Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé, že Vám imponují prezidenti a politikové, kteří do svojí země zvou cizí vojska.

To Vám potom musí imponovat politikové typu Vasila Bilaka. I tu jejich rétoriku máte podobnou, jen s opačnými znaménky.

1 3
možnosti
Foto

Souhlasím. Mluvíte mi z duše. 

1 1
možnosti
Foto

Souhlasím, dík R^.

1 1
možnosti

Přiznám se, že jsem klausovec. Jeho vidění, myšlenkám a postojům, myslím, rozumím. Osobně mě pojmem „čaputovská beznaděj“ oslovuje, a shledávám v něm vcelku trefnou symbolickou zkratku pro širší novodobou politickou kulturu (minimálně na evropské úrovni) a politiky "nového typu" , čehož je paní Čapůtová exemplárním příkladem (osobně nic ve zlém).

Za mě jen takové volné asociace - já prostě u těch nových politiků cítím absenci vlastních zkušeností, názorů, slabý leadership, upřednostňování formy nad obsahem. Líbivou povrchnost, konformitu, přizpůsobivost. Prostě dominuje povinná povrchní „korektnost“, průměrnost a plutí s hlavním (západoevropským) proudem. Poslušné a nekritické přijímání nepsaných pravidel doby. Ne již politický boj ..ale spíše kariérní strategie a instinkty. Pochopit, jak jsou karty rozdány, před kým se ohnout, komu okázale dávat za pravdu, na koho se společně zamračit. Kdy si dávat pozor na pusu (důsledná autocenzura). Ochota se zříkat vlastních svobod a kompetencí výměnou za povrchní výhody a výdobytky doby stávající společnosti. Neochota jít vlastní cestou, ale následovat vyšlapané cestičky...

Což o to, vždy existovali takoví politici. Ale mě děsí, že se to stává téměř povinnou normou, chce-li se někdo udržet ve veřejném prostoru.

Ano, doba rváčů je pryč. Nastává doba kariérních politiků, sociálních inženýrů a „deep state“.

Ano, je pravděpodobné, že nastupující generace přijme tuto normu za "svou" ..ale právě z toho na mě padá ta „čaputovská beznaděj“. Evokuje mi to vrcholnou fázi rozkvětu každé velké civilizace. Ta zjemnělost, požitkářství, ztráta skutečných ideálu a chuť se za něco opravdu rvát.

9 3
možnosti
Foto

Dobrý večer, pane Šulci, děkuji Vám za příspěvek. Jsem za něj skutečně rád, neboť je upřímný a bez invektiv.

Postuloval jste tzv. novodobou evropskou kulturu, jíž je dle Vás paní Čaputová příkladem. Čemu nerozumím, je ona "beznaděj". Je tedy "naděje" v lidech typu pana Klause, Zemana, Babiše a jim podobných? Či shledáváte třeba v osobě pana Putina kohosi, kdo je tím správným jedincem ve vedení národa (země) do 21. století?

Je docela možné, že už svět nechce rváče, lidi s vysokým egem. Že už je pryč doba, kdy je třeba harašit kvéry, aby ten druhý jaksi pochopil.....Není už čas těchle věcí nechat? A začít žít bez toho, aniž bych musel ony "rváče" dnes a denně poslouchat?

Skutečně nevím, kam se civilizace posune. Jestli bude nutná další apokalypsa, nějaká katarze (válka, pandemie skutečných rozměrů atd.), nebo lidé jaksi sami zjistí, že hodnoty života jsou jinde, než v zákulisních machinacích, různých oposmluv a nebo hlad po moci spojený jen s hlubším korytem, které nakonec nemá dno.

Bohužel, pan Václav Klaus svou vizi "čaputovské beznaděje" nerozvinul, abychom mohli lépe pochopit, co tím myslel. Nicméně, pokud ihned po jejím zvolení měl potřebu napsat filipiku (totéž udělal po zvolení pana Macrona, jehož "vtipně" přejmenoval na "Microna"), mám ponškud obavy, že mu až tak nejde o věc, ale o prosazení svého názoru, jenž je neomylný a jediný správný.

Každý má odpovědnost sám za sebe. Mne nezajímá, co si pan Klaus myslí, jeho svět je mi cizí, opravdu jej nepotřebuji k orientaci ve světě. Myslím, že i on sám tak nějak tuší, že už moc lidí nezajímá, možná proto používá ona silná slova a výrazy.

Přeji hezký večer a ještě jednou děkuji.

9 0
možnosti

R^

Zuzana Čaputová je vynikající Slovenka a demokratka.

Jinak se dělíme na svobodně myslící a alternativně myslící pod tlakem nejrůznějších desinformací.

Dělíme se na ty, kteří chápou nutnost spojených evropských národů, a těch kteří žádají "svobodu" a nezáleží jim na tom, zda nás nějaká velmoc převálcuje.

Někteří z nás nespolupracovali s komunisty, jiní komunistům sloužili pod dohledem ruských tajných služeb KGB!

Někteří žijí pro svoji rodnou zem a jiní žijí pro falešný nacionalismus s ochotou nás zaprodat zpět Rusku.

Někteří z nás si nechali skartovat svoje složky tajných služeb a jiní se o tyto složky vůbec nezajímali.

Václav Klaus nesahá ani po kotníky ani Zuzaně Čaputové, ani Václavu Havlovi!

:-)

8 8
možnosti

Stačilo by zaměnit pojmy "Spojené evropské národy" za SSSR, KGB za CIA a Rusko za USA .. a je to jak z bývalého Rudého práva o těch zaprodancích:-/

Je to úplně ta samá nenávistná rétorika, to samé černobílé vnímání světa.. jen s prohozenými póly (pojmy).

4 4
možnosti
Foto

Kdybych hledal motivaci, proč se Klaus vyjádřil tako ne- gentleman, tak to bude asi strach ze silné kandidátky.

4 5
možnosti
VV

Obavam se ze je to charakterova vlastnost vsech byvalych, soucasnych i budoucich komunistu.

Odvest pozornost od vlastni neschopnosti kritikou tech schopnych.

2 4
možnosti
Foto

Novinky:

Čaputová se bude bránit nařčení, že je agentka USA

Blesk:

„Sorosova agentka,“ udeřili na Čaputovou. Tu naštvala maďarská „lež“

3 9
možnosti
RK

Jo, brání se před takovýma myslivcema, jako jste vy.:-P

12 4
možnosti
Foto

Škoda, že lkarmu lze udělit pouze jednou.

6 0
možnosti
  • Počet článků 999
  • Celková karma 30,15
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz