Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Při tom stačilo tak málo: přiznat, že v mládí člověk provede lecjakou blbinu a omluvit se. Absence lítosti je v tomto případě znepokojující.

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím, ale v tomto případě jde o čekání na Godota.

1 0
možnosti

Policisté z pořádkové jednotky Středočeského kraje měli ve čtvrtek 29. května 2014 velké cvičení v Brdech. Nacvičovali zákroky na velkém prostranství. Podstatou bylo dostat dav demonstrantů pryč do menších uliček bez pomoci vozidel a tam pak následně problémové občany ZPACIFIKOVAT. Dále používali nové donucovací prostředky, šlo o ruční vrhače. .....Tito policisté zasahují tam, kde je účast většího počtu osob a je předpoklad případných nepokojů. ....Policisté z této jednotky zejména posilují výkon služby v rámci bezpečnostních opatření, např. riziková fotbalová utkání, srazy a pochody extrémistických skupin, koncerty, hudební festivaly, návštěvy státníků. Ročně zajišťují přes třicítku různých akcí.

http://www.policie.cz/clanek/or-pribram-zpravodajstvi-cviceni-poradkove-jednotky.aspx

1) Co se skrývá za pojmem "ZPACIFIKOVAT"? Rozdávání lízátek a kytiček to stěží bude.

2) Jak se liší podstata toho cvičení od toho co probíhala za Palachova týdne na Václaváku a přilehlých ulicích?

3) Může někdo vysvětlit jak se liší základní výcvik a náplň činnosti současných pořádkových jednotek od tehdejšího pohotovostního pluku?

4) Může někdo vysvětlit jak se liší výcvik a náplň činnosti současných řadových těžkooděnců = příslušníků pořádkových jednotek od tehdejších řadových příslušníků pohotovostního pluku?

Osobně soudím, že neexistuje zásadní rozdíly mezi výcvikem a náplní činnosti současných a tehdejších jednotek a jejích řadových členů. V obou případech jde o speciální pořádkové síly vycvičené pro zásahy při masových demonstracích či akcích. V obouch případech jejich příslušníci jednalí/jednají na základě rozkazu. Nicméně je nesporný fakt, že současní těžkooděnci jsou pro zásahy mnohem lépe vybaveni a současný název vyznívá mnohem lépe.

V čem je zásadní rozdíl je definice toho co byly/jsou extremistické skupiny. Tehdy to byli demonstranti připominajíci Palacha a dnes jsou to třeba zoufalí občané některých míst, protestující proti nepřizpůsobivým občanům.

7 1
možnosti

Každý stát, každý režim potřebuje policejní síly. Přitom platí, že režimy se mění, nicméně základní/řadoví policisté zůstávají. Při změně režimu se vymění vedení policie, ale absolutní většina policistů zůstane: pochůzkaří, dopraváci, kriminalisté, pracovníci v evidencích atd.

Mohu uvěst konkrétní příklad: Měl jsem příbuzného, který začal působit u motorizované policie v třicátých letech za 1. republiky. Byl policajtem za 2. republiky, za Protektorátu, za 3. republiky i za komančů po únoru 1948 až do své předčasné smrti na konci padesátých let. Byl tedy policajtem za vlády pěti režimů. A kdyby neumřel a nestárnul tak by byl policajtem až do dneška

4 1
možnosti

Sloužil neomylné KSČ, nyní pevně půjde v linii ANO. Škoda že prok. Vaš nebyl mladší, ANO by mu zařídilo post ministra spravedlnosti a všechny slovenské soudy se mohou jít klouzat!

4 0
možnosti

Dobrý den, je mi 70+ ale co se děje kolem pana Vondráčka se mi nechce ani věřit. Kdy už si konečně lidé chytnou za pačesy a přestanou myslet trochu ( dnešně ). Zkrátka ta doba byla taková, jaká byla, dnes je zase trochu odlišná. Určitě má za sebou pan V. dost dobré práce za poslední roky, tak proč jej nevyužít k tomu, aby v ní dále pokračoval. Co mi třeba víc vadí je to, že novináři píší v článcích týkajících se Česka jako Praha . Na rozdíl od slováků neuvádějí Bratislavu, ale Slovensko.

5 6
možnosti
Foto

1. Je to pan Ondráček, musíte číst pečlivěji.

2. Demokracie má spoustu výhod /zejména pro ty, kteří ji zneužívají/, má však jednu nevýhodu. Chová se i ke gaunerům zdvořile. Pokud by to bylo opačně, tak soudruh Ondráček v lepším případě lepí pytlíky, v horším rube uran v Jáchymově.

3. Jistě má zkušenosti, to měli i dozorci v koncentrácích. Zajímavé je, že jejich služeb nebylo v poválečném Německu využito.

2 0
možnosti
Foto

Po "převratu" 1989 se měli všichni komouši od Okresních výborů KSČ až po Ústřední výbor a Politbyro pochytat, zavřít a sebrat veškerý majetek. A potom postupně je veřejně soudit s tresty natvrdo a to až doživotí za velezradu. Ostatní komunisty potrestat tak, že kolik let byli v KSČ, tolik let by platili dvojnásobně veškeré daně než obyčejní lidé.

1 7
možnosti

Pochybuji ze by justicni system zvladl soudit pul republiky a tolik vezenskeho prostoru a obsluhy taky nebylo...

2 0
možnosti

RvTéměř třicet let po "válce", v Rusku nemají komunisté šanci vyhrát, u nás dostali nejméně hlasů nové historie, tvrdě zregulovaný socialismus ( pro lidi ) hrozí spíše z Bruselu a antikomunistů je ještě víc než antifašistů po druhé světové. Nic jim nehrozí, je to snadné.

Disidenty se stali ti, kdo nechtějí hromady byrokratických regulací, dodávky nových těžko asimilovatelných, cizích obyvatel. Vítězové po 89 se čím dál víc chovali podobně jako v Mňačkově románu a teď se diví. Je to na výměnu i když je to risk.

Velké iluze si ale nedělám.

5 1
možnosti

Pláčou všichni na špatném hrobě.Vždyť vyhrál asi o dva hlasy,Kde byli ti komunistobijci,co nepřišli hlasovat?A nemuselo k tomu dojít.Takhle to vypadá,že to byl záměr,aby mohli dělat aféru.I kníže někde chrápal.

6 1
možnosti
Foto

Už se těším na příští 17.listopad, až přijde Andrej Babiš položit kytici v Praze na Můstek. To bude dojemné.

6 0
možnosti

Třicet let po revoluci a bolševik to tu má pořád pod palcem. Na všech frontách.

5 2
možnosti

Myslite ty bolševiky z Centraly protievropske unie v Bruseli na likvidaci puvodnich evropskych narodu ?

5 1
možnosti
  • Počet článků 983
  • Celková karma 33,70
  • Průměrná čtenost 2535x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz