Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Nesouhlasím. Lepší Dubček než křivák Beneš. Dubček neměl tah na bránku, to je pravda, nebyla to ovšem žádná nula. Nula jsem já nebo vy a ostatní diskutující.

V čem vidím jeho problém ? Demokratizace se vymkla z rukou, zákonitě, demokratitace

se musí vymknout s rukou, jinak se nejedná o demokratizaci. Vznikl KAN a K231 / ?-

možná jsem se v čísle splet l/, demokratziaci chtěli využít ke svému prospěchu různí převlékači kabátů, stalinista Smrkovský a jiní "reformátoři". Stejný vývoj můžeme pozorovat i v roce 1989, kdy Havlem celkem správně prosazována morální obnova národa / i když sám trochu, dá se říct, kázal vodu a pil víno...../ se zvrhla v "český kapitalismus" pod vedením tuneldědka Klause.Typický jev těchto "přechodný období":

slušní lidé zůstvávají individuallisty a lumpové se združují do smeček /  ODS ale i ČSSD/.

Rv Antikarma-

1 0
možnosti
BM

Dubček nikdy nepřekročil svůj stín. Byl a zůstal komunistou i když se snažil reformovat nereformovatelné. A pro upřesnění: Duček nebyl předsedou, ale I.tajemníkem ÚV KSČ.

Jinak karmaR^

0 0
možnosti
Foto

samozřejmě byl první tajemník, už mi to vypadlo ze slovníku. Díky za opravu a karmu.

0 0
možnosti
Foto

Tragický konec ano, ale tragická postava a člověk, který si sám se sebou nevěděl rady? Tak to bych neřekla, on věděl, co chce. Chtěl vylepšit režim, což není nic nemožného - úplně všechno, tedy i každý režim, lze vylepšit. Dubček byl slušný a skromný člověk, možná i proto ten tragický konec.

1 0
možnosti
Foto

Jasná a přehledná práce. Bravo! R^

1 0
možnosti

Ať komunista či ne, Dubček nebyl žádnej tragéd především proto, že byl v první řadě slušnej člověk, první takovej po roce 1948 v naší politice, a kdoví, jestli zatím pořád ne poslední;-D

1 1
možnosti
Foto

Je to otázkou, proč by měl Saša opouštět obzor komunismu, když mu určitě v mládí do ouška šeptal, ba i přimo křičel Vančura: Nová, nová, nová je hvězda komunismu. Byla by to zrada na občanech.

0 0
možnosti
SB

Dostal jste ode mne karmu.

1 0
možnosti
JR

J94a23r66a 18R41a72n62k

2. 9. 2013 22:49

Dobre napsaneR^R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 989
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 2522x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz