Přiblblé celebritní polívání kýblem

Jistě, jistě na počátku byl bohulibý úmysl. Vydělat nějaký ten dolar na lečbu zákeřné nemocnici. Nějak se nám to ale zvrhlo na levnou public relation pro druhořadé a padlé hvězdičky.

Ten nápad byl asi dobrý marketingový tah. Virální videa více či méně známých osobností polívajících se ledovou vodou a dělajících šokované ksichty pod touto sprchou, pomohou šíření podvědomí o zákeřné nemoci a navíc se vyberou nějaké prachy na její léčbu. U nás v Čechách se z toho ale pomalu a jistě stává přehlídka trapnosti a fraška.

První sporný moment je už pouhý fakt jestli polívajícím jde opravdu o dobročinost, nebo se jen chtějí popředvádět na netu levně a za každou cenu. Většina lidí kteří opravdu úpřimně a nezjištně podporují nějakou charitativní akci, tak dělá většinou zcela nezjištně a tiše. Navíc necítí touhu se se svou dobročiností ostentativně předvádět na sociálních sítí.

Druhý sporný moment je, že vlastně pokud se polijete a natočíte to(haha- to bude děsná bžunda), měl by jste přispět na účet pouze minimální částkou 10 dolarů, což nejsou ani tři stovky, přičemž pokud se nepolijete měl by jste dát dolarů 100. Uznejte, že zaplatit 300 Kč za to, že můžete prorazit do médií a otravovat své spolubčany na facebooku a internetu vůbec, je dost laciné. Charakterní dobrodinci by proto raději neměli video natáčet, vodou se demonstrativně nepolívat a poslat větší částku na účet. Tedy pokud jim jde o dobročinost a ne jen o trapnou exhibici.

Musí to být ale svůdné prohrábnout uhasínající jiskřičky své bývalé popularity a navíc se přihřát na slávě opravdových celebrit. Kolik již bylo výzev pro Jardu Jágra a ostatní opravdové Star. Vyzývala je jak druhořadá herečka, tak i Lojza z Horní Lomné. Ale Jarda sedí někde v USA a ve smyslu starého přísloví  "Psi štěkají a karavana táhne dál" si zřejmě myslí svoje. Opravdová celebrita totiž ke svému zviditelnění nepotřebuje poskakovat s  kýblem studené vody a zduřelými bradavkami pod tenkým tričkem na nějakém přiblblém videu. Vlastně se hodně divím, že na internet ještě neproniklo video některé bývalé vícemis z roku 2007, některé ze soutěží o kralovnu krásy, nebo některého zapomenutého skorovítěze finále Superstar, který vyzve k dalšímu polití Baracka Obamu, papeže Františka, Vladimíra Putina, nebo rovnou Ježíše Krista.

Poslední virál s políváním jsem zahlídl Moniku Absolonovou. Vzala si na to sexy růžové plavečky (zřejmě aby si nezkazila outfit). Musím uznat, že narozdíl od třeba Karla Voříška, si na to vzala poctivě plný kýbl a dala si do něj i led, na druhou stranu mě vyděsilo, že na závěr vyzvala Karla Gotta. Vyzvat naši národní ikonu, samotného velkého "Mistra", kterému táhne na 80, aby se chudák polil kýblem ledové vody mi nepřipadá důstojné a ani rozumné. Uvědomuje si Monika, že by "Mistra" mohl trefit "Šlak"?

Na závěr tedy jedna výzva: " Mistře alespoň Vy. Zachovejte si důstojnost a hlavně zdraví a zdravý rozum a nenuťte nás sledovat, jak si do pomády ve vlasech obracíte růžovej kýbl vody s ledem. Pokud by jste neměl těch 100 dolarů, tak se na to nějak my necelebrity složíme!"

Autor: David Vlk | pátek 22.8.2014 13:00 | karma článku: 31,72 | přečteno: 2366x
  • Další články autora

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,41

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,34

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56