Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Chtěla jsem Vám po zveřejnění vašeho příspěvku poděkovat a těšila jsem se na na diskuzi o V.H., osobnosti, které si nesmírně vážím . To bylo ovšem ráno, když jsem si blog přečetla, ale to jsem neměla čas reagovat,

Teď vidím, co níže vidím a je mi to nesmírně líto. Není vám hanba, někteří páni diskutující?

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 1
možnosti
DH

D18a84v62i26d 15H91o13r11á50k

14. 12. 2021 20:33

Promiňte, ale nevím proč právě mne musíte jmenovat a napadat?

Srovnejte si, dle časů zveřejnění mé příspěvky. Ty si v tom pořadí a dle obsahu znovu přečtěte. Přesvědčí Vás, že jsem oslovil autora především vyjádřením svého obdivu. A to jak k obsahu jeho literárního výtvoru, tak i času který tvorbě díla patrně věnoval. Lze jen obdivovat že mu věnoval asi značnou část noci na dnešek, když tato esej zde byla umístěna hned za kuropění, možná i trochu dříve, již v 05:07:11 hod ("zimního")SEČ. Současně jsem v obsahu příspěvků kromě obdivu autorovi, popsal i co díky tomuto zážitku, potkalo mne a naši rodinu po přečtení jeho díla v průběhu dnešního dne.

Pokud se týká některých mých ostatních zde zveřejněných příspěvků, pak tyto si rovněž dejte do souvislosti s příslušným vláknem. Zjistíte, že jsem jednak právě vzhledem k závažnosti tématu, osobnosti i zmíněné události 10. výročí buď slušně upozornil na nesouvisející zaměření, či obsah některých zveřejněných příspěvků. Případně v rámci slušnosti a slušného vychování jsem odpověděl na dotazy mně v diskusi položené (viz. v 16:12 p. Lancík).

Jak sám jistě víte, nenechají mne bez reakce nepřehlédnutelné pravopisné chyby. A tak v jednom z posledních příspěvků jsem na chybu v použití i/y musel reagovat a upozornit. I vzhledem k tématu díla pana Vodvářky, cosi takového jako je pravopisná chyba, by mohlo vážnost diskuse poškodit.

Chápu, že jako Brňák se v příspěvku musíte chlubit obřím plátnem, které ozdobilo Krajský úřad. Ale nejste jediný, kdo je na své městečko v této souvislosti hrdý. I u nás v městečku prostého okresního významu jsem na štítové straně jedné budovy směřující k centru a zároveň asi nejvýznamnější městské křižovatce, která svého času první z našeho města byla vybavena semafóry, je umístěn rovněž billboard velikostí odpovídající významu našeho městečka a na něm je rovněž tato osobnost jejíž výročí si připomínáme.

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky za to, že lze zamhouřit oči nad českým lidem a předat závažné poselství!

Já nezamhuřuji oči, ale také nemusím mít pravdu!

Štrougalův Prognostický ústav pracoval pod dohledem ruských tajných služeb. Jeho členové se při změně sametové staly předsedy vlivných i málo známých stran. A stalo se, že postkomunističtí, překabátění oligarchové a papalášové si podrobili politiku, ekonomiku, masmédia, policii a justici. Souboj politických stran je to pozlátko navrch, které nám dovolí vidět! Spolu s rozvíjejícím se politickým byznysem! A ty miliardové ztráty hází na viditelné politiky!

Prožíváme vyvrcholený zápas postkomunistických oligarchů a kmotrů se slušnými politiky liberální demokracie! Fandím liberální demokracii! Václav Havel by jí fandil také!

:-)

3 0
možnosti
DH

D34a75v71i86d 53H66o82r28á42k

14. 12. 2021 18:01

Bohumíre, nebyls ́ dnes za zvuku šumících píp a cinkotu sklenic a skleniček agitovat v oné Vaší venkovské restauračce poněkud dříve než obvykle?

Ta druhá věta z nejdelšího odstavce Tvého příspěvku, kterou si dovoluji okopírovat:

"Jeho členové se při změně sametové staly předsedy vlivných i málo známých stran."

tomu použitím, a vložením toho "ypsilonu" tak nějak napovídá.

0 0
možnosti
PB

P24e48t20r 26B47u34r75i65a96n

14. 12. 2021 16:09

R^ hezky napsáno

3 0
možnosti
DH

D97a12v97i92d 46H55o93r19á41k

14. 12. 2021 13:40

Ještě bych pane Vodvářko doplnil a jsem přesvědčen, že pro všechny čtenáře kteří Váš výtvor otevřeli a přečetli, to byl jistě nezapomenutelný zážitek letošního relativně smutného roku, kdy za pár dnů, tedy 18. prosince si připomeneme toto 10. výročí.

A myslím, že je škoda že jste nějak letos, roku 2021, patrně přehlédl, či nějak opomněl rovněž kulaté, v tomto případě dokonce již 30. výročí. To nastalo v den stejného data, tedy 18., i když o jeden měsíc a 20 let dříve, než nás opustil Vámi oslavovaný. Tehdy šlo o datum 18. listopadu roku 1991.

Tehdy nás také opustil jeden z bývalých, a podobně jako Vámi vzpomínaný, rovněž další z našich jistě nezapomenutelných presidentů naší historie a našeho tehdy ještě společného státu.

Pokud byste si byl býval na toto výročí býval včas vzpomněl, jistě by podobné literární zpracování vzpomínek mohlo ve Vašich čtenářích vyvolat podobně nezapomenutelný zážitek, kterých není nikdy dosti.

1 2
možnosti
DH

D72a59v96i82d 97H58o49r66á42k

14. 12. 2021 13:40

Pane Vodvářko, přestože jsem Vaši vzpomínkovou esej četl již ráno, tedy ne v tak brzkém ranním čase, kdy byla zde vydána a Vy jste patrně dospat nemohl abyste nás čtenáře hned od kuropění překvapil svým literárním dílem oslavujícím toho člověka, který nás opustil a jehož 10. výročí odchodu si za pár dnů tohoto týdne, jako jednoho z velikánů našich dějin budeme v tomto adventním čase jako jakousi perlu připomínat.

Četl jsem Vaši oslavnou esej při snídani, kol osmé hodiny a věřte, že při čtení a snídani mi najednou začaly stékat po tvářích až k ústům, ba dokonce až k bradě slzy, které mi po rtech stékaly do ústní dutiny, ba až skapávaly z brady na stůl i talířky s porcemi snídaně a šálku ranního čaje.

Po dlouhém čase jsem dnes ani nedosnídal. A konečně až v čase oběda se mi podařilo slzy dojetí zastavit.

Proto se omlouvám, že konečně po uklidnění Vám skládám poklonu jak za Vaše jedinečné literární dílo, tak i událost kterou jsem opravdu dlouho nezažil, až nyní.

Opravdu děkuji za jedinečný zážitek, který mne v této souvislosti potkal.

1 5
možnosti
JL

Géniové to nikdy nemají lehké. A určitě nesedí pořád na trůně, když, tak omylem - většinou právě v dobách revolučních. Pak přijdou ti průměrní, egoističtí, přízemní mužové na úrovni svého národa. Je to jakási zákonitost opičí smečky.

2 0
možnosti
JH

Váš národ vám nezávidím. Špatné je ale hlavně to, že z vašeho popisu plyne , že to platí pro národy všechny, ta průměrnost přízemnost a egoismus..... Tak kam mají lidé jako vy a jejich rodiny, které dozajista těmito neduhy netrpěly a netrpí, které dokáži ocenit génie, vlastně jít, ;-(

0 0
možnosti
Foto

Jsou dvě poněkud nebezpečné meze. Adorace, a zatracení. Obě lecčím zavánějí.

8 1
možnosti
Foto

Taky mám raději to, co je mezi. Funguje to podle Bible "kdo je povyšován, bude ponižován".

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 1
možnosti
  • Počet článků 986
  • Celková karma 32,46
  • Průměrná čtenost 2527x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz