Tati, ty jsi milionář?

"Prosím tě a kdo to jako říkal , že jsem bohatý milionář?" Podrbal jsem se rozpačitě na hlavě. Některé otázky dětí jsou zodpověditelné dost těžko.

"Tati, tak jsem slyšela, že jsi pracháč, že jsi milionář? Proč jsme teda letos nejeli k moři na žádnou dovolenou?" Zaskočila mě mladší dcera naléhavým dotazem u snídaně.

"Prosím tě a kdo to jako říkal, že jsem bohatý milionář?" Podrbal jsem se rozpačitě na hlavě.

"Tati ty to nevíš, ale mezi staroměstskými Romy jsi mýtická postava. Milionář, který přivinul na prsa jednoho z nich a přijal ho do rodiny. Já mám celý Facebook a Instagram zahlcený mladými Romy, kteří se se mnou teď chtějí kamarádit."

"No jo dyť já vlastně taky. Dokonce se se mnou chce přátelit nějaký šestnáctiletý  Princo Lovari a taky patnáctiletá Esmeralda Horvátová a taky Žaneta Gažiová a osmiletý Ronaldo Žigo.  Vidíš a já furt nechápal proč."

"No Petra říkala, víš ta co vedle nich bydlí a zná se s nimi, že tě tam furt ti Romové řeší, že jako jsi jednoho z nich přijal do rodiny a oni by chtěli taky a že máš barák a auto a strašně velkého a tlustého psa, co toho musí strašně moc sežrat, takže musíš být určitě milionář!"

"Ježišikriste, dyť v tomhle státě je přece milionář každý, kdo má rodinný domek! No když přece stojí rodinný domek  třeba  tři miliony a ty si ho koupíš, tak jsi taky milionář Ne ?  A pro ty chudé Romy, co tady jejich máma vybírá popelnice, je asi každý kdo má rodinný domek a auto pracháč."

"Takže jako nejsme bohatí tati?" 

" Asi tě zklamu ale nejsme. Kdyby jsme byli bohatí, tak nesplácím hypotéku a mám fabriku s tři sta zaměstnanci a hlavně děsný  nervy, co dělat furt s těma vydělanýma prachama a to jsem teda ještě nikdy nezažil."

"A tati jsme teda aspoň ta střední třída?"

"No to snad jo. I když střední třída jezdí asi každý rok na tu dovolenou co? Tak já Vás brouku příští rok zase někam vezmu..............................abych si teda mezi těmi staroměstskými Romy nekazil pověst."

P.S. Docela by mě zajímalo, jestli ti naši Romové vědí, že ten náš přivinutej na hruď musel v pátek vstávat ráno v 5.15 a z práce se domů večer vrátil v 20.00.

Možná by mi pak Princo Lovari radši na Facebooku dal Ban  :-D

Autor: David Vlk | neděle 20.9.2020 8:43 | karma článku: 37,17 | přečteno: 2594x
  • Další články autora

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,49

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,34

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56