Země krále Miroslava

Znám jednu krásnou zemi, kde lid zlenivěl. A namísto toho, aby pracoval, staral se každý člověk o svoji rodinu, děti, pečoval o svoje zdraví tak, aby se jim dobře dařilo,

raději se lidé této země přestěhovali  z vnitrozemí ke státním hranicím.

Hlupák si řekne: Proč se stěhují, když ve vnitrozemí mají vše u nosu, a většina z nich nemusí vůbec pracovat? Nemusí chodit do práce, lásku si vyznávají přes monitory svých telepatických počítačů, děti si objednají dle zvolených parametrů v eshopu u nebiofirmy a teleportem jim jsou do týdne doručeny včetně robotických pečovatelů. Oblečených v neprodyšných nebio oblecích. Jedinými jejich starostmi jsou vzdát se svých vlastních názorů, niterných potřeb, stravovat se formou přidělených granulí, plně respektovat vládní nařízení.

Chytrák také nerozumí a ptá se: Proč to udělali? Přestěhovali se k hranicím Zemí krále Miroslava, které obklopují celou tuto krásnou zemí, kde se vláda začala obávat bio korporátů, hamižně myslet jen na sebe a lid se začal bát vlády.

V Zemích krále Miroslava se nepřestalo zpívat, lidé se nepřestali objímat, nepřestali se k sobě chovat ohleduplně, nepřestali pracovat na svých políčcích, nepřestali chránit svoje děti, nepřestali přijímat život s jeho začátkem i koncem, nepodlehli strachu, který tak krutě oslabuje. Každá ze zemí krále Miroslava má svoji nezávislou vládu na ostatních kantonských zemích, nedělá si vzor ani ze Západu ani z Východu, ale jde si svojí cestou nezávislosti, práce, lásky, radosti, zmaru i jako Fénix, cestou nezávistných vztahů.

Pravda a láska vítězí!  Ale někdy jim samotným to trvá dlouho…

Dvě věty jsou odpovědí, ale jen když jsou obě.

Autor: Olča Vodová | středa 8.12.2021 19:05 | karma článku: 14,15 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Olča Vodová

Jogging 40+

27.4.2024 v 8:42 | Karma: 5,93

Olča Vodová

Naděje

21.4.2024 v 21:54 | Karma: 6,63

Olča Vodová

Krása tajemství

19.4.2024 v 19:31 | Karma: 7,57

Olča Vodová

Letím

6.4.2024 v 15:17 | Karma: 5,96