Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Já mám opačný problém. na podzim jsem měl velké bolesti zad, nakonec mi doktor předepsal Doreta Prolong 75/650 mg prodl. V lékárně jsem dostal poučení a tak jsem ho nakonec bral jen ve stavu opravdové nouze, a to ještě kolikrát raději jen půlku. No a teď jsem se dozvěděl, že byl stažen z trhu. Co teď s tím, minimálně 10 tablet zbylo a expirace je až 06/2019?

0 0
možnosti
Foto

Doreta prolong je normálně v distribuci.

0 0
možnosti
Foto

8-oto jsou věci-myslela jsem že je to víc hlídánoR^karma

0 0
možnosti
PK

A já si vážně myslel, že zrovna opiáty jsou pod větším dohledem ze stran pojišťoven než ostatní léky.

Karma.

1 0
možnosti
Foto

Aj tací se najdou... U "trezorových" léků jsme zatím nějaké enormní výdeje jednomu pacientovi nezaznamenali, ale takový tramadol nebo paracetamol/kodein.;-O A pak klasiky, benzodiazepiny a zolpidem. Někdy mám pocit, že i lékař o nadužívání ví, jen se mu nechce to řešit.:-(

1 0
možnosti
Foto

Oni jsou chytří a jdou do různých lékáren.

Mnoha lékařům je to jedno, chtějí se rychle zbavit ukecaného a obtížného pacienta, tak raději napíšou co chce, aby měli pokoj...

1 0
možnosti
DS

kujňa, to jsem ale trubka. A já tu nohu tahala za sebou, cpala se růžováčkama a Diclofenacem a chodila do svých dvou zaměstnání (teď jsem to vylepšila náplastí, vydrží déle). A jak dobře jsme se mohli mít;-D. Je to skutečně alarmující. Pevně doufám, že se nad tím zamyslí kompetentní osoby, Tomáši. Tobě karmaR^

1 0
možnosti
Foto

Díky Dášo, jsem mírně pesimistický ohledně onoho "zamyšlení" kompetentních osob.

0 0
možnosti
Foto

jen abys ted neměl každý den nacvaknutou lékarnu :-)

2 0
možnosti
Foto

Neboj, dávám si bacha, ale člověk někdy zírá, jaké finty na mě zkouší.

1 0
možnosti
VV

Zajimave cteni.

Asi ale typicky ceske.

Manzelka trpi regmatickymi bolestmi a bolestmi patere, takze je po mnoha lekarskych dobrozdanich uznana jako 100% invalida. Proti bolestem ji predepisuji rizna Analgetika a posledni dva roky i lek Palexia, coz je nejaky derivat morfia. ovsem to ji nemuze predepsat ledajaky Doktor. Na to musi mit povoleni predepisovat opiaty, a predepisuje se to na specialni recept o nekolika pruklepech. Na baleni o 100 tabletkach doplaci soucasne 10€

1 0
možnosti
Foto

Pane Vokoune, problémem v naší zemi je to, že opioidy může předepisovat i praktický lékař, případně celá řada specialistů. To je v podstatě správné, protože jde o dlouhodobou léčbu a není třeba si pro každý recepis chodit ke specialistovi.

I když nemohu spolehlivě vyloučit, že zlomek lékařů si nechá vědomě za předpis enormního množství léku od feťáka zaplatit, tak v drtivé většině jde o o kolegy, kteří mají opravdu soucit a empatii s nemocným, který trpí.

Zásadním problémem je neschopnost zdravotní pojišťovny okamžitě zjistit z evidovaných receptů / u nás s modrým pruhem a dvěma kopiemi /, že existuje jedinec, který prostě uvedené množství nemůže spotřebovat. Stačilo by upozornění jak tomu feťákovi, tak i všem lékařům, kteří jsou na receptech pro daného jedince podepsáni / a kteří tak získají informaci, že dochází k zločinnému chování jejich pacienta/.

A toto u nás není.

0 0
možnosti
Foto

Toho bych se nebála. Taková akce vyžaduje plán a vytrvalost a u nás se asi moc neujme. Doktoři na mě koukají mezi prsty i když řeknu jen ibuprofen. Ale je pravda, že vím o celých hejnech "tramalistů" a tramal se na modrý pruh nepíše. Takže problém určitě existuje.

0 0
možnosti
Foto

Paní Rambousková, jde o případ, o kterém vím. Mohu se jen domnívat, že podobných případů je více. Tramadol je samozřejmě rovněž zneužíván, ale u opioidů je nebezpečí přece jen větší.

0 0
možnosti
Foto

Tak tedy nevím, ale vím, že už v r. 1948 byli schopni lékárníci kontrolovat zneužívání výdejů opiátů skrz fyzickou kontrolu receptů na centrální úrovni.

0 1
možnosti
Foto

Ano, zejména pomocí internetu. ;-D

4 0
možnosti
OF

Zdravím, opiáty píši jen 3/ nebo 4 ?/ lidem , preskripci jsem převzal, poněvadž centrum léčby bolesti v našem pueblu bylo zrušeno, a mám celkem pochyby, do jaké míry je ta léčba indikovaná. / nasazena v centru pro chronickou bolest/.

Stran pojišťoven: měl jsem jednou pacienta, který když přišel o práci asi v 55 letech, po dobu asi půl roku,návštěvoval denně 3-4 lékaře, asi 20x návštívil LSPP a asi 10x volal RZP. Důchod nakonec po zásluze dostal, byl slaboduchý.Zajímavé, že pokud

pracoval jako závozník za totality,patřil k nejlepším.Volal jsem na pojišťovnu , abych upozornil na zneužívání péče pacientem.Bylo mi řečeno,že má právo takto chodit po doktorech, je to prý zakotveno v listině lidských prav,a proč teda volám /otravuji/.......Karma-

4 0
možnosti
  • Počet článků 1002
  • Celková karma 30,87
  • Průměrná čtenost 2518x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz