Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plod, neboli embryo, je člověk.  Plod je první etapa vývoje člověka od sloučení spermie a vajíčka  až do smrti.  Další etapou je kojenec, dítě, dospělý, starý, atd....

Živý organismus se během svého života mění. Mění vzhled a schopnosti, ale ne svou podstatu. Z pulce nikdy nevznikne člověk ale vždy jen žába.  Z lidského embrya vždy vznikne člověk, ale nikdy slepice.

2 0
možnosti
Foto

Pane Křivane, děkuji Vám za Vaše příspěvky do diskuse. Článek je o něčem jiném, než o podstatě lidské bytosti.

4 1
možnosti

Společnost Stop genocidě podporuji a formu její činnosti považuji za zcela správnou.

Je třeba, aby každý viděl na vlastní oči, jak to je.

Hrozné fotky z koncentráků se také zveřejňují běžně.

2 2
možnosti

A běžně na náměstí? Abych pravdu řekla, trochu jste mě zklamal.

3 1
možnosti

Zapomněla jsem napsat, že karma:-)R^

0 1
možnosti

Naprosto s Vámi, pane doktore, souhlasím. A to jste ve svém výčtu nezmínil ženy, které při podstoupení testů v těhotenství zjistí takové poškození plodu (například cystická fibróza či některá genetická anomálie), že přistoupí na ukončení těhotenství (mnohdy po 20. týdnu, například po zjištění výsledků aminocentézy či genetických ultrazvuků). Jak se mají po shlédnutí takové výstavy (či pouze u vědomí její existence) cítit ony???

Díky Bohu jsem nikdy před takovým rozhodnutím nestála, ale věřím, že do onoho počtu (22 000?) spadá velké procento výše uvedených "zločinců".

7 1
možnosti

Taková výstava na náměstí se mi moc nelíbí. Pro děti to opravdu není vhodný pohled a vhodná tematika k vysvětlení, a to i z dalšího důvodu: Proč si mají děti hned od nejútlejšího dětství uvědomovat, že jsou zde jen díky tomu, že se jejich matka nerozhodla "dát je pryč" (pěkný eufemismusRv). Proč mají vědět, že možná některý z jejich sourozenců byl už "nadbytečný"? Ženy možná i nechtějí dítě donosit a dát je k adopci, to považují za horší variantu - vždyť co by řekli lidi, co by řekly jednou ty děti, které si nechala? Kolik těch potratů je z opravdu závažných důvodů? Vadný plod, ohrožení života matky? To mi v těch statistikách chybí.

Pokrytecká společnost. Ale jestli si někdo myslí, že to změní drastickou výstavou na náměstí, tak to se dost mýlí.

1 1
možnosti

Vynikající článek na toto téma. A obzvlášť si vážím toho, že jej napsal věřící člověk, u kterého by člověk předpokládal spíše subjektivní názor, ovlivněný vírou (jak je názorně vidět z reakcí některých zavilých odpůrců potratů). R^R^

6 1
možnosti

Že jo, pane Pospíšile ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Je věcí ženy, zda chce dítě anebo ne. Nám se to kecá, užijeme si a ženská ať se stará. Jinak počet potratů klesá pokud se do potratů nezapočítavají potraty, kde je těhostenství ukončeno z rozhodnutí lékařů, neboť je plod defektní,( to dříve nebylo možné určit)  plod nejví známky života, pak jsou to samovolné potraty.

1 1
možnosti

"Je věcí ženy, zda chce dítě anebo ne."

Když dítě nechce, má několik možností. Nešukat často s kýmkoliv, nebo brát pečlivě antikoncepci, nebo když už dítě vznikne, dát ho k adopci.

Vražda není alternativa.

Defektní plod, nebo ohrožení zdraví matky jsou samozřejmě jiné případy.

3 3
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám