Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spíše si položte otázku, kdyby nebylo 7. listopadu, zda byste napsal tento svůj blog.

Položte si otázku, zda by se carské Rusko dokázalo ubránit Hitlerovi, když nedokázalo vzdorovat ani slabé německé armádě, protože Němci měli svoje hlavní bojové síly nasazené proti Francii, která byla označena za hlavní vítěznou mocnost I. světové války (vojska R-U bojující převážně v Itálii a na Balkáně ruskou frontu nemohla zásadně ovlivnit).

A snad víte i to, že Hitler dokázal tuto největší vítěznou mocnost Francii doslova "spláchnout" za pouhý měsíc.

A zkuste si zaspekulovat, kolik obětí by asi bylo, pokud by Rusko skončilo v nekonečné občanské válce a poté by se rozpadlo na jednotlivé gubernie kontrolované Francií a Velkou Británií, které by rabovaly ruské nerostné bohatství.

1 0
možnosti
VV

Znate ro s tema rybnikama?

A vy tuhle vasi mantru nezapomenete nikdy uz dobre 10 let pridat. Kdyby Nacisti porazili bolseviky, Hitler by stejne zemrel a v Nemecku nastal obrat rezimu, muhl tu byt raj na zrmi. To je moje odpoved na vasi bohapustou propagndu VIL ci JVS.

0 0
možnosti
Foto

Někde se ptali žáků na 17. listopad a také nevěděli.

0 0
možnosti
JR

J83a32n 83R22á65ž

7. 11. 2021 18:32

Já bych byl velmi rád, kdyby se na komunisty úplně zapomnělo a spolu s tím i na všechna data spojená s jejich historií.

Je tu ale jedno velké ALE:

To co ohrožuje demokracii dnes nemá sice s komunisty, ani s jejich slavným 7. listopadem nic společného, ale existuje reálné nebezpečí, že ti co po nás pamětnících přebírají odpovědnost za naši republiku skočí na lep novodobým hlasatelům lepších zítřků, kteří na okrajování svobody a demokracie jdou sice s jinými hesly, než měli komunisté, ale principálně jsou to metody stejného ražení jaké používali bolševici. Proto je nutno, zejména mladým připomínat všechna zla, která po 7.listopadu komunisté napáchali po celém světě.

8 0
možnosti
VV

Ne, rozhodne ne!

Zlociny komunistu je nutne neustale pripominat stejne jako zlociny nacistu a fasistu.

Ale kdyz ukazi pokoru, muzeme i odpoustet.

0 0
možnosti
JZ

Nejhorší ovšem je, že Rusko je plné soch masových vrahů - Leninů a nově vztyčují i Staliny. Ruská federace je stále duchem komunistickou zemí.

4 1
možnosti
ZZ

Víte ony ty sochy lidem až tak neubližují. Možná nejsou pěkné, ale jsou součástí historie, kterou bychom neměli zatajovat.

Myslím,že Ruský přístup k sochám je citlivější, než ten náš, kdy odstraníme hrdiny Rakousko - Uherské, abychom místo nich nainstalovali všude Masaryky. Po 10 letech schováme Masaryky a nainstalujem partyzány, Gotwaldy a Staliny, Ty po dalších 10 letech odstraníme, abychom je nahradili Leniny a abstrakcí a brutalismem - a ty pak znovu po 10 letech odstraníme, abychom je nahradili dvorním dodavatelem správně pojatých nových sousoší - Davidem Černým.

;-(

0 0
možnosti
Foto

V Turnově se v předvečer oslav VŘSR (v nakanúně vělíkoj ... ) koná již několikátý rok lampionový průvod,

https://www.turnovsko.info/cs/akce-a-kultura-na-turnovsku/lampionovy-pruvod.html

Když jsem příslušnou organizaci upozornil, že to může vzbudit negativní reakce, bylo mi řečeno, že "přece nechcete kazit dětem radost".

;-(

3 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Tomáši, jsi borec! Ani já jsem si dnes nevšiml, že by mělo být významné datum! Jako dítko všech svatých slavím svůj oktáv do zítřka. Mám tedy jiné starosti. Letos ještě slavnostnější! A jsem rád v posunu našeho myšlení!

Výsledek voleb svědčí o potřebě obnovy naší společnosti od postkomunistické překabátěné oligarchie zpět k liberální demokracii, ke které nás přivedl Václav Havel, do společnosti s úctou k pravdě a úctou k druhému člověku! To je potřeba každého normálního člověka! Parlament a vládu se nám podařilo obnovit a před námi je už jen volba stejně kvalitního prezidenta, jako mají Slováci!

:-)

2 0
možnosti
IM

I65v64a71n 96M54i21n53á83ř

7. 11. 2021 14:44

Komunistická totalita by skutečně měla být vnímána - jako neustále možná hrozba. Dopady 7.listopadu na střední, poválečnou Evropu byly naprosto devastující a tragické. Komunisté v našich zemích neváhali (stejně jako rudí bolševici), své odpůrce likvidovat fyzicky. Později, ke druhé poválečné generaci si již mohli dovolit "být hodní" a svým oponentům "jen" otrávit - celý produktivní život a učinit z nich občany druhé kategorie.

Jen pro osvěžení paměti: V žádné zemi našich sousedů nebylo znárodňování a socializace výrobních prostředku dovedena do tak zrůdných důsledků jako u nás. Komunisté rozkradli i ten nejmenší majeteček drobných řemeslníků. Ševci verpánek, truhláři ponk. Komunisté - nenávratně zlikvidovali selský stav.

12 0
možnosti
RG

R15e50n59é 72G68u13r40a35l

7. 11. 2021 14:43

Nemyslím si, že je to až tak "krásné", že tohle datum upadá v zapomnění. Páč dějiny nás učí, že kdo zapomene (aka na historii kašle), ten si ji zopakuje. Ostatně - nedávno EU v Trevíru vztyčila "na památku" čínskou čtyřmetrovou sochu Karla Marxe, což by teda dle mého mělo vést k rozsvícení varovného světýlka v hlavě každého svododomyslného člověka...

9 0
možnosti
Foto

EU K.M sochu ráda nechala od Číny instalovat. Čína totiž dokázala v reálu praktikovat až celosvětově Marxovu ,,tezi", že kapitál nezná hranic;-)

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě karma, ale úplně zapomenout by se nemělo. A pak, ne všude se zapomíná. V Jekatěrinburgu stojí nadživotní socha Lenina, jen pár set metrů od Chrámu Všech svatých na krvi, v na místě Ipjatěvova domu, kde byla vyvražděna carská rodina. Ale už fakt, že postaven byl, neni špatná zpráva.

5 0
možnosti
Foto

R^Jj, Lenin je v Žitný... teda pardon, v Ječný - dělávali jsme si tehdá lehce protirežimovou srandu. I když, po pravdě řečeno, krom všudypřítomných plakátů ho ani v jedné z těch souběžných pražských ulic nikdy nikdo neviděl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1000
  • Celková karma 30,35
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz