Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Navštívil jsem stránky "Česko proti bídě" a přečetl všechny požadavky tohoto hnutí.

Je tam řada věcí, o kterých by se dalo diskutovat, jsou tam i požadavky nesmyslné.

Co mne však zarazilo, je dovětek pod každou kapitolou:

"Žádáme, aby Vláda ČR do patnácti dnů ode dne doručení této výzvy informovala veřejnost, že tyto kroky přijímá a že zahajuje práci na jejich okamžitou realizaci."

Co vede tyto lidi k tomu, že chtějí programovat demokraticky zvolenou vládu?

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za zaslané. Jak to říci....mně již celkem dlouho nezajímají jedinci, kteří hledají viníky okolo sebe. Kteří se upínají k vůdci s naději, že on za ně všechno vyřeší. Je to jev, přítomný v lidské společnosti snad o nepaměti. Má-li se lidstvo někam posunout, jistě to nebude tímto směrem.

K demonstraci samé. Jak jsem psal jinde. Jestliže vůdce na pódiu vyzve k blokování institucí do doby, než vláda resignuje a ostatní mu tleskají, pak je to situace podobná roku 1917 v Petrohradě, kde námořník Železňjak zhasl v dumě světlo a ukončil parlamentní demokracii. Výsledek je znám.

Pokud to pan JUDr. Rajchl chce, zrušme volby a do Strakovy akademie vyberme pár náhodných kolemjdoucích, aby začali řídit stát. Jistě se jich v tom davu najde celá řada.

Omlouvám se, ale měl jsem Vás za více inteligentního, pane Jeřábku.

0 1
možnosti

R^

Bídy duchovní je u nás mnohem více než bídy ekonomické!

Žasnu, jak lží dokáží využívat Okamura se svojí selankou SPD a Babiš se svojí stranou ANO! V zájmu vítězství strany je povoleno lhaní a petrohradský trolling! Tím se však strany posouvají mezi strany anarchistické, že?

:-)

8 1
možnosti
Foto

Občas se můžeme setkat s následující otázkou: „Co způsobuje chudobu?“ Odpověď však – k překvapení mnohých – zní, že chudobu nezpůsobuje nic; je to přirozený stav. Lidé jsou od přírody chudí a nemají nic krom toho, co se nachází volně kolem nich; nic z toho, co označujeme bohatstvím (nebo alespoň ne chudobou), samo o sobě k dispozici není, všechny tyto statky musely být někým vyprodukovány – a jen proto, že jsme jimi v současnosti tak zahrnuti, máme pocit, že jde o něco, na co mají všichni nárok (a mnozí z nás rádi zapomínají i na to, že aby někdo něco dostal, musí to také někdo vyprodukovat). Nemyslím, že má smysl se ptát, co způsobuje chudobu, která je přirozeným stavem a nezpůsobuje ji nic; daleko lepší otázka totiž zní: „Co způsobuje prosperitu?“

0 0
možnosti
JK

J91a63n 64K93a18r21a16s33e59k

12. 3. 2023 16:24

nemate obecne pravdu. Seznamte se napr. s historii indianskych kmenu na pobrezi Pacifiku a jejich vztahu k bohatstvi a vlastnictvi. (viz potlach)

Jinak chudoba je nedostetk prostredku ke kryti zakladnich lidskych potreb. Mezi ne patri napr voda a na tu ma kazdy clovek proste narok. Nebovy znate nejakeho cloveka, ktery nema narok na pitnou vodu a je to pro nej prirozene?

Mam argumentovat dale a nebo jste uz ted pochopil, co ste napsal za hovadinu?

0 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 4
možnosti
Foto

To som netušila, že to u Vás takto vrie, u nás tie správy sa orientujú skôr na tu oblasť vojenského konfliktu a o Vás nevieme skoro nič.

3 0
možnosti
RK

Nevře. Dezolé měli tradiční slet.

5 3
možnosti
Foto

R^ Duševní bída. Lépe to vyjádřit nelze.

Když pak zaútočili na Národní muzeum s Ukrajinskou vlajkou, tak jsem zase poslal pár tisíc na konto ukrajinské ambasády na nákup zbraní. Přeci to nebudu posílat těmto našim "ubožákům" ;-).

16 5
možnosti
Foto

Karma, s touto verbeží je třeba rychle a rázně skoncovat, nebo nám to přeroste přes hlavu.

11 6
možnosti
RP

Nejsou to moc urážlivá silná slova? Znáte to pořekadlo podle sebe soudím tebe? A nemusí se to týkat politiky...Podle nějakého blba který si nalepil znak na bundu se nedají posuzovat ostatní. Ne každý má na to zaplatit vysoké energie ať se to týká firem nebo jednotlivců a ještě jak nám radí zdravě žít.

3 4
možnosti
RK

Karma R^

Nebyla to demonstrace proti bídě, ale demonstrace bídy. Rv

22 2
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám