Všichni chceme větší výplatu!

A ze statistiky poměru evropských mezd k výkonu HDP vyplývá, že nás Čechy berou naši šéfové na hůl. Je to divné všichni průmyslníci brečí, že nejsou lidi, tak proč ty, které mají, pořádně nezaplatí? Nebo na své lidi kašlou?

Já jsem teda taky zaměstnavatel i když mini a osobně jsem výplatu nedostal 21 let. Jako živnostník si prostě beru kolik mám, nebo mi zbude a nebo taky nezbude. Přesto bych byl moc rád, kdyby zaměstnanci brali větší platy, protože by pak u mne mohli více utratit- to je logické.

Proč tedy čeští kapitalisté svým lidem více nezaplatí? Nemají snad?

Problém je, že mají pocit, že to dělat nemusí, lid je zde pokojný nedemonstruje, neškube šéfům košile a drží hubu a krok. A podnikatelé budou mít vždycky pocit, že by měli vydělávat více. Faktem je, že pokud bude většina našeho průmyslu vyrábět pouhé polotovary s nízkou přidanou hodnotou pro něměcké výrobce, kteří budou pak inkasovat většinu zisku za sofistikované výrobky, nebude kondice našeho průmyslu nikdy taková, aby si mohl dovolit rozmazlovat zaměstnance. To ale samozřejmě není problém zaměstnanců,ale spíše neschopných majitelů firem.

Zaměstnanec může vlastně na výši svého platu pracovat pouze jediným způsobem. Prostě udělat ze sebe pro firmu nepostradatelného člověka a to vyžaduje neustále zvyšování vlastní kvalifikace. Což se ale mnoha lidem nechce. Majitelé firem dobře znají nechuť svých zaměstnanců s jakou se učí třeba cizí jazyky v podnikových kursech. Kdo teda může za to, že berou Češi tak malé výplaty? No prostě všichni Češi rovným dílem. Ti kteří drží jen hubu, skloněnou hlavu a nechce se jim učit nic moc nového, ale i Ti kteří jsou ve svém podnikání, tak strašně průměrní, že neseženou pořádnou zakázku, na které se dá pořádně vydělat.

A pak je tady ještě jeden faktor. A to je šílené zdanění práce státem v České republice, které je něco přes otřesných 50%!!! 

Chtěl bych věřit tomu, že si za tu státní zlodějinu užíváme odpovídající komfort a služby, ale případy postižených, nebo nemocných dětí, na které se se musí sbírat víčka od minerálek, mne spíše utvrzuje v přesvědčení, že vysokým zdaněním práce spíše všichni přispíváme kastě politických pijavic na jejich prebendy a rozkrádání naší společné kasy.

 

Autor: David Vlk | sobota 10.10.2015 15:35 | karma článku: 29,06 | přečteno: 1185x
  • Další články autora

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,39

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,34

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56