Mobil se zapsanou budoucností majitele

...k přečtení pouze po vymazání veškeré minulosti a současnosti.                           . .                                                                                                                                 .

Věci i lidé, zvířata, vše kolem nás má, jak čas plyne, svou historii. Více či méně zajímavou, více či méně důležitou.

Pro lidstvo mají význam události, které „změnily svět“. Zapsané na zdech jeskyní, v kronikách, v knihách, na zdech chrámů či plátnech obrazů nebo i jinak pro lidstvo zaznamenané. Všem dostupné. Pro jedince jsou často důležitější obyčejné jednotlivé, často malicherné věci, děje.

Snad každý z nás má co dočinění s mobilním telefonem. Spousta z nás měnila mobil za jiný, modernější, účelnější či náhradní než se ten „náš miláček“ vzpamatoval a ještě na čas nám vypomohl ten odložený.

To samé se přihodilo mně. A tak jsem oprášila postarší "neultraphin", než se ten novější vzpamatoval. Ale nepodařilo se mi uložit si na SIM kartu všechny kontakty, a tak jsem v podvečer přehazovala kartu z jednoho do druhého a projížděla obsah obou. A brouzdala neobvyklým světem. Světem minulým a současným.

Adresář je historie. Jsou tam jednotliví lidé, z různých období mého života, firmy. Pracovní i soukromí. Odkrývala jsem vzpomínky. Na kolegy, kolegyně, přátele. Porozumění i neshody. Období poklidné i plné napětí, citu i ochladnutí.

Možná znáte ten pocit, že se s někým rozejdete, dlouho se nevidíte a pak vás napadne – co když mu zavolám? Bylo to tehdy mezi námi tak hezké, než... Jak se mu asi daří?

Jakoby v sobě ukrýval příběhy, kus života, pocity.

Dlouho mívám uložené i některé zprávy. Příjemné i méně příjemné. Možná proto, abych si zapamatovala, že se lidé nemění. A po čase, za pár týdnů, měsíců...mažu. Proč se vracet.

Svým láskám minulým z nostalgie nevolám. Je pár platonických, ty k životu potřebuji. Jako obláček tam vysoko, na který vlastně nechci dosáhnout. Jsem spokojená s tím, že jsou. Nedosažitelnými. Dotknout se obláčku...? Nemožné. Vodní páry a zraková iluze.

A tak jsem přepisovala, mazala, ověřovala.

Jak to máte vy? Já k tomu byla dotlačena nastalou situací.

Je pro vás adresář či uložené zprávy hodný ohlédnutí, pocitů, historií? Nebo v životě vše mažete a hned?

Nakonec jsem si řekla – je tu minulost, současnost a co budoucnost? Kde je svět budoucí? Chtěla bych ho mít v adresáři? Ve zprávách přijatých či odeslaných, v konceptech?

„Mobil se zapsanou budoucností majitele, k přečtení pouze po vymazání veškeré minulosti a současnosti.“

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olča Vodová | pátek 4.11.2011 19:56 | karma článku: 6,92 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Olča Vodová

Jogging 40+

27.4.2024 v 8:42 | Karma: 5,93

Olča Vodová

Naděje

21.4.2024 v 21:54 | Karma: 6,63

Olča Vodová

Krása tajemství

19.4.2024 v 19:31 | Karma: 7,57

Olča Vodová

Letím

6.4.2024 v 15:17 | Karma: 5,97