Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V zprávách jsem slyšel, že část ruské veřejnosti (asi nemalá) po explozi na mostě přes Kerčskou úžinu volá po tvrdém postupu. Domnívám se, že je to částečně ze strachu. Ale ne že strachu z Ukrajiny, protože ta na území Ruska vstoupit nehodlá. Je to strach z neúspěchu armády - z neúspěchu "našeho vládce". Strach ze ztráty víry, která byla dlouholetým působením propagandy hluboce vkořeněna do lidských myslí a srdcí. Ten strach dobře znají lidé, jimž se podařilo vymanit se z vlivu nějaké sekty. Mnozí z nich museli projít strachem ze ztráty sebe sama. Pocity ztráty vlastní identity (C. G. Jung, teorie stínů). Proto bude trvat mnoho let, než se Rusko uzdraví. A než se uzdraví země postižené ruskou propagandou. Těžko odhadnout, jak to bude dlouho trvat u nás, když se zatím nerozsvítilo ani našim politikům podporujícím Ukrajinu a současně tolerujícím V.I.P. kolaboranty.

6 0
možnosti
JK

Většina Rusů není schopna si udělat vlastní názor. Nesměli to oni, ani jejich rodiče. A jsou naučení, že "věrchuška" má vždycky pravdu. Bude to ještě trvat, než pochopí, co je civilizace v 21. století.

3 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky, Tomáši, za moudrá slova!

Proč je u nás tolik lidí se zamrzlým, alternativním myšlením?

:-)

0 0
možnosti
ZJ

R^... KAŽDÝ normálně uvažující člověk musí přemýšlet stejně, anebo hodně podobně R^!! Jasná karma R^!

7 0
možnosti
Foto

Karma, bod C je naprosto správně.

Putin už dosáhl úrovně Hitlera a jeho nohsledi úrovně nacistických pohlavárů souzených a ODSOUZENÝCH Norimberským tribunálem.

Tyto ruské zrůdy by měly skončit také tak.

13 0
možnosti
Foto

Obáváme, že už tu úroveň překročil. :-)

0 0
možnosti
Foto

Nač nosit dříví do lesa? Karma.

3 0
možnosti
OD

Na otázku " Je lépe mít Izrael jako pevnost západu na východě, nebo je lépe mít Palestinu jako předmostí Východu přes rybník?" si našinci zatím vždy našli správnou odpověď.

Najděme způsob, jak těm "prostším" vysvětlit, že je lépe mít svobodnou Ukrajinu jako pevnost Evropy na východní hranici, než mít zrazenou, poníženou a cynickou kolonii Novorossija jako předmostí Východu v zádech.

12 0
možnosti
PN

Souhlas, akorát je otázka, zda rusko bude po svém ponížení v pozici jako Německo po WWII. Aby to nebylo Německo po WWI.

1 1
možnosti
OD

Pan Vološčuk (zajímavé, ukrajinské příjmení v polském transkriptu, kdo Vy vlastně jste?) mne omluví za českou verzi jména, ale dnes si ho berete do úst zbytečně. Popsal mind set Putina celkem přesně.

Já to ještě vylepším o dlouhodobý kontext. Od dob Ivana Hrozného Rusko rostlo, nepřetržitě až do revoluce. Rostlo průměrnou rychlostí 100 km2 za rok. Ztráty způsobené prvním terčem Putina, Leninem, byly naštěstí vyváženy Stalinem, který je nejen nahradil Molotov - Ribentropp paktem, ale po jeho porušení ještě přidal celou východní Evropu a kus Německa k tomu. To vše ztratil druhý terč - Gorbačev a Putinovou historickou rolí je vrátit rudý prapor na Reichstag.

Můžeme se cynicky zasmát, že ruští hlupáci zapomněli na Suvorova, který došel až do Paříže, ale jsme v tom všichni s Ukrajinou. To pan cudně nedořekl.

Pokud donutíme Ukrajinu ustoupit, posuneme to celé jen blíže k nám.

Na rozdíl od Ukrajiny, zde ovšem vůbec nehrozí, že bychom se ubránili, protože o to není zájem - většina povolatelných by odsud zdrhla ještě rychleji, než v Rusku. Bohužel se Putinovi daří jeho ideologicko - vydírací kampaň ve střední Evropě daleko lépe, než válka na bojišti. U nás vznikne lidová nevole ať se stane cokoliv, protože jsou zde tací, kdo více věří vzdálenému satrapovi než vlastním sousedům.

Mám obavu, že jednu bitvu této války si budeme muset vyválčit tady doma, pane doktore. Zdejší "diskuse" je totiž další zanedbaný dluh, protože stále znova a znova diskutujeme jediné - kam vlastně patříme? A odpověď je už po staletí stejná - ti, kdo jsou nahoře patří na západ, ti dole pak na východ. Musíme se popasovat s tím, že tato hranice tudy vždy vedla, vede a povede dál, dokud se na západ či na východ neodstěhujeme skoro všichni. A tím nemyslím materiálně, tím myslím mentálně.

3 0
možnosti
OD

To se Putinovi nestane, jeho mužik volič ze sovětské generace byl v zaruběži možná na vojně v Dederonii nebo u nás v lese a ani nevěděl, kde je. On věří té vymývačce mozků, která tam běží od Napoleona - Zlo jde ze západu! (..na východě jsme to už vše vyvraždili) a v jeho hlavě stále platí - v armiii lučše čem doma, charašo zakusiš, charašo vypiješ, toljko ljuděj ubyváješ - tak půjde a pokud do týdne nezmře na hloupost či hrdinství, naučí se v tom žít a bude mu to jedno. Mať Rasíja ždjot.

Poslední šance - rozbombardovat Ukrajinu na kusy a pak tam poslat tyhle "vojáky", které teď sbírá. Je to naposled. Příští rok bude k mání o třetinu méně branců a tak to půjde dalších dvacet let.

6 0
možnosti
MM

Souhlas s článkem, karma R^

2 0
možnosti
Foto

J91i30ř69í 45K64i96n60d74l

11. 10. 2022 10:57

Radek Woloszczu co hrozilo Rusku v těchto zemí . Moldávie,Tadžikistátn, Abcházie, Gruzie, Azebájdžán, Čečna, Jižní Osetie, Kavkaz, a pak přišel v roce 2014 Krym a dnes Ukrajina. V , roce 2015 válka v Sýrii, v roce 2018 válka ve Sřtedoafrické republice, Co hrozilo Ruské federaci, že se vojensky angažovala v těchto zemí.

6 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,91
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz