci jen větší šance dostat se na VŠ.

S druhým odstavcem nepolemizuji, vyjádřil jsem své stanovisko v blogu.

Přestup na jinou školu jistě možný je, avšak je zde předpoklad, že ona škola má pro přestupujícího místo. U těch gymnasíí to tak asi nebude.

S posledním odstavcem vyjadřuji souhlas.

0 0
možnosti
JN

Společnosti Scio se nemám důvod zastávat, nicméně přijímací testy na SŠ opravdu nedělá ona. Ty jsou již řadu let "vyráběny" v Cermatu.

1 0
možnosti
Foto

Scio byly jiné, více úkolů se točilo kolem jednoho textu, šly více po logice a pravopisu, zatímco Cermat prosazuje porozumění textu a dost pojmů.

Didaktické maturitní testy byl v počátcích dost hrozné, ale pravidelně jsme je rozebírali (já většinou pro MFD, na mém blogu v rubrice Škola a maturita najdete každoroční zprávy) a zlepšily se.

To je úkol pro češtinářky ze základek - zatím žádné sdružení do těch testů nebuší. Pěkný den.

0 0
možnosti
JH

J10i15r24i 37H19r44u17b34y

29. 4. 2023 23:42

Myslel někdo z vás na chudáky děti?

0 0
možnosti
JW

"Testy na střední školy jsou založeny na testech společnosti Scio" je naprostý nesmysl. Scio má de facto monopol na přijímačky na VŠ, jednotné přijímací zkoušky jsou na zcela jiném základu.

1 0
možnosti
ZZ

Když začaly tyto testy, tak při přijímačkách na VŠ při nich nejprve propadla. Když je dělala podruhé - bez jakékoliv další průpravy, udělala je tak dobře, že mohla dělat naráz 2 VŠ a ostatní VŠ odmítla. Je to zvláštní systém.

Nicméně si myslím, že přijímačky na střední a VŠ školy i maturity, by si měly školy organizovat samy. Tento centralizovaný systém se mi zdá naprosto zbytečný a drahý.

0 0
možnosti
ZJ

Život je boj a čím dřív se to lidi (děti( naučí, tím líp. Měli jste vidět ten hukot, když jsem na třídních schůzkách (sekunda na osmiletém gymnáziu) výrok jedné matky, že chce, aby její dítě škola bavila komentoval "A já si vždycky myslel, že do školy děti chodí, aby se něco naučily, ne aby je to bavilo"... Paní třídní profesorka přikyvovala jen nenápadně

1 0
možnosti
ZJ

A jako učitel (M,F, IT) musím konstatovat, že ty testy k přijímačkám jsou opravdu příšernost.

0 0
možnosti
JM

Ta otázka má širší kontext než jen samotné testy. Pokusil jsem se shrnout toto téma zde: https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/skolstvi-jednotne-prijimaci-zkousky.A220701_194021_p_spolecnost_nef

V konečném důsledku je primární otázkou, jaké chceme mít školství.

1 0
možnosti
Foto

Pane Machotko, gratulace k Vašemu rozboru, přečteno se zájmem. U mne jde spíše o povzdech nad praxí, kterou se asi jen tak nepodaří změnit.

0 0
možnosti
MP

Zcela souhlasím.Díval jsem se na příklady z matematiky-myslím je jich 16 a ta děcka na to mají myslím 70 minut ! V to časovém stresu se příliš přemýšlet nedá.Musí to dělat téměř automaticky.A čeština ? Jenom jsem nahlédl-nesmyslné rozbory vět, co znamená to a ono, nedává se vůbec slyšení kreativitě, eseji, volnému psaní, tak jak píšete o své dceři.Skutečně nesmyslné a pro mnohé děti ubíjející.

7 0
možnosti
LV

Jenomže například sepisování smluv je přesně o tom větném rozboru a o tom, co znamená tohle a tamto. Ona poetická smlouva může být krásná, ale v praxi je úplně k h.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1000
  • Celková karma 30,04
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz