Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L57e25o34š 39R71y71š31k41a

13. 3. 2016 11:35

I po více než třiceti létech vojenské služby mám v paměti tzv. PŠM (politické školení mužstva). Každý týden nám politruci vtloukali do hlavy, že NATO je nebezpečný imperialistický nepřítel, proti kterému musíme bojovat a nasadit i svůj život. Mám radost, že se se běh dějin za poměrně krátký čas posunul jiným směrem. Souhlasím s panem Pavlem Kulou.

A Tobě Tomáši děkuji za užitečný článek, který nás nutí přemýšlet.:-)

5 0
možnosti
Foto

Jen by mne zajímalo, jak se pan Vodvářka popere s pochvalnou ódou na generála Petra Pavla - cituji: "Generál Petr Pavel je předsedou Vojenského výboru NATO, tedy nejvýše postaveným vojákem celé Aliance. I tento fakt je projevem uznání kvality naší armády od ostatních členů."

Když před nedávnem napsal, že - cituji: "Chci říci, že vstup do této strany (KSČ) už znamená podstatnou mozkovou poruchu /bez ironie/"

odkaz zde: http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/467038/rozlouceni-s-kscm.html

Bylo by dobré, aby pan Vodvářka vysvětlil, zda i v případě komunisty Petra Pavla, který sloužil vojskům VS platí, že jeho vstup do KSČ znamená podstatnou mozkovou poruchu.

1 2
možnosti
Foto

Já nejsem nadšen ,že jsme členy této útočné organizace která slouží hlavně zájmům USA. My jsme jen platiči kteří nemají žádnou váhu. I toho generála si platíme sami. Proč není placen z rozpočtu NATA ?

1 4
možnosti
KB

K58a33r83e60l 52B13o12k

12. 3. 2016 21:28

Velice dobře napsáno. Karma.R^ I pro mne je NATO záruka svobody.

5 0
možnosti
Foto

Je pro Vás NATO i zárukou práva a morálky?

Možná by bylo dobré zeptat se příbuzných těch mrtvých civilistů v Srbsku, Iráku a v Libyii.

2 3
možnosti
PK

P40a24v28e96l 53K75u50l35a

12. 3. 2016 20:08

Náš vstup do aliance byl pro mě jedním z nejvýznačnějších dní mého života a je mi jedno, jestli se tomu někdo směje. Bohužel díky slabošskému americkému prezidentovi Obamovi prestiž NATO upadá, což dává prostor lidem jako je Putin, nebo teroristickým organizacím typu islámského státu.

P.S. Abych byl objektivní, prestiž NATO upadá i díky členům jako jsme my, kteří si myslíme, že jsme tam jenom proto, aby nás někdo chránil :-/:-)

11 0
možnosti
Foto

Souhlasím a s posledním odstavcem přímo bouřlivě

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma.R^ Podle nedávného průzkumu veřejného mínění 56% Čechů podporuje naše členství v NATO, proti je nějakých 27%, čili čtvrtina. Tedy to není tak špatné. :-)

10 0
možnosti
RS

Rusko bude Evropu ohrozovat pomoci patych kolon. Zde NATO nepomuze. Taky EU bude i v budoucnosti destabilizovat pomoci socialisticke internacionaly. Ted je relativne klid, protoze Putin se zameril na Blizky Vychod a hospodarske problemy Ruska se nedaji prehlednout.

1 0
možnosti
MB

Ale Rusko Evropu neohrožuje. Alespoň ne vojenskou přítomností, resp. okupací.

Ruská (sovětská) přítomnost v Evropě byla dočasným důsledkem války a tehdejším rozdělením sfér vlivu a následným plynulým přechodem ve studenou válku. Jinak žádné historické územní nároky tady Rusko nemá a politika nedobrovolných okupací je dnes překonaná (jako neefektivní).

NATO má spíše význam z pohledu bezpečnosti evropských zemí před sebou samými. Spojuje zájmy a eliminuje rivalitu tradičních velmocenských rivalů ..Velké Británie, Francie a Německa. Nebo takových rivalů jako Řecko a Turecko.

V tom je je pravý význam a přínos NATO.

Rusko je jen takový strašák, nutný vnější nepřítel, kterého každý takový vojenský spolek musí mít jako smysl svojí existence.

4 5
možnosti
ZB
  • Počet článků 984
  • Celková karma 32,69
  • Průměrná čtenost 2533x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz