Béďo, vstávej, je jaro a přichází jarní dilemata

Ach, ta Cindy! Jen naše vláda to neví  a nebo sytý hladovému nevěří. Mne napadlo při pohledu na neotevřené zahrádky s občerstvením,

kde lidé v rozumných odstupech, v malých hloučcích opodál popíjí zakoupené v okénku. Zahrádky nenabízí posezení, ale rozumu selskému se lidé ještě naštěstí neubrání a touží po blízkosti. A slunce vyhání covid hlava nehlava, nebo snad začala účinkovat ta opatření? Snad i nejvyšší úředníci již pochopí, že s tímto virem nemůžeme válčit věčně, ale s respektem přijmout jeho existenci a naučit se vedle něho žít. Vždyť život není tak dlouhý, abychom ho proválčili ať už s čímkoliv, s kýmkoliv.

A já začínám mít dilemata.

Dilema první: Člověk proočkovaný může do kadeřnictví bez testu. Člověk proočkovaný nemůže být tedy nemocný a nikoho nakazit? Člověk neočkovaný musí před návštěvou kadeřnictví podstoupit test antigenní.Jen člověk neočkovaný tudíž může onemocnět?

Dilema druhé: Člověk proočkovaný i neproočkovaný může do supermarketu (bohudík!!).

Dilema třetí: Každý týden 1-2x musíme podstupovat antigenní testování  ve svých zaměstnáních. Ve všech zaměstnáních, na pracovištích je zpravidla více kolegů nebo přicházejících zákazníků, klientů za den než zákazníků v kadeřnictví. Přesto se budeme muset testovat v testovacích centrech než navštívíme naše kadeřnictví.

Dilema čtvrté: Selský rozum říká: slunečné období cca květen – září je vzhledem ke covidu dosti bezpečné. Není tedy důležité právě teď vymyslet pravidla, jak žít a ne opět nežít od října do dubna?

Dilema páté:

Nechte kvést magnolie,

sedmikrásky v trávě

Hledejme cesty lásky

ne utopie

Celý svět se loni zbláznil

Zakázal dýchat

Pojďme se sami na sebe spolehnout,

pojďme svobodně v naší malé krásné zemi po svém si dýchat

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olča Vodová | úterý 27.4.2021 16:52 | karma článku: 8,92 | přečteno: 223x
  • Další články autora

Olča Vodová

Jogging 40+

27.4.2024 v 8:42 | Karma: 5,93

Olča Vodová

Naděje

21.4.2024 v 21:54 | Karma: 6,63

Olča Vodová

Krása tajemství

19.4.2024 v 19:31 | Karma: 7,57

Olča Vodová

Letím

6.4.2024 v 15:17 | Karma: 5,96